SportSport

Manon Sibbald: 'Een weekend met gemengde gevoelens'

Manon Sibbald: 'Een weekend met gemengde gevoelens'

In week 4 van 2013 stond alles voor mij in het tekenen van de play offs, met het eerste team van Almere. Wij moesten het in de halve finale opnemen tegen de Haagse club BC DKC. Het beloofde een spannende en zware week te worden.

Ken je BC Amersfoort al?

Donderdag 24 januari speelde wij de eerste wedstrijd in onze eigen hal tegen de Haagse club. Een half uur voordat de wedstrijd begon kregen we een teleurstellend bericht te horen van de coach. Onze eerste dame Sarah Walker was woensdag geblesseerd geraakt en dus niet in staat om te spelen. Dit betekende dat ik aan de bak moest in de singel.

Om half 8 gingen de eerste wedstrijden van start, het werden twee spannende dubbels en dat resulteerde in een tussenstand van 1-1. Na de dubbels gingen de singels achter elkaar de baan op. Uit de vorige competitie wedstrijden tegen DKC bleek dat zij in de singel erg sterk waren en wisten wij keer op keer geen punt te pakken. Dit keer was het anders, want na 4 spannende wedstrijden wisten we 1 punt te pakken. Het punt kwam van mij, nadat ik de eerste set gewonnen had moest de tweede dame van DKC de wedstrijd vanwege kramp opgeven. Dit betekende dat de tussenstand 4-2 was. De twee mixen gingen beide in twee sets naar Almere en dat betekende dat de eindstand van de eerste dag 4-4 was.

Lees het hele verhaal op de website van Manon Sibbald.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!