SportSport

Monsterscore Van Zijderveld Amstelveen tegen Victoria Hoensbroek

Monsterscore Van Zijderveld Amstelveen tegen Victoria Hoensbroek

In de achttiende en laatste speelronde van de Carlton Eredivisie haalde het team van Van Zijderveld Amstelveen afgelopen zaterdagavond keihard uit.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hekkensluiter BC Victoria uit het Limburgse Hoensbroek had in de Amstelveense De Meerkamp niets te vertellen en werd met de maximale score van 8-0 naar huis gestuurd.

Lester Oey en Norbert van Barneveld begonnen hun mannendubbelspel tegen het duo Ben Maes/Freek Golinski goed door de eerste game in hun voordeel te beslissen. In de tweede game keken ze na de pauze voortdurend tegen een achterstand aan en het lukte ze niet om die meer recht te trekken. In de beslissende game ging het spel aanvankelijk gelijkop, maar dit keer waren het de Van Zijdervelders die na de pauze een voorsprong namen die ze niet meer weggaven.

Gelijk met het mannen dubbel speelden de vrouwen van Van Zijderveld hun dubbelspel. Linda Chen en Elisa Piek konden zich van hun nederlaag in de heenwedstrijd in Hoensbroek revancheren en slaagden met vlag en wimpel. In twee spannende games werd het koppel Jessie van Wijk/Lieke Maes verslagen.

Ook in de enkelspelen waren de Amstelveense spelers beter dan de Hoensbroekse.

Allereerst mocht Justin Teeuwen zijn kunsten aan het publiek tonen en deed dat op z'n Justins; wéér in drie games versloeg hij met regelmatig mooie acties Birger Abts. Ook Linda Chen won haar partij in drieën; na een verloren eerste game kwam zij in de resterende twee games na een achterstand steeds sterk terug. Haar harde werken werd ruim beloond en Mireille van Daal moest er aan geloven.

Daarna was het de beurt aan Lester Oey en Alida Chen om tegen respectievelijk Robert Kwee en Lieke Maes te spelen. Lester was in zijn spel ongenaakbaar, sloeg alle smashes keihard in en maakte in twee vlotte games bijna gehakt van zijn tegenstander. Alida deed haar teamgenoot na; in iets meer dan een kwartier ontdeed ze zich van haar tegenstandster, ondanks een grote achterstand in de tweede game.

In de afsluitende twee mixen konden de Van Zijdervelders bereiken wat ze in het gehele seizoen nog niet hebben gepresteerd, namelijk beide partijen winnen en met de maximale score de wedstrijd afsluiten. Vrijwel vrijuitspelend slaagden de duo's Van Barneveld/Piek en Teeuwen/A. Chen in die missie, waardoor de eindstand op een voor Van Zijderveld uitzonderlijke 8-0 werd bepaald.

Door dit resultaat eindigt Van Zijderveld Amstelveen de reguliere competitie met 73 punten op een zesde plaats in de eindklassering (Duinwijck is met evenveel punten vijfde omdat het meer gewonnen partijen heeft) en degradeert Victoria met 41 punten uit de eredivisie.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!