SportSport

Carlton NK 2013: Pakt Dicky Palyama zijn tiende titel?

Carlton NK 2013: Pakt Dicky Palyama zijn tiende titel?

De routinier kan in het Topsportcentrum voor de tiende maal de nationale titel in het mannenenkelspel veroveren.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De laatste zes jaar ging de strijd om de nationale titel bij de mannen tussen Eric Pang en Palyama. Inmiddels heeft Pang de laatste vier edities op zijn naam geschreven, maar Palyama wil nog een keer vlammen. Van 2000 tot en met 2008 werd de 34-jarige topspeler negenmaal op rij Nederlandse Kampioen. Een unieke prestatie.

Ook in het vrouwenenkelspel kon je de twee namen voor de finale de afgelopen edities al bijna blind invullen. Yao Jie en Judith Meulendijks domineerden de laatste jaren de eindstrijd. Ze vochten in Almere prachtige duels uit om de titel. Toch liggen er genoeg kapers op de kust om de hegemonie van het duo te doorbreken. Zo bereikte Patty Stolzenbach in oktober 2012 nog de halve finale van de Yonex Dutch Open en is Soraya de Visch Eijbergen nog ongeslagen in haar singles in de Carlton Eredivisie.

Samenwerking

Om de Carlton NK nog meer uitstraling te geven gaat Badminton Nederland de samenwerking aan met de gemeente Almere en de drie Almeerse badmintonverenigingen. BV Almere, BC Arcade en BV Almere Buiten zijn nauw betrokken bij de side events van het evenement.

Zo organiseert BC Arcade op zondag 3 februari een mixtoernooi. Naast het mixtoernooi verzorgen spelers uit de nationale selectie clinics voor de badmintonjeugd en kunnen bezoekers van de Carlton NK kennismaken met het Speedbadminton.

Programma

  • Vrijdag 1 februari 2013 10.00 - 22.00 uur Kwalificatiewedstrijden
  • Zaterdag 2 februari 2013 10.00 - 17.00 uur Achtste finales
  • 18.00 - 22.00 uur Kwartfinales
  • Zondag 3 februari 2013 10.00 - 13.00 uur Halve finales
  • 13.30 - 17.00 uur Finales

Aantrekkelijke entreeprijs

De entreeprijzen voor de Carlton NK zijn scherp geprijsd. Een volwassene betaalt voor een toegangskaartje voor het evenement slechts € 8,00. Jeugd tot en met 17 jaar kan voor € 4,00 naar binnen in het Topsportcentrum. Kinderen tot elf jaar hebben gratis entree. Voor de kwalificatiewedstrijden op vrijdag 1 februari is de entree voor iedereen gratis.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!