Manon Sibbald: 'Een weekend met gemengde gevoelens'

Manon Sibbald: 'Een weekend met gemengde gevoelens'

In week 4 van 2013 stond alles voor mij in het tekenen van de play offs, met het eerste team van Almere. Wij moesten het in de halve finale opnemen tegen de Haagse club BC DKC. Het beloofde een spannende en zware week te worden.

SportSport

Ken je BV Icarus al?

Donderdag 24 januari speelde wij de eerste wedstrijd in onze eigen hal tegen de Haagse club. Een half uur voordat de wedstrijd begon kregen we een teleurstellend bericht te horen van de coach. Onze eerste dame Sarah Walker was woensdag geblesseerd geraakt en dus niet in staat om te spelen. Dit betekende dat ik aan de bak moest in de singel.

Om half 8 gingen de eerste wedstrijden van start, het werden twee spannende dubbels en dat resulteerde in een tussenstand van 1-1. Na de dubbels gingen de singels achter elkaar de baan op. Uit de vorige competitie wedstrijden tegen DKC bleek dat zij in de singel erg sterk waren en wisten wij keer op keer geen punt te pakken. Dit keer was het anders, want na 4 spannende wedstrijden wisten we 1 punt te pakken. Het punt kwam van mij, nadat ik de eerste set gewonnen had moest de tweede dame van DKC de wedstrijd vanwege kramp opgeven. Dit betekende dat de tussenstand 4-2 was. De twee mixen gingen beide in twee sets naar Almere en dat betekende dat de eindstand van de eerste dag 4-4 was.

Lees het hele verhaal op de website van Manon Sibbald.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!