clubzoeker

Carlton Eredivisie: Amersfoort, Almere en DKC zeker van play-offs

Carlton Eredivisie: Amersfoort, Almere en DKC zeker van play-offs

BC Amersfoort, Almere en DKC hebben zich definitief geplaatst voor de play-offs van de Carlton Eredivisie.

Maak kennis met Florine Wille!

De drie clubs boekten tijdens het laatste dubbelweekend twee overwinningen en kunnen niet lager eindigen dan de vierde plek.

Koploper Amersfoort won zaterdag in de eigen Juliana van Stolberghal nipt met 5-3 van titelverdediger Van Zundert/Velo en een dag later werd Slotermeer met 7-1 verlagen. Hiermee komt Amersfoort op 93 punten, tien meer dan de naaste achtervolgers uit Almere en Den Haag.

Almere versloeg tijdens het dubbelweekend in de eigen sporthal Van Zijderveld met 6-2 en Van Zundert/Velo met 5-3. DKC wist in de vijftiende speelronde ook Duinwijck weer te kloppen. De Haagse club versloeg de Haarlemmers in hun thuisbasis met 6-2. Op zondag was DKC in eigen huis met 6-2 een maatje te groot voor TFS Barendrecht.

Hekkensluiter Victoria beleefde een goed weekend. Na de 5-3 zege op Duinwijck vorige week, heeft de ploeg de goede smaak te pakken. Uit bij directe concurrent TFS Barendrecht behaalde de Limburgers opnieuw een overwinning. Het werd 5-3 tegen de Zuid-Hollanders. Op zondag spoelde Victoria de kater van de 8-0 nederlaag in de Limburgse derby tegen Roosterse eerder dit seizoen deels weg door 4-4 te spelen.

Slotermeer was de verliezer van het dubbelweekend. Door de twee fikse nederlagen tegen Roosterse en Amersfoort zakte de club af naar de negende plek. Daarnaast wist Victoria het gat naar de Amsterdammers te verkleinen tot slechts één punt.

Uitslagen

Speelronde 15

  • TFS Barendrecht - Victoria 3-5
  • Almere – Van Zijderveld 6-2
  • Slotermeer – Roosterse 2-6
  • Amersfoort – VELO 5-3
  • Duinwijck – DKC 2-6

Speelronde 16

  • Van Zijderveld – Duinwijck 4-4
  • Slotermeer – Amersfoort 1-7
  • Almere – VELO 5-3
  • DKC – TFS Barendrecht 6-2
  • Victoria – Roosterse 4-4

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!