Carlton NVK: 'Karina de Wit favoriet bij de vrouwen'

Carlton NVK: 'Karina de Wit favoriet bij de vrouwen'

Komend weekend van 9 en 10 maart organiseert Amersfoort in samenwerking met Badminton Nederland voor de 8e maal de Nederlands Veteranen Kampioenschappen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het aantal deelnemers groeide de afgelopen jaren van zo'n 90 naar 130 deelnemers.

Onder de deelnemers is Karina de Wit voormalig topspeelster en nog steeds uitkomend in de eredivisie.

Ook in de andere klassen zijn veel oud kampioenen, zo is bij de categorie 40+ Joris van Soerland de winnaar van de 35+ van 2012 de grote favoriet, in de 55+ gaat Martin Monfils zijn titel verdedigen. Ad Verhoof zal zijn titel bij de 60+ verdedigen.

Bij de vrouwen verdedigen Georgy van Soerland 35+, Isabella de Lange 40+ en Jeannette van de Werff 45+ hun titels.

Van de organiserende vereniging Amersfoort nemen 20 spelers deel, waaronder Esther Fleurbaay en Frans Hoksbergen als kanshebbers op een titel.

De wedstrijdleiding is in handen van de vertrouwde Amersfoort wedstrijdleiding met Ans Top, Marieke Geurtsen, Jos Weinberg. De supervisie zal voor Badminton Nederland worden gevoerd door Bart Los, bijgestaan door referee John op het Veld. De arbitrage zal zondag 10 maart gedaan worden door een zestal BNL scheidsrechters.

In het totaal zullen er in het weekend 230 partijen worden gespeeld, zaterdag wordt er gespeeld van 10:00 tot 20:00 uur. Hierna is er een Indische maaltijd voor allen en een spetterend optreden van de huisband van Amersfoort o.l.v. Roy van Waardenburg.

Zondag 10 maart is de finale dag met vanaf 12:00 uur diverse finales in alle klassen. Badminton Nederland en de wedstrijdleiding hopen om rond 17:00 uur alle kampioenen te huldigen.

Waar: Juliana van Stolberg sporthal, Graaf Hendriklaan 146 3818 DN Amersfoort. Wanneer: zaterdag 9 maart van 10:00 tot 20:00 uur, zondag 10 maart van 10:00 tot 18:00 uur. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort, Badminton Nederland, BC Amersfoort en de sponsoren Carlton, Badmintonplanet en AA Drink.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!