TFS Barendrecht sprokkelt puntje tegen Almere

TFS Barendrecht sprokkelt puntje tegen Almere

TFS Barendrecht zag Almere binnen komen zonder de Engelse teamleden.

SportSport

Maak kennis met Robin Tabeling!

Vooraf leken er dus punten gehaald te kunnen worden. Helaas bleef het bij een mager puntje uit de damesenkel van Monique Broeke, alhoewel er door TFS in het geheel beter werd gespeeld dan voorgaand weekend, dus dat biedt weer een beetje perspectief.

In de dubbelspelen hadden de dames Monique en Daisy te maken met snel en scherp spelende tegenstandsters die heel veel op het oog kansloze ballen netjes bleven retourneren. Helaas werd er verloren. De heren Rick en Dean speelden zeker niet slecht en leken in de tweede set op setwinst af te stevenen. De heren van Almere waren bijtijds bij de les om toch nog de set in winst om te buigen.

Het enkelspel van Michiel tegen de kopman van Almere Saber Afif, werd ook een prooi voor Almere. Saber speelde sober maar wel heel effectief op de juiste momenten. Michiel kon nooit echt zijn wil opleggen. Dean leek in de eerste set kansen te hebben, echter in de tweede set schakelde zijn tegenstander een tandje hoger en bleek het verschil in kwaliteit erg groot.

Pascalle probeerde op haar beurt het wel tegen haar Almeerse tegenstandster. Deze speelde net iets scherper en zag Pascalle de snelle aanvallende crosslagen vaak net te laat aankomen. In de gemengddubbels lagen er opnieuw mogelijkheden voor TFS op een extra puntje. Michiel en Daisy speelden tegen het gerenommeerde en sterke koppel Yvonne en Dave. De eerste set leek naar Michiel en Daisy te gaan, maar de netband speelde mee in het voordeel van Almere.

Jammer, maar zoals vaker de afgelopen weken, toch weer tegenslag voor TFS. Het wil allemaal net niet lukken. In het vervolg was Almere iets beter bij de les en wonnen. De andere gemengddubbel van Rick en Pascalle ging over het algemeen ook redelijk gelijk op. Net op de momenten dat TFS dacht te scoren, bleef Almere kalm en de shuttle foutloos retourneren en maakte TFS zelf de beslissende foutjes.

Opnieuw een verliespartij voor TFS met 7-1. Almere handhaaft zijn tweede positie en TFS ziet zijn voorsprong op Victoria met een puntje groeien. Volgende week de uitwedstrijd tegen middenmoter Duinwijck uit Haarlem waar opnieuw acht punten zijn te verdelen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!