Carlton NK 2013: Erepenning voor Judith Meulendijks

Carlton NK 2013: Erepenning voor Judith Meulendijks

Het hoofdtoernooi is begonnen. De eerste rondes werden alweer vroeg in de morgen afgewerkt.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de ochtend was er een leuke clinic voor de jeugdige spelers. Veel spelletjes, wedstrijdjes en natuurlijk fanatiek badminton was aan de orde van de dag.

Een van de partijen die eruit sprong was de herensingel van Hans van Os tegen Robert Kwee. Deze heren waren zeer aan elkaar gewaagd. Pure inzet en passie was duidelijk te merken op de tribune. Er werd gedoken, geschreeuwd, stomme fouten gemaakt, slimme fouten gemaakt, netrollen terug gerold, en veel aan een kant uitgeslagen. Er staat namelijk een behoorlijke wind in de hal. Van de ene kant van de baan sloegen alle spelers gehoorlijk veel uit aan de achterkant. Maar elk voordeel heb zijn nadeel. Zo kan je ook harder smashen aan een kant en heeft je tegenstander meer moeite om tegen de wind in de shuttle in nood weg te rossen. Maar uiteindelijk liep Hans van Os van de baan als winnaar door het laatste punt in de verlenging in de derde set te maken.

Een andere partij waar flink over nagepraat wordt is de dubbel tussen Iris Tabeling / Selena Piek en Alida Chen / Georgy van Soerland-Trouerbach. Wat staan die jonge dames geweldig te spelen. Ik ben zeker geen tactisch wonder en ik weet ook zeker niet of ik het goed heb wat ik nu ga zeggen. Alida en Georgy zijn tactisch heel sterk. Ze nemen het net in handen laten Selena en Iris voordurend verkeerd anticiperen en maken weinig fouten. Selena en Iris maakten daartegenover verschrikkelijk veel fouten en lieten zich voortdurend wegspelen aan het net. Netspin na netspin ging naar Jong Oranje. Er staat natuurlijk een behoorlijke druk op de eerste geplaatste dames, waar de 'jonkies' vrijuit kunnen spelen. Er werd verrassend opgekeken toen Alida en Georgy de eerste set met 21-18 binnenhaalden.

De Dutch Open winnaressen gingen in de tweede set beter spelen. De tegenstanders konden hun briljante spel ook iets minder goed vast vasthouden. Ook de derde set ging naar Iris en Selena. Maar desondanks wordt er nog meer vol lof over de Alida en Georgy gesproken.<-p>

Na deze partij was het tijd voor een speciale huldiging van Judith Meulendijks. Deze Nederlandse topspeelster kreeg een erepenning van de bondsvoorzitter voor haar bijzondere partijen die ze heeft gespeeld. Een leuk gebaar van de bond naar de meervoudig Nederlands kampioene. Dit jaar doet Meulendijks niet mee want ze heeft haar carrière beëindigd vorig jaar oktober. Judith was blij verrast met deze waardering en liet dat blijken door iedereen te bedanken in haar speech.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!