clubzoeker

Prachtige overwinning voor Van Zijderveld Amstelveen

Prachtige overwinning voor Van Zijderveld Amstelveen

In de achtste speelronde van de Carlton Eredivisie heeft Van Zijderveld Amstelveen afgelopen zaterdagavond een mooie overwinning geboekt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In sporthal De Meerkamp te Amstelveen werd het tegen TFS Barendrecht 6-2.

Van Zijderveld kwam door verlies van het mannen- en vrouwendubbelspel meteen op 0-2 achterstand. Het Amstelveense duo Van Barneveld/Regtien konden net niet winnen van het duo Kruijt/Versteeg. In het vrouwen dubbel waren de Amstelveense vrouwen Chen/Piek niet opgewassen tegen het ingespeelde duo Broeke/Bommeleijn. Beide dubbelspelen werden in twee games verloren.

Via de enkelspelen kwam Van Zijderveld Amstelveen op een 4-2 voorsprong.

Bij de mannen wonnen Lester Oey en Arjen Regtien. Lester won op een stijlvolle manier het eerste mannenenkelspel (21-12, 21-12). Dat Arjen Regtien inviel voor de afwezige 16-jarige basisspeler Justin Teeuwen was verrassend en sterk. Hij speelde zijn enkelspel passievol en ontspannen, waardoor het allemaal even simpel leek. Op een effectieve uitgekookte manier liet de 45-jarige Arjen Regtien zien dat hij het spel op eredivisieniveau nog beheerst. In twee games (21-14, 21-16) won hij zijn partij.

Bij de vrouwen toonde Linda Chen haar vechtlust in het eerste vrouwenenkelspel en won in twee games (21-14, 21-17) van Monique Broeke.

De "speelster van de avond" was het 14-jarige talent Tamara van der Hoeven (foto), die inviel voor de 16-jarige basisspeelster Alida Chen. Zij moest in het tweede vrouwenenkelspel het opnemen tegen Pascal van Nielen.

Na haar debuut vorige week tegen Duinwijck in de zevende speelronde, liet Tamara weer zien dat er met haar toch echt niet te spotten valt. Met een geweldige inzet en concentratie liet zij haar tegenstander ervaren dat zij niet voor niets Junior Master 2012 is. De eerste game was weliswaar een "opwarmer" en werd verloren, maar met prachtige rallies vol passievolle inzet en overgave in de tweede en laatste game (21-11, 21-15) eiste zij vol trots haar overwinning op.

Wat resteerde waren nog twee gemengddubbels.

Het eerste mixspel werd gespeeld door het duo Lester Oey/Tamara van der Hoeven. Echt een geweldige partij, met veel creativiteit, inzet en aanvallend spel, een waar genot om naar te kijken. Het veelkoppige publiek genoot met volle teugen en zag dat Lester en Tamara wonnen van het bijna ongeslagen duo Michiel Kruijt/ Daisy Bommeleijn. (5-2)

Het tweede mixkoppel Elisa Piek/Norbert van Barneveld speelde in hun partij goed in de eerste game (21-17), minder in de tweede (11-21) en was met 21-10 superieur in de laatste game. Doordat beide laatste partijen door de Amstelveense ploeg werden gewonnen eindigde de wedstrijd in een 6-2 overwinning voor Van Zijderveld Amstelveen.

Van Zijderveld - TFS Barendrecht (6-2)

  • MD: Regtien/Van Barneveld - Kruijt/Versteeg 21-23 13-21
  • VD: Chen/Piek - Bommeleijn/Broeke 13-21 16-21
  • ME 1e: Oey - Jansen 21-12 21-12
  • VE 1e: Chen - Broeke 21-14 21-17
  • ME 2e: Regtien - Versteeg 21-14 21-16
  • VE 2e: Van der Hoeven - Van Nielen 12-21 21-11 21-15
  • GD: Oey/Van der Hoeven - Kruijt/Bommeleijn 15-21 21-14 21-16
  • GD: Van Barneveld/Piek - Jansen/Van Nielen 21-17 11-21 21-10

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!