Sensationele winst Roosterse op Duinwijck

Sensationele winst Roosterse op Duinwijck

Vanwege Sinterklaas activiteiten waren er duidelijk minder supporters in de Albertzaal maar zij die er waren hebben spektakel gezien.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hadden we een zeper tegen DKC en kenden we een "geaccepteerde" verliespartij tegen Almere, uit tegen van Zijderveld stond er weer een team. Intussen is er veel gepraat met als resultaat dat we zaterdagavond het beste teamresultaat hebben gezien sinds ooit. Iedere speler was bereid tot het gaatje te gaan. Duinwijck trad aan zonder Erik Meijs en dat geeft natuurlijk een voordeel.

Het begon al meteen met twee driesetters, zowel het damesdubbel van Wendy Hoeve en Debbie Janssens en de heren Dennis Dubbelman en Roel van Heuckelom haalden in synchroon de winst binnen. Wonnen de dames met 13 en de heren kwamen tot 15, verloren de beide dubbels de tweede set met 19. Maar daarna ging men weer over tot de orde van de dag, 21-15. Hoppa, 2-0 voor.

In het eerste damessingle moest Wendy Hoeve aantreden tegen de international Akvile Stapusaityte, Akvile speelde afgelopen week nog in het Wales Open. Maar Wendy liet niet zo maar over zich heenlopen, na verlies in de eerste set (16-21) pakte Wendy de tweede set met 21-18. De derde set werd een thriller, kansen over en weer met een verlies voor Wendy met 22-24. Schitterende pot met alle spanning die men zich maar kan voorstellen.

Roxanne Molenmaker had de pech om te moeten aantreden tegen Karina de Wit, oud international en nog steeds zeer gedreven. Wat Roxanne ook kon bedenken, de Wit ging er over heen en won met dikke cijfers.

Bij de heren ging het duidelijk beter, winst voor Leon Nottelman en Marijn Put. Leon in drie sets omdat hij het spelen voor publiek zo leuk vindt en dus weer eens drie sets. Kijk je naar de gewonnen sets (13 en 6!!) dan weet je wat hij kan, een tussenbedrijf is hem gegund.

Marijn heeft daar geen last van en speelde zijn tegenstander af en toe helemaal zoek. Jammer dat Marijn zijn eigen niveau niet steeds kan vasthouden, Bas Gerrits mocht nog wat punten scoren (21-13 en 21-15).

En zoals altijd, de mixcombinaties leveren ons veel punten op, dus ook deze keer. Dennis Dubbelman en Debbie Janssens kenden weinig problemen, simpele winst in twee sets met 21-12 en 21-17, gedegen.

Leon nam Roxanne mee op sleeptouw in de partij tegen diezelfde ervaren Karina de Wit en Jerry Nattenstedt. Werd de eerste set nog verloren, Roxanne kwam eindelijk in haar spel met 21-8 in de derde set. Dat zegt veel tegen deze combinatie, supporters op de banken.

De supporters die er waren hebben volledig genoten van een ploeg die heeft gevochten voor ieder punt. Dit is het Roosteren waarvoor de supporters de warme thuisbank willen verlaten om massaal naar de Albertzaal te komen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!