SportSport

Amersfoort sluit jaar af als koploper Carlton Eredivisie

Amersfoort sluit jaar af als koploper Carlton Eredivisie

Amersfoort besloot 2012 met een eclatante 7-1 winst op Slotermeer.

Ken je BC Olympia '56 al?

De Amsterdammers verweerden zich tot het uiterste maar kwamen te kort tegen de kampioenskandidaat uit Amersfoort.

De Amersfoortse badmintonners hebben vanaf het begin van het seizoen de ranglijst aangevoerd en met nog twee wedstrijden te gaan zijn ze geplaatst voor de play-offs.

Er werd slechts één wedstrijd gelijk gespeeld en één verloren een prachtig resultaat gezien de vele blessures en uitzendingen welke als een rode draad door het Eredivisie heen liepen.

Dat het met de uitzendingen anders moet tijdens de Eredivisie is duidelijk, het afwezig zijn van topspelers in de competitie beïnvloed de stand en de aantrekkelijkheid voor het publiek. Hopelijk neemt ons Badminton Bond hierin nu eens de juiste beslissingen.

Het doel van de wedstrijd in Amsterdam voor de Amersfoorters was met een zo groot mogelijk verschil winnen, hiervoor werd een beroep gedaan op talent Ruben Jille uit BCAmersfoort 2 om de plaats in het enkelspel van de geblesseerde Nick Fransman over te nemen. Ook de 1e vrouwensingle werd niet opgegeven ,hiervoor werd de vrouwendubbel aangepast, en ging Eefje Muskens de 2e single spelen.

De mannen en vrouwendubbel leverde direct winst op, de enkelspelen met de verrassend opgestelde dubbelspelster Eefje Muskens leverde bijna het maximale resultaat op.

Kirsten van der Valk ploeterde maar won knap van Marloes Klaasen, Eefje Muskens hield goed haar hoofd bij de partij tegen Jessica Ottenhoff en dat was punt twee uit de singles.

De mannen hadden het zwaar Vincent de Vries nu als 1e man zorgde bijna voor een stunt tegen Hans van Os maar Hans trok de partij toch naar zich toe in de beslissende game en scoorde naar bleek later het enige punt voor Slotermeer.

Ruben Jille speelde een goede partij tegen Dave Veerman en behaalde een mooie overwinning. In de afsluitende mixen kwam de 7-1 overwinning op het scorebord, een mooie afsluiting van 2012.

Spelers, coach en manager van team Amersfoort wensen u allen een fijne kerst en een spetterend 2013!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!