clubzoeker

TFS Barendrecht doet zichzelf tekort tegen Van Zijderveld

TFS Barendrecht doet zichzelf tekort tegen Van Zijderveld

In de uitwedstrijd tegen Van Zijderveld kon TFS maar niet echt doorzetten, ondanks een 2-0 voorsprong na de dubbels.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De heren Michiel Kruijt/Dean Versteeg wonnen verrassend, terwijl de dames Daisy Bommeleijn/Monique Broeke nauwelijks tegenstand ondervonden. Gelet op de voor TFS kansrijke partijen daarna bleek Van Zijderveld over veel inzet en doorzettingsvermogen te beschikken, terwijl het leek alsof TFS zich niet bewust leek van de punten die hier mogelijk te halen waren.

Bij de dames verloor Monique, die haar eerste serieuze wedstrijd weer speelde na haar blessure. Wedstrijdritme ontbrak nog, maar ook het stukje beleving lag meer bij de Amstelveense ploeg. Pascalle van Nielen begon zeer voortvarend en won de 1e game. Daarna slopen de foutjes in het spel van Pascalle en wist haar tegenstandster te winnen door puur vastheid te vertonen en inzet om iedere shuttle te halen. Pascalle geeft nooit op, maar kon haar spel van de eerste game niet meer vinden. Dit was toch wel een domper voor TFS die op meer had gerekend.

Bij de herenenkelspelen had Rick Janssen geen kans tegen Lester Oeij. Dean probeerde het in zijn enkelspel wel, maar de simpelheid waarmee zijn tegenstander kon winnen, zegt iets over de stappen die Dean nog moet maken om aan te haken op dit niveau.

De gemengddubbels waren leuk om te zien. Michiel en Daisy speelden zeker niet slecht en pakten de eerste game. Daarna leek het of werkelijk alles lukte aan de kant van Van Zijderveld, waarbij de netband regelmatig voor TFS een negatieve invloed had. De hardwerkende en soms opportunistisch spelende Lester samen met Tamara van der Hoeven speelde formidabel.

TFS verloor uiteindelijk in de derde game. Opnieuw toch weer enige ontluistering aan de zijde van TFS.

De andere gemengddubbel van TFS Pascalle/Rick wisten ook een derde set eruit te slepen. Daarin bleek van Zijderveld net weer iets scherper en beter bij de les dan TFS. Hierdoor werd de uitslag 6-2 voor van Zijderveld.

TFS zat er in de kleedkamer behoorlijk somber en verslagen bij. Dit was absoluut niet nodig en de absolute wil om te winnen is toch echt nodig om de schaarse puntjes binnen te halen. Volgende week weer een weekend vrij, daarna is het wekelijks weer aan de bak. Op zaterdag 17 november om 18.00 uur is de volgende wedstrijd thuis tegen landskampioen van VELO uit Wateringen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!