SportSport

Amersfoort sluit jaar af als koploper Carlton Eredivisie

Amersfoort sluit jaar af als koploper Carlton Eredivisie

Amersfoort besloot 2012 met een eclatante 7-1 winst op Slotermeer.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Amsterdammers verweerden zich tot het uiterste maar kwamen te kort tegen de kampioenskandidaat uit Amersfoort.

De Amersfoortse badmintonners hebben vanaf het begin van het seizoen de ranglijst aangevoerd en met nog twee wedstrijden te gaan zijn ze geplaatst voor de play-offs.

Er werd slechts één wedstrijd gelijk gespeeld en één verloren een prachtig resultaat gezien de vele blessures en uitzendingen welke als een rode draad door het Eredivisie heen liepen.

Dat het met de uitzendingen anders moet tijdens de Eredivisie is duidelijk, het afwezig zijn van topspelers in de competitie beïnvloed de stand en de aantrekkelijkheid voor het publiek. Hopelijk neemt ons Badminton Bond hierin nu eens de juiste beslissingen.

Het doel van de wedstrijd in Amsterdam voor de Amersfoorters was met een zo groot mogelijk verschil winnen, hiervoor werd een beroep gedaan op talent Ruben Jille uit BCAmersfoort 2 om de plaats in het enkelspel van de geblesseerde Nick Fransman over te nemen. Ook de 1e vrouwensingle werd niet opgegeven ,hiervoor werd de vrouwendubbel aangepast, en ging Eefje Muskens de 2e single spelen.

De mannen en vrouwendubbel leverde direct winst op, de enkelspelen met de verrassend opgestelde dubbelspelster Eefje Muskens leverde bijna het maximale resultaat op.

Kirsten van der Valk ploeterde maar won knap van Marloes Klaasen, Eefje Muskens hield goed haar hoofd bij de partij tegen Jessica Ottenhoff en dat was punt twee uit de singles.

De mannen hadden het zwaar Vincent de Vries nu als 1e man zorgde bijna voor een stunt tegen Hans van Os maar Hans trok de partij toch naar zich toe in de beslissende game en scoorde naar bleek later het enige punt voor Slotermeer.

Ruben Jille speelde een goede partij tegen Dave Veerman en behaalde een mooie overwinning. In de afsluitende mixen kwam de 7-1 overwinning op het scorebord, een mooie afsluiting van 2012.

Spelers, coach en manager van team Amersfoort wensen u allen een fijne kerst en een spetterend 2013!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!