Carlton NK 2013: Erepenning voor Judith Meulendijks

Carlton NK 2013: Erepenning voor Judith Meulendijks

Het hoofdtoernooi is begonnen. De eerste rondes werden alweer vroeg in de morgen afgewerkt.

Ken je BC Meershuttle al?

In de ochtend was er een leuke clinic voor de jeugdige spelers. Veel spelletjes, wedstrijdjes en natuurlijk fanatiek badminton was aan de orde van de dag.

Een van de partijen die eruit sprong was de herensingel van Hans van Os tegen Robert Kwee. Deze heren waren zeer aan elkaar gewaagd. Pure inzet en passie was duidelijk te merken op de tribune. Er werd gedoken, geschreeuwd, stomme fouten gemaakt, slimme fouten gemaakt, netrollen terug gerold, en veel aan een kant uitgeslagen. Er staat namelijk een behoorlijke wind in de hal. Van de ene kant van de baan sloegen alle spelers gehoorlijk veel uit aan de achterkant. Maar elk voordeel heb zijn nadeel. Zo kan je ook harder smashen aan een kant en heeft je tegenstander meer moeite om tegen de wind in de shuttle in nood weg te rossen. Maar uiteindelijk liep Hans van Os van de baan als winnaar door het laatste punt in de verlenging in de derde set te maken.

Een andere partij waar flink over nagepraat wordt is de dubbel tussen Iris Tabeling / Selena Piek en Alida Chen / Georgy van Soerland-Trouerbach. Wat staan die jonge dames geweldig te spelen. Ik ben zeker geen tactisch wonder en ik weet ook zeker niet of ik het goed heb wat ik nu ga zeggen. Alida en Georgy zijn tactisch heel sterk. Ze nemen het net in handen laten Selena en Iris voordurend verkeerd anticiperen en maken weinig fouten. Selena en Iris maakten daartegenover verschrikkelijk veel fouten en lieten zich voortdurend wegspelen aan het net. Netspin na netspin ging naar Jong Oranje. Er staat natuurlijk een behoorlijke druk op de eerste geplaatste dames, waar de 'jonkies' vrijuit kunnen spelen. Er werd verrassend opgekeken toen Alida en Georgy de eerste set met 21-18 binnenhaalden.

De Dutch Open winnaressen gingen in de tweede set beter spelen. De tegenstanders konden hun briljante spel ook iets minder goed vast vasthouden. Ook de derde set ging naar Iris en Selena. Maar desondanks wordt er nog meer vol lof over de Alida en Georgy gesproken.<-p>

Na deze partij was het tijd voor een speciale huldiging van Judith Meulendijks. Deze Nederlandse topspeelster kreeg een erepenning van de bondsvoorzitter voor haar bijzondere partijen die ze heeft gespeeld. Een leuk gebaar van de bond naar de meervoudig Nederlands kampioene. Dit jaar doet Meulendijks niet mee want ze heeft haar carrière beëindigd vorig jaar oktober. Judith was blij verrast met deze waardering en liet dat blijken door iedereen te bedanken in haar speech.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!