clubzoeker

Monsterscore Van Zijderveld Amstelveen tegen Victoria Hoensbroek

Monsterscore Van Zijderveld Amstelveen tegen Victoria Hoensbroek

In de achttiende en laatste speelronde van de Carlton Eredivisie haalde het team van Van Zijderveld Amstelveen afgelopen zaterdagavond keihard uit.

clubzoeker

Ken je Heesche BV al?

Hekkensluiter BC Victoria uit het Limburgse Hoensbroek had in de Amstelveense De Meerkamp niets te vertellen en werd met de maximale score van 8-0 naar huis gestuurd.

Lester Oey en Norbert van Barneveld begonnen hun mannendubbelspel tegen het duo Ben Maes/Freek Golinski goed door de eerste game in hun voordeel te beslissen. In de tweede game keken ze na de pauze voortdurend tegen een achterstand aan en het lukte ze niet om die meer recht te trekken. In de beslissende game ging het spel aanvankelijk gelijkop, maar dit keer waren het de Van Zijdervelders die na de pauze een voorsprong namen die ze niet meer weggaven.

Gelijk met het mannen dubbel speelden de vrouwen van Van Zijderveld hun dubbelspel. Linda Chen en Elisa Piek konden zich van hun nederlaag in de heenwedstrijd in Hoensbroek revancheren en slaagden met vlag en wimpel. In twee spannende games werd het koppel Jessie van Wijk/Lieke Maes verslagen.

Ook in de enkelspelen waren de Amstelveense spelers beter dan de Hoensbroekse.

Allereerst mocht Justin Teeuwen zijn kunsten aan het publiek tonen en deed dat op z'n Justins; wéér in drie games versloeg hij met regelmatig mooie acties Birger Abts. Ook Linda Chen won haar partij in drieën; na een verloren eerste game kwam zij in de resterende twee games na een achterstand steeds sterk terug. Haar harde werken werd ruim beloond en Mireille van Daal moest er aan geloven.

Daarna was het de beurt aan Lester Oey en Alida Chen om tegen respectievelijk Robert Kwee en Lieke Maes te spelen. Lester was in zijn spel ongenaakbaar, sloeg alle smashes keihard in en maakte in twee vlotte games bijna gehakt van zijn tegenstander. Alida deed haar teamgenoot na; in iets meer dan een kwartier ontdeed ze zich van haar tegenstandster, ondanks een grote achterstand in de tweede game.

In de afsluitende twee mixen konden de Van Zijdervelders bereiken wat ze in het gehele seizoen nog niet hebben gepresteerd, namelijk beide partijen winnen en met de maximale score de wedstrijd afsluiten. Vrijwel vrijuitspelend slaagden de duo's Van Barneveld/Piek en Teeuwen/A. Chen in die missie, waardoor de eindstand op een voor Van Zijderveld uitzonderlijke 8-0 werd bepaald.

Door dit resultaat eindigt Van Zijderveld Amstelveen de reguliere competitie met 73 punten op een zesde plaats in de eindklassering (Duinwijck is met evenveel punten vijfde omdat het meer gewonnen partijen heeft) en degradeert Victoria met 41 punten uit de eredivisie.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!