Carlton NK 2013: Erepenning voor Judith Meulendijks

Carlton NK 2013: Erepenning voor Judith Meulendijks

Het hoofdtoernooi is begonnen. De eerste rondes werden alweer vroeg in de morgen afgewerkt.

Ken je BC Ritte Spijkenisse al?

In de ochtend was er een leuke clinic voor de jeugdige spelers. Veel spelletjes, wedstrijdjes en natuurlijk fanatiek badminton was aan de orde van de dag.

Een van de partijen die eruit sprong was de herensingel van Hans van Os tegen Robert Kwee. Deze heren waren zeer aan elkaar gewaagd. Pure inzet en passie was duidelijk te merken op de tribune. Er werd gedoken, geschreeuwd, stomme fouten gemaakt, slimme fouten gemaakt, netrollen terug gerold, en veel aan een kant uitgeslagen. Er staat namelijk een behoorlijke wind in de hal. Van de ene kant van de baan sloegen alle spelers gehoorlijk veel uit aan de achterkant. Maar elk voordeel heb zijn nadeel. Zo kan je ook harder smashen aan een kant en heeft je tegenstander meer moeite om tegen de wind in de shuttle in nood weg te rossen. Maar uiteindelijk liep Hans van Os van de baan als winnaar door het laatste punt in de verlenging in de derde set te maken.

Een andere partij waar flink over nagepraat wordt is de dubbel tussen Iris Tabeling / Selena Piek en Alida Chen / Georgy van Soerland-Trouerbach. Wat staan die jonge dames geweldig te spelen. Ik ben zeker geen tactisch wonder en ik weet ook zeker niet of ik het goed heb wat ik nu ga zeggen. Alida en Georgy zijn tactisch heel sterk. Ze nemen het net in handen laten Selena en Iris voordurend verkeerd anticiperen en maken weinig fouten. Selena en Iris maakten daartegenover verschrikkelijk veel fouten en lieten zich voortdurend wegspelen aan het net. Netspin na netspin ging naar Jong Oranje. Er staat natuurlijk een behoorlijke druk op de eerste geplaatste dames, waar de 'jonkies' vrijuit kunnen spelen. Er werd verrassend opgekeken toen Alida en Georgy de eerste set met 21-18 binnenhaalden.

De Dutch Open winnaressen gingen in de tweede set beter spelen. De tegenstanders konden hun briljante spel ook iets minder goed vast vasthouden. Ook de derde set ging naar Iris en Selena. Maar desondanks wordt er nog meer vol lof over de Alida en Georgy gesproken.<-p>

Na deze partij was het tijd voor een speciale huldiging van Judith Meulendijks. Deze Nederlandse topspeelster kreeg een erepenning van de bondsvoorzitter voor haar bijzondere partijen die ze heeft gespeeld. Een leuk gebaar van de bond naar de meervoudig Nederlands kampioene. Dit jaar doet Meulendijks niet mee want ze heeft haar carrière beëindigd vorig jaar oktober. Judith was blij verrast met deze waardering en liet dat blijken door iedereen te bedanken in haar speech.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!