Hoi Marloes

Hoi Marloes

Excuses voor mijn te late reactie, Marloes.

Ik ben helaas niet in de gelegenheid dit weekend naar Almere te komen. Overigens ga ik graag in op de uitnodiging om een keer met Clemens en jou een afspraak te hebben.

Ik beantwoord nu alvast een van je vragen uit de brief van augustus.

Mijn motivatie

Ik hou van schrijven en ik hou van discussiëren. Toen badmintonforum.nl in 2009 ophield te bestaan, heb ik uiteindelijk in april 2010 badmintonline.nl opgezet met forum als nieuwe ontmoetingsplek voor badmintonners. De forumvorm leek en lijkt te midden van social media zoals facebook en twitter niet goed meer van de grond te komen. Dat was aanleiding om ook nieuws te gaan publiceren, een commercieel gezien bijzonder onaantrekkelijke tijdsinvestering, wat een geldelijke motivatie direct uit de vergelijking haalt.

Op het moment dat we begonnen met nieuws aanbieden was ikzelf amper op de hoogte van 'het Nederlandse badmintonwereldje'. Van Jie, Judith, Eric, Dicky, Lotte en Paulien had ik natuurlijk weleens gehoord, de meeste andere 'bekendheden' waren volstrekt onbekend voor me. Martijn kende ik natuurlijk ook al, een jaartje of 13 geleden verloor ik bij BC Oosterhout nog eens een dubbel van hem.

Ik hou van discussiëren

De Nederlandse badmintonwereld is een bron van discussie. Martijn komt in allerlei nieuwsberichten (niet die van BNL zelf uiteraard) in beeld m.b.t. gemaakte 'foutjes'. Ik noem een Robbie Kneefel met een rechtszaak om training te mogen blijven geven, Eline Coene die zelf als speelster door Martijn verkeerd wordt geinformeerd over OS-kwalificatie-eisen, een Yonex-contract dat in definitieve vorm al is ondertekend voordat de afgevaardigden er volledig kennis van genomen hebben, toernooien (EK, YDO, etc.) waarbij meer tickets weggegeven worden dan dat er verkocht worden, pijnlijk amateuristische blaadjes zoals BadmintonInfo en in het bijzonder Badminton.NL Magazine (waarom toch dezelfde uitgever en vormgever als de BadmintonInfo?), spelers zoals Jie die 'per ongeluk' niet worden ingeschreven voor toernooien ten tijde van de sponsorrel, need I go on?

Positie badmintonline.nl

badmintonline.nl is kritisch, vaker negatief dan positief. Toch wordt er buiten de stevige stukken van Ron Daniëls grotendeels positief gecommuniceerd. We mogen bijzonder blij zijn met Tess Scheele die regelmatig over het aangepast badminton schrijft, immer met een positief-kritische insteek, en kleurrijke spelers zoals Michiel Kruijt. Verschillende trainers (Rien de Korte, Henri Vervoort, Ron Daniëls, Roel van Heuckelom, e.a.) doen op badmintonline.nl actief aan kennisdeling, iets wat bij BNL en vreemd genoeg ook bij de VBO achterblijft. Clubs en toernooiorganisaties weten onze site inmiddels goed te vinden en na de free publicity workshop van Jerry gaan enkele eredivisieclubs misschien zelfs wel overstappen op normale persberichten zonder een overdaad aan uitroeptekens. Een mens mag hopen.

Er ligt voor Badminton Nederland een grote uitdaging: met jaarlijks minder budget beter werk verrichten. Het huidige bestuur is daarin overigens erg actief en eindelijk worden er projecten opgepakt zoals de Week van het Badminton en de kick-off van de Carlton Eredivisie. De dialoog aangaan met de verschillende stakeholders. Hier en daar nog onwennig, maar tenminste niet meer achteroverleunend.

En dan die andere uitdaging... minder lullige fouten maken. Als BNL in een promotiefilmpje van de jeugdbadmintonnederland.nl website (die een te vroege sneak preview beleefde) een screenshot opneemt van badmintonline.nl waarop staat: Wie Weet Wat Martijn Doet?, dan kun je een reactie verwachten. Als BNL zich als professionele organisatie wil profileren, dan kun je niet zoiets lelijks (ik presenteer het hier bewust als een feit, niet als een mening) als Badminton.NL Magazine uitbrengen. Als topsport in de communicatie belangrijk is voor BNL, zorg dan dat je de namen van je eigen selectiespelers juist spelt: ik kan me niet voorstellen dat de jonge Seinen met haar voornaam Cherijl heet. Soraya's achternaam leidt eveneens een eigen leven in diverse berichten.

Versterking

Een site zoals badmintonline.nl (het weblog van website-owner Piet Ridder [http://goo.gl/Xm7KX] heeft haar eigen rol) is niet per definitie een gevaar voor BNL, al zal het hier en daar wel zo ervaren worden. Het kan namelijk evenwel een kans zijn. Naast het doorplaatsen van al jullie nieuws- en persberichten zijn er wellicht meer mogelijkheden om elkaar te versterken.

Ik sluit deze te lang geworden e-mail snel af, want het uurtarief van een kundig jurist is vele malen hoger dan dat van een zelfstandig ondernemer als ik en ik meen dat Clemens meeleest.

Met vriendelijke groet,
Christ de Rooij

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!