Almere en Duinwijck delen de punten

Almere en Duinwijck delen de punten

Spannender kon het bijna niet, zondagmiddag 25 november 2012 toen Almere bezoek kreeg van het Haarlemse Duinwijck.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het werd een pure slijtageslag, die er uiteindelijk resulteerde in de uitslag 4-4. Aanvankelijk nam Almere een 2-0 voorsprong, Duinwijck zette deze achterstand om in een 2-4 voorsprong en uiteindelijk werd het toch een gelijkspel.

In het mannendubbel speelden Stephan Branderhorst en Dave Khodabux tegen Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis. Met 21-15 en 21-18 was de winst voor de Buks en Branderhorst.

Rachel Howard en Yvonne Sie troffen aan de andere kant van het net Karina de Wit en Akville Stapusaityte. Deze partij werd een echte kraker. De eerste game wonnen de Haarlemse dames met 19-21. De Almeerse dames knokten zich in de tweede game helemaal leeg en wisten met 22-20 deze game nipt te winnen. Maar deze twee pittige games had ook bij de Haarlemse dames sporen nagelaten en het Almereduo leek over een iets langere adem te beschikken en zij wonnen met 21-15 de derde game.

Saber Afif gaf in de mannensingle uitstekend partij in de eerste game (18-21), maar in de tweede game liep Erik Meijs met 8-21 fors weg.

Rachel Howard vocht in haar damessingle voor wat ze waard was tegen Akville Stapusaityte, maar dat kon niet verhinderen dat de Haarlemse dame in drie games won (13-21, 21-18 en 21-21).

Stephan Branderhorst lijkt weer op de weg terug. Hij verloor weliswaar in drie games van Jerry Natenstedt, maar dat is op zich geen schande, want Natenstedt is een uitstekende speler (18-21, 21-13 en 13-21).

Manon Sibbald liet zich door de zeer ervaren Karina de Wit toch in de luren leggen in haar single, gezien de uitslag 15-21 en 14-21 voor moeder De Wit.

Met een stand van 2-4 voor Duinwijck kon er aan de beide mixen worden begonnen.

Yvonne Sie en Dave Khodabux verloren, toch enigszins verrassend, de eerste game met 15-21 van Imke van der Aar en Erik Meijs. Maar Sie en Khodabux zetten het recht in de tweede game (21-11) en ook in de derde game (21-12).

Cheryl Seinen en Saber Afif speelden tegen Annemiek Groenewoud en Jelle Kelderhuis de tweede mix en dat werd een waar spektakelstuk. De eerste game ging, na de nodige winstkansen voor Afif en Seinen met 23-25 naar Groenewoud en Kelderhuis. In de tweede game ging het opnieuw gelijk op en waren Afif en Seinen met 28-26 de gelukkige winnaar. Pas in de derde game gaven Groenewoud en Kelderhuis zich met 21-13 gewonnen en zo werd de eindstand in deze zeer sportieve en spannende wedstrijd bepaald op 4-4.

Het arbitrale trio stond onder leiding van Rob Salawan Bessie en de scheidsen Rob Deriga en Alie de Boer en die deden het uitstekend.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!