Hoi Marloes

Hoi Marloes

Excuses voor mijn te late reactie, Marloes.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Ik ben helaas niet in de gelegenheid dit weekend naar Almere te komen. Overigens ga ik graag in op de uitnodiging om een keer met Clemens en jou een afspraak te hebben.

Ik beantwoord nu alvast een van je vragen uit de brief van augustus.

Mijn motivatie

Ik hou van schrijven en ik hou van discussiëren. Toen badmintonforum.nl in 2009 ophield te bestaan, heb ik uiteindelijk in april 2010 badmintonline.nl opgezet met forum als nieuwe ontmoetingsplek voor badmintonners. De forumvorm leek en lijkt te midden van social media zoals facebook en twitter niet goed meer van de grond te komen. Dat was aanleiding om ook nieuws te gaan publiceren, een commercieel gezien bijzonder onaantrekkelijke tijdsinvestering, wat een geldelijke motivatie direct uit de vergelijking haalt.

Op het moment dat we begonnen met nieuws aanbieden was ikzelf amper op de hoogte van 'het Nederlandse badmintonwereldje'. Van Jie, Judith, Eric, Dicky, Lotte en Paulien had ik natuurlijk weleens gehoord, de meeste andere 'bekendheden' waren volstrekt onbekend voor me. Martijn kende ik natuurlijk ook al, een jaartje of 13 geleden verloor ik bij BC Oosterhout nog eens een dubbel van hem.

Ik hou van discussiëren

De Nederlandse badmintonwereld is een bron van discussie. Martijn komt in allerlei nieuwsberichten (niet die van BNL zelf uiteraard) in beeld m.b.t. gemaakte 'foutjes'. Ik noem een Robbie Kneefel met een rechtszaak om training te mogen blijven geven, Eline Coene die zelf als speelster door Martijn verkeerd wordt geinformeerd over OS-kwalificatie-eisen, een Yonex-contract dat in definitieve vorm al is ondertekend voordat de afgevaardigden er volledig kennis van genomen hebben, toernooien (EK, YDO, etc.) waarbij meer tickets weggegeven worden dan dat er verkocht worden, pijnlijk amateuristische blaadjes zoals BadmintonInfo en in het bijzonder Badminton.NL Magazine (waarom toch dezelfde uitgever en vormgever als de BadmintonInfo?), spelers zoals Jie die 'per ongeluk' niet worden ingeschreven voor toernooien ten tijde van de sponsorrel, need I go on?

Positie badmintonline.nl

badmintonline.nl is kritisch, vaker negatief dan positief. Toch wordt er buiten de stevige stukken van Ron Daniëls grotendeels positief gecommuniceerd. We mogen bijzonder blij zijn met Tess Scheele die regelmatig over het aangepast badminton schrijft, immer met een positief-kritische insteek, en kleurrijke spelers zoals Michiel Kruijt. Verschillende trainers (Rien de Korte, Henri Vervoort, Ron Daniëls, Roel van Heuckelom, e.a.) doen op badmintonline.nl actief aan kennisdeling, iets wat bij BNL en vreemd genoeg ook bij de VBO achterblijft. Clubs en toernooiorganisaties weten onze site inmiddels goed te vinden en na de free publicity workshop van Jerry gaan enkele eredivisieclubs misschien zelfs wel overstappen op normale persberichten zonder een overdaad aan uitroeptekens. Een mens mag hopen.

Er ligt voor Badminton Nederland een grote uitdaging: met jaarlijks minder budget beter werk verrichten. Het huidige bestuur is daarin overigens erg actief en eindelijk worden er projecten opgepakt zoals de Week van het Badminton en de kick-off van de Carlton Eredivisie. De dialoog aangaan met de verschillende stakeholders. Hier en daar nog onwennig, maar tenminste niet meer achteroverleunend.

En dan die andere uitdaging... minder lullige fouten maken. Als BNL in een promotiefilmpje van de jeugdbadmintonnederland.nl website (die een te vroege sneak preview beleefde) een screenshot opneemt van badmintonline.nl waarop staat: Wie Weet Wat Martijn Doet?, dan kun je een reactie verwachten. Als BNL zich als professionele organisatie wil profileren, dan kun je niet zoiets lelijks (ik presenteer het hier bewust als een feit, niet als een mening) als Badminton.NL Magazine uitbrengen. Als topsport in de communicatie belangrijk is voor BNL, zorg dan dat je de namen van je eigen selectiespelers juist spelt: ik kan me niet voorstellen dat de jonge Seinen met haar voornaam Cherijl heet. Soraya's achternaam leidt eveneens een eigen leven in diverse berichten.

Versterking

Een site zoals badmintonline.nl (het weblog van website-owner Piet Ridder [http://goo.gl/Xm7KX] heeft haar eigen rol) is niet per definitie een gevaar voor BNL, al zal het hier en daar wel zo ervaren worden. Het kan namelijk evenwel een kans zijn. Naast het doorplaatsen van al jullie nieuws- en persberichten zijn er wellicht meer mogelijkheden om elkaar te versterken.

Ik sluit deze te lang geworden e-mail snel af, want het uurtarief van een kundig jurist is vele malen hoger dan dat van een zelfstandig ondernemer als ik en ik meen dat Clemens meeleest.

Met vriendelijke groet,
Christ de Rooij

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weg met de heilige huisjes

Weg met de heilige huisjes

Een paar vrienden, werkzaam in de sectoren sport en commercie, keken op mijn verzoek naar de finale gemengddubbel tijdens de…

23 oktober 2019

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!