Carlton NK 2013: Pakt Dicky Palyama zijn tiende titel?

Carlton NK 2013: Pakt Dicky Palyama zijn tiende titel?

De routinier kan in het Topsportcentrum voor de tiende maal de nationale titel in het mannenenkelspel veroveren.

Ken je BC Heemskerk al?

De laatste zes jaar ging de strijd om de nationale titel bij de mannen tussen Eric Pang en Palyama. Inmiddels heeft Pang de laatste vier edities op zijn naam geschreven, maar Palyama wil nog een keer vlammen. Van 2000 tot en met 2008 werd de 34-jarige topspeler negenmaal op rij Nederlandse Kampioen. Een unieke prestatie.

Ook in het vrouwenenkelspel kon je de twee namen voor de finale de afgelopen edities al bijna blind invullen. Yao Jie en Judith Meulendijks domineerden de laatste jaren de eindstrijd. Ze vochten in Almere prachtige duels uit om de titel. Toch liggen er genoeg kapers op de kust om de hegemonie van het duo te doorbreken. Zo bereikte Patty Stolzenbach in oktober 2012 nog de halve finale van de Yonex Dutch Open en is Soraya de Visch Eijbergen nog ongeslagen in haar singles in de Carlton Eredivisie.

Samenwerking

Om de Carlton NK nog meer uitstraling te geven gaat Badminton Nederland de samenwerking aan met de gemeente Almere en de drie Almeerse badmintonverenigingen. BV Almere, BC Arcade en BV Almere Buiten zijn nauw betrokken bij de side events van het evenement.

Zo organiseert BC Arcade op zondag 3 februari een mixtoernooi. Naast het mixtoernooi verzorgen spelers uit de nationale selectie clinics voor de badmintonjeugd en kunnen bezoekers van de Carlton NK kennismaken met het Speedbadminton.

Programma

  • Vrijdag 1 februari 2013 10.00 - 22.00 uur Kwalificatiewedstrijden
  • Zaterdag 2 februari 2013 10.00 - 17.00 uur Achtste finales
  • 18.00 - 22.00 uur Kwartfinales
  • Zondag 3 februari 2013 10.00 - 13.00 uur Halve finales
  • 13.30 - 17.00 uur Finales

Aantrekkelijke entreeprijs

De entreeprijzen voor de Carlton NK zijn scherp geprijsd. Een volwassene betaalt voor een toegangskaartje voor het evenement slechts € 8,00. Jeugd tot en met 17 jaar kan voor € 4,00 naar binnen in het Topsportcentrum. Kinderen tot elf jaar hebben gratis entree. Voor de kwalificatiewedstrijden op vrijdag 1 februari is de entree voor iedereen gratis.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!