Carlton NK 2013: Brandon Bessem, doe alstublieft iets op die baan!

Carlton NK 2013: Brandon Bessem, doe alstublieft iets op die baan!

Een mooie badmintondag gaat voorbij. Vele badmintonliefhebbers hebben een aantal mooie partijen voor hun kiezen gekregen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De sfeer is goed in de hal. Voor de spelers is er veel ruimte om rust te nemen en even onderuitgezakt een muziekje te luisteren. Wat iets minder is is de beenruimte voor de toeschouwers. Op de tribune van de breedtesporthal is er nauwelijks ruimte om te zitten. Iedereen op elkaar gepropt kijkend naar de wedstrijden. Ik krijg er altijd een benauwd gevoel van. Dan nog maar even naar beneden lekker kletsen met iemand en vanaf een lager oogpunt de wedstrijden aanschouwen.

De jongste speelster van het toernooi, Imke van der Aar, doet het goed. Ze verloor de mix samen met Bart Gerrits net aan, maar de singel ging keurig in twee sets gewonnen van Tessa Eysink. "Niet super gespeeld, maar winnen is winnen" zeiden Imke en haar coaches, Francien van der Aar en René Sehr. Laatstgenoemde vond dat Imke nog niet haar eigen spel te pakken had, maar dat het waarschijnlijk aan de zenuwen lag.

Enige tijd later speelde Imke wel een steengoede partij tegen Manon Sibbald. Er moest in drie sets beslist worden wie zich tot winnaar mocht kronen. Een sportief gevecht ontstond er waarin ze erlkaar niets gunden. Bij het slot van de partij werd er bij ieder punt geschreeuwd door de dames.

Uiteindelijk mocht Manon het laatste punt maken. Er werd flink geklapt na afloop. Maar zoals Imke altijd krijgt te horen: "Altijd blijven lachen!" Ze was heel blij met het spel dat ze speelde, maar was erg teleurgesteld omdat ze zo dichtbij was. Ook haar dubbel met Tamara van der Hoeve was een ware thriller. Maar tot grote oplichting van de dames werd deze gelukkig wel net binnengesleept.

Als laatste werden er nog mannen- en vrouwendubbels afgewerkt. Hevige smashes, mooie verdedigingen en nog mooiere netdrops werden weer uit de losse pols geslingerd.

Een klacht aan de organisatie

Waarom worden er van de verschillende onderdelen twee rondes direct achter elkaar gespeeld. Veel spelers (zeker in de singel) zijn helemaal op na een lange driesetter. Ze moeten dan 15 tot 45 minuten erna weer spelen. Dit is niet te doen vind ik en velen vinden dit met mij. Een aandachtspunt voor volgend jaar.

Als laatste wil ik het nog hebben over Brandon Bessem. Wat een fabelachtige techniek heeft die kerel. Totaal zonder enige vorm van verkramping of inspanning slaat hij zijn slagen. Ik ben zo jaloers als ik dat zie. Maar dan de keerzijde van meneer.

Brandon, doe alstublieft iets op die baan. Ooit gehoord van 'racket hoog'? Ik denk het niet. Sla eens twee slagen achter elkaar aanvallend i.p.v. maar één, dan maak je de punten zo. Begaafd, maar oh zo lui!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!