TFS Barendrecht doet goede zaken

TFS Barendrecht doet goede zaken

In de voor TFS Barendrecht belangrijke thuiswedstrijd tegen van Zijderveld uit Amstelveen streed TFS Barendrecht voor behoud in de eredivisie en met succes.

Maak kennis met Sophie van den Broek!

De damesdubbel van Monique Broeke en Daisy Bommeleyn werd eenvoudig gewonnen. De heren Michiel Kruijt en Rick Janssen hadden het moeilijker. In een spannende duel trok TFS met 21-19 in de derde game aan het langste eind en wonnen. In de enkelspelen was van Zijderveld bij de heren veel te sterk. Dean Versteeg en invaller Ruben Kweekel streden wel en konden in enkele rally's aardig meekomen, maar kwamen te kort.

Bij de dames leek Monique weer haar oude vorm terug gevonden hebben. Weliswaar werd het een derde game, maar ze won dit keer wel van haar opponent uit Amstelveen. Pascalle van Nielen begon aan het wedstrijd en verloor heel snel de eerste game. Daarna kwam ze sterk terug en begon ze goed te spelen. Helaas verstapte ze zich en besloot de coach Edward van der Heuvel na het gestrompel van Pascalle even te hebben aangezien de wedstrijd verder te staken. Gezondheid gaat immers voor alles. Erg jammer, want dit had een belangrijk winstpunt kunnen zijn. Jeannette van der Werff kon gelukkig invallen voor de gemengddubbel. Samen met Rick werd het een mooie driesetter. Uiteindelijk werd er verloren, maar complimenten voor de strijd. Michiel en Daisy bleven in hun partij bij de les en pakten het vierde punt voor TFS.

Opnieuw in deze laatste thuiswedstrijd geen winst voor TFS. Wel was TFS nog niet eerder zo dicht bij hun eerste overwinning in de eredivisie. Feit blijft wel dat door de behaalde vier punten TFS weer twee punten is uitgelopen op de degradatiekandidaten Slotermeer en Victoria. Dit zou voldoende moeten zijn voor handhaving. Volgende week de laatste wedstrijd tegen VELO. Als TFS daar ook weer een paar puntjes weet te pakken is het zeker van handhaving.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!