Almere wint met 6-2 van Van Zijderveld

Almere wint met 6-2 van Van Zijderveld

Almere heeft zaterdagavond 22 december 2012 thuis de Carlton Eredivisiewedstrijd met 6-2 gewonnen van het Amstelveense Van Zijderveld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was een sportieve wedstrijd en een aantal partijen was het aanzien meer dan waard. De verliespunten aan de zijde van Almere kwamen voor rekening van Saber Afif, die zijn single moest opgeven en Stephan Branderhorst die in drie games verloor van Justin Teeuwen.

Dave Khodabux en Peter Mills waren klaarblijkelijk nog niet warm gedraaid, want de eerste game in de mannendubbel tegen Norbert van Barneveld en Lester Oey ging met 12-21 naar de gasten. Met 21-8 in de tweede game werkten De Buks en Spitfire Mills dit vuiltje weg en ook in de derde game voerden de Almeerders de boventoon en konden ze zich de fraaiste rally's permitteren en werd het uiteindelijk 21-14.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie speelden hun vrouwendubbel tegen Elisa Piek en Linda Chen en het Almereduo was de bovenliggende partij. Een leuke partij om naar te kijken en een mooie uitslag voor de gastvrouwen met 21-13 en 21-15.

Stephan Branderhorst kwam in de derde game te kort tegen het Van Zijderveldtalent Justin Teeuwen. De eerste game was met 13-21 voor Teeuwen, de tweede met 22-20 voor Branderhorst, maar, zoals al gezegd, in de derde game ging Teeuwen er met 11-21 met de winst vandoor.

Manon Sibbald had in haar vrouwensingle tegen Alida Chen drie games nodig om tot winst te komen. De eerste game ging gelijk op, totdat Sibbald ten val kwam. De schrik sloeg de toeschouwers om het hart, na de eerdere zware kwetsuren van Thamar Peters en Saber Afif, maar Sibbald kon gelukkig verder. Ongetwijfeld geschrokken raakte Chen onmiddellijk uit het zicht van Sibbald, maar toch kwam Sibbald nog terug tot 17-21. Maar in de tweede game sloeg Sibbald met 21-16 toe en kon het publiek zich opmaken voor de derde game. Aanvankelijk leek het er op dat Sibbald ruim zou winnen, maar Chen kwam toch weer terug, maar met de finish in zicht pakte de strijdende Sibbald tot haar grote blijdschap de game met 21-15 en daarmede de partijwinst.

Saber Afif gaf zijn mannensingle na een 0-2 achterstand op en Lester Oey mocht zich de winnaar noemen. Overigens het gaat de goede kant op met de blessure van Afif die verwacht voor de play-offs op tijd fit te zijn.

Onze Engelse psychologe Rachel Howard was Linda Chen in haar vrouwensingle met twee games de baas. Het werd tweemaal 21-12 in de twaalfde maand van het jaar voor Howard.

De Engelse Howard kon kort daarop opnieuw aantreden om samen met Dave Khodabux de mix te spelen tegen Norbert van Barneveld en Elisa Piek. Een ietwat verrassende opstelling van coach Erik Staats, die zich met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van het halen van de play-offs, wel een 'experiment' kan veroorloven. Howard en Khodabux kwamen nimmer in de problemen en maakten er samen met de tegenpartij een leuke show van met 21-16 en 21-15.

Peter Mills en Yvonne Sie waren in hun gemengd dubbel tegen Justin Teeuwen en Alida Chen een klasse beter. Het publiek genoot zichtbaar van de technische vaardigheden van het Almeerse duo. Het werd een aantrekkelijke partij te meer daar Teeuwen en Chen hun stinkende best deden voor een beter resultaat dan de 21-12 en 21-15 die nu op de fraaie Wisisscoreborden kwam te staan.

Ben Lageweg was de referee en de scheidsen Judith van der Wel en Rob Deriga deden het prima en genoten niet alleen van de wedstrijden, maar ook van de welverdiende teamschotel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!