Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Duinwijck

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Duinwijck

Vele VELO aanhangers waren zaterdagavond afgereist naar Haarlem, om ons team te zien spelen tegen Duinwijck.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (Van Zundert / VELO) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

Als eerste de heren dubbel, voor VELO stonden Dicky Palyama en Russell Muns op de baan. En Jelle Kelderhuis en Jerry Natenstedt verschenen op de baan voor Duinwijck. Al snel werd duidelijk wie de eerst set ging winnen, want door de vele kleine foutjes van de VELO spelers ging deze set met 11-21 naar Jerry en Jelle. In de tweede set speelde beide teams een betere partij, toch moest Dicky en Russell hun verlies nemen met 19-21.

De dames dubbel tussen Lisa Malaihollo /Wendy Slaats van V Zundert VELO tegen Dorien Lups / Akeville Stapusaityte van Duinwijck werd een lange felle strijd, de eerste set verloren onze dames maar nipt (18-21) De tweede set wisten zij te pakken met 21-17. Op een gegeven moment werden alle shutles op Lisa gespeeld, even leek het een solo wedstrijd waarin Lisa uiteindelijk het punt scoorde. De dames stonden al een lange tijd op de baan en er moest nog een beslissende set gespeeld worden. Wederom een set met lange ralley's die uiteindelijk werd gewonnen door Duinwijck met 17-21.

Myke Halkema speelde voor VELO de tweede dames enkel tegen Karina de Wit van Duinwijck. Zowel in de eerst als in de tweede set is Karina duidelijk sterker. (9-21 en 13-21)

Erik Meijs van Duinwijck neemt het op tegen Dicky Palyama van VELO. In de eerste set zijn beide heren redelijk aan elkaar gewaagd. Erik speelt een prima spel en wint de eerste set met 18-21. In de tweede set is Dicky duidelijk de beste. (21-12) Maar ook in de derde set moeten beide heren strijden voor elk punt. In de pauze heeft Dicky een kleine achterstand, dan komt de stand op 18-19. Erkc Meijs weet ook deze set tot een goed einde te brengen en pakt de laatste 2 punten. (19-21)

Voor VELO verschijn Rikkert Suijkerland op de baan voor de tweede heren enkel, tegen Jerry Natenstedt. Beide heren spelen geen lange rally's maar wel een felle strijd. Bij een stand van 22-22 kan het nog alle kanten op. Maar Rikkert blijft vechten en weet de laatste punten te pakken (25-23) Ook in de tweede set gaan deze beide heren gelijk op maar met 22-20 pakt Rikkert de winst.Een voortreffelijke overwinning voor die lange van Van Zundert VELO,die een geweldige tweede seizoenshelft doormaakt.

Lisa speelt haar eerste dames enkel tegen Akevill. Samen zetten zij een mooie partij neer, waarin Lisa net beide sets verloor. (18-21 en 20-22) na een 20-15 achterstand welke opgehaald werd door lisa naar 20.

Jim Middelburg en Wendy Slaats van VELO spelen tegen Dorien en Jelle van Duinwijck hun mix. Jim die voor het eerst speelt na een blessure welke hem zes weken aan de kant hield, is scherp, fit en is er weer helemaal klaar voor. De VELO-ers pakken de eerste set met 21-18. ook in de tweede set pakken zij de winst met 21-.15.

Ons andere mix team, Rikkert en Myke, spelen een wereld partij tegen Karina en Erik. Deze drie setter begint in het voordeel van Myke en Rikkert. (21-18) De tweede set gaat maar net met 20-22 naar Karina en Erik. En in de derde set redden onze spelers het niet om de winst te pakken. (14-21)

Verloren met 2-6, MAAR genoeg om de play offs te spelen!!!!!en dat zestien jaar in successie/

Volgende week de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen in onze eigen VELO hal. Om 19.00 ontvangen wij Barendrecht en zal het team zijn best doen om zoveel mogelijk punten te pakken. Dat wil je niet missen, dus kom kijken.

Tevens wil ik bij deze iedereen een gelukkig en sportief 2013 wensen

Blenda Wensveen

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!