clubzoeker

TFS Barendrecht sprokkelt puntje tegen Almere

TFS Barendrecht sprokkelt puntje tegen Almere

TFS Barendrecht zag Almere binnen komen zonder de Engelse teamleden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vooraf leken er dus punten gehaald te kunnen worden. Helaas bleef het bij een mager puntje uit de damesenkel van Monique Broeke, alhoewel er door TFS in het geheel beter werd gespeeld dan voorgaand weekend, dus dat biedt weer een beetje perspectief.

In de dubbelspelen hadden de dames Monique en Daisy te maken met snel en scherp spelende tegenstandsters die heel veel op het oog kansloze ballen netjes bleven retourneren. Helaas werd er verloren. De heren Rick en Dean speelden zeker niet slecht en leken in de tweede set op setwinst af te stevenen. De heren van Almere waren bijtijds bij de les om toch nog de set in winst om te buigen.

Het enkelspel van Michiel tegen de kopman van Almere Saber Afif, werd ook een prooi voor Almere. Saber speelde sober maar wel heel effectief op de juiste momenten. Michiel kon nooit echt zijn wil opleggen. Dean leek in de eerste set kansen te hebben, echter in de tweede set schakelde zijn tegenstander een tandje hoger en bleek het verschil in kwaliteit erg groot.

Pascalle probeerde op haar beurt het wel tegen haar Almeerse tegenstandster. Deze speelde net iets scherper en zag Pascalle de snelle aanvallende crosslagen vaak net te laat aankomen. In de gemengddubbels lagen er opnieuw mogelijkheden voor TFS op een extra puntje. Michiel en Daisy speelden tegen het gerenommeerde en sterke koppel Yvonne en Dave. De eerste set leek naar Michiel en Daisy te gaan, maar de netband speelde mee in het voordeel van Almere.

Jammer, maar zoals vaker de afgelopen weken, toch weer tegenslag voor TFS. Het wil allemaal net niet lukken. In het vervolg was Almere iets beter bij de les en wonnen. De andere gemengddubbel van Rick en Pascalle ging over het algemeen ook redelijk gelijk op. Net op de momenten dat TFS dacht te scoren, bleef Almere kalm en de shuttle foutloos retourneren en maakte TFS zelf de beslissende foutjes.

Opnieuw een verliespartij voor TFS met 7-1. Almere handhaaft zijn tweede positie en TFS ziet zijn voorsprong op Victoria met een puntje groeien. Volgende week de uitwedstrijd tegen middenmoter Duinwijck uit Haarlem waar opnieuw acht punten zijn te verdelen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!