SportSport

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - TFS Barendrecht

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - TFS Barendrecht

In de tweede set bij een stand van 11-5, gaf Pascalle door een blessure op.

Voor VELO stond het alvast, wij spelen WEER de play-offs en dat voor de zestiende keer in successie.

Maak kennis met Quinlen Chau!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (Van Zundert / VELO) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst. De redactie wenst haar lezers succes en veel wijsheid met onderstaande tekst.

Maar voor Barendrecht kon er nog wel iets op het spel staan, afhankelijk wat andere teams zouden doen. Voor elk punt werd gestreden, voor ons om de eer en voor Barendrecht om degradatie te voorkomen.

Coach Ciraar Slaats en assistent trainer Erwin Latuheru,,die ook dit hele seizoen de trainingen en opstellingen maakten. Keuzes moesten gemaakt worden door blessures, afwezigheid van spelers en natuurlijk de spelers aanwijzingen gaven tijdens de wedstrijden. En dat dit alles ook dit jaar weer met veel succes.

Ciraar had deze week gekozen om 2 invallers de heren dubbel te laten spelen. daar Dicky Palyama afwezig was en Jim Middelburg (helaas) weer geblesseerd was.

Voor VELO heren dubbel speelden Tim van Nieuwkerk en Franklin Telwin tegen Michiel Kruyt en Rick Jansen van Barendrecht. Onze invallers deden enorm hun best, maar moesten in beide sets hun meerdere erkennen in de spelers van Barendrecht. (14-21 en 9-21) Voor velen zal de naam TELWIN bekend voorkomen en bij navraag is het inderdaad de zoon van Jimmy Telwin die in de tachtiger jaren vele successen boekte in VELO 1 van de badminton

De dames dubbel werd een ander verhaal. Want Lisa Malaihollo en Wendy Slaats van VELO speelde een spannende 3 setter tegen Daisy Bommelyn en Monique Broeke van Barendrecht. De eerste set werd 20-22 , de tweede set ging naar onze dames met 21-18. In de derde set bleef het een hele lange tijd spannend, want de score liep op naar 16-16. Daisy en Monique bleken met de laatste punten net iets sterker te zijn. (18-21)

Door de afwezigheid van Dicky, speelde VELO-er Rikkert Suijkerland de eerste heren enkel tegen Ravin Jhinkoe-Rai die uitkwam voor Barendrecht. In een hele snelle partij, liet Rikkert duidelijk zien zijn passie en ervaring op het veld. Elke iets te hoge shutlle, werd meteen afgestraft. (21-9 en 21-11)

Lisa speelde tegen Monique haar eerste dames enkel. Weer moesten Lisa en Monique een 3 setters spelen . En weer ging de strijd een lange tijd gelijk op, want de eerste set ging met 20-22 net naar Monique. De tweede set kwam op naam van Lisa (21-15) In de derde set was duidelijk te zien dat Lisa niet meer haar spel kon spelen. (12-21) en de tegenstander haar wil op leggen.Dit kwam mede door een auto ongeluk deze week

Russel Muns van VELO speelt de tweede heren enkel tegen Joris Broms van Barendrecht.Russell speelde gecontroleerd en met overtuiging zijn partij. Waarschijnlijk mede door zijn lengte, maar hij is overal. Het volledige veld heeft hij onder controle. Vrij gemakkelijke wint hij deze partij met 21-16 en 21-9. Is hier nu een nieuwe singelaar opgestaan in de selectie?

Ook Myke Halkema van VELO speelde zonder problemen tegen Pascalle van Nielen de eerste set. (21-14) In de tweede set bij een stand van 11-5, gaf Pascalle door een blessure op.

Nu alleen nog de 2 mixen.

Russell en Wendy tegen Rick en Jeanette van der Werff. In de eerste set moesten Russell en Wendy een tandje bijzetten (21-19) Maar in de tweede set waren zij duidelijk de betere partij. (21-13)Die Wendy wordt steeds beter en dat doet nog wat beloven voor de play-offs

Rikkert en Myke speelde deze laatste mix wedstrijd tegen Daisy en Michiel. Beide set gingen met een kleine voorsprong naar VELO. (21-17 en 21-16) mede door het steeds betere spel van van Rikkert en Myke

Einduitslag 5-3. Voor Barendrecht genoeg om ook volgend jaar eredivisie te spelen, voor VELO een prima resultaat.

Dan nu op DONDERDAG 24 JANUARI 19.00 uur in de VELO-hal , speelt ons team de eerste play-off wedstrijd tegen Amersfoort. Dus.............................kom allemaal kijken, genieten , maar vooral aanmoedigingen!!! Haal Uw toeters en andere muziekinstrumenten maar uit de kast.

Op 26 Januari is de return in Amersfoort.

Dicky,Rikkert,Russell,Jim,Lisa,Wendy en Myke................ heel veel succes!

Blenda Wensveen

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!