clubzoeker

Carlton NK 2013: Pakt Dicky Palyama zijn tiende titel?

Carlton NK 2013: Pakt Dicky Palyama zijn tiende titel?

De routinier kan in het Topsportcentrum voor de tiende maal de nationale titel in het mannenenkelspel veroveren.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De laatste zes jaar ging de strijd om de nationale titel bij de mannen tussen Eric Pang en Palyama. Inmiddels heeft Pang de laatste vier edities op zijn naam geschreven, maar Palyama wil nog een keer vlammen. Van 2000 tot en met 2008 werd de 34-jarige topspeler negenmaal op rij Nederlandse Kampioen. Een unieke prestatie.

Ook in het vrouwenenkelspel kon je de twee namen voor de finale de afgelopen edities al bijna blind invullen. Yao Jie en Judith Meulendijks domineerden de laatste jaren de eindstrijd. Ze vochten in Almere prachtige duels uit om de titel. Toch liggen er genoeg kapers op de kust om de hegemonie van het duo te doorbreken. Zo bereikte Patty Stolzenbach in oktober 2012 nog de halve finale van de Yonex Dutch Open en is Soraya de Visch Eijbergen nog ongeslagen in haar singles in de Carlton Eredivisie.

Samenwerking

Om de Carlton NK nog meer uitstraling te geven gaat Badminton Nederland de samenwerking aan met de gemeente Almere en de drie Almeerse badmintonverenigingen. BV Almere, BC Arcade en BV Almere Buiten zijn nauw betrokken bij de side events van het evenement.

Zo organiseert BC Arcade op zondag 3 februari een mixtoernooi. Naast het mixtoernooi verzorgen spelers uit de nationale selectie clinics voor de badmintonjeugd en kunnen bezoekers van de Carlton NK kennismaken met het Speedbadminton.

Programma

  • Vrijdag 1 februari 2013 10.00 - 22.00 uur Kwalificatiewedstrijden
  • Zaterdag 2 februari 2013 10.00 - 17.00 uur Achtste finales
  • 18.00 - 22.00 uur Kwartfinales
  • Zondag 3 februari 2013 10.00 - 13.00 uur Halve finales
  • 13.30 - 17.00 uur Finales

Aantrekkelijke entreeprijs

De entreeprijzen voor de Carlton NK zijn scherp geprijsd. Een volwassene betaalt voor een toegangskaartje voor het evenement slechts € 8,00. Jeugd tot en met 17 jaar kan voor € 4,00 naar binnen in het Topsportcentrum. Kinderen tot elf jaar hebben gratis entree. Voor de kwalificatiewedstrijden op vrijdag 1 februari is de entree voor iedereen gratis.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!