Carlton NVK: 'Karina de Wit favoriet bij de vrouwen'

Carlton NVK: 'Karina de Wit favoriet bij de vrouwen'

Komend weekend van 9 en 10 maart organiseert Amersfoort in samenwerking met Badminton Nederland voor de 8e maal de Nederlands Veteranen Kampioenschappen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het aantal deelnemers groeide de afgelopen jaren van zo'n 90 naar 130 deelnemers.

Onder de deelnemers is Karina de Wit voormalig topspeelster en nog steeds uitkomend in de eredivisie.

Ook in de andere klassen zijn veel oud kampioenen, zo is bij de categorie 40+ Joris van Soerland de winnaar van de 35+ van 2012 de grote favoriet, in de 55+ gaat Martin Monfils zijn titel verdedigen. Ad Verhoof zal zijn titel bij de 60+ verdedigen.

Bij de vrouwen verdedigen Georgy van Soerland 35+, Isabella de Lange 40+ en Jeannette van de Werff 45+ hun titels.

Van de organiserende vereniging Amersfoort nemen 20 spelers deel, waaronder Esther Fleurbaay en Frans Hoksbergen als kanshebbers op een titel.

De wedstrijdleiding is in handen van de vertrouwde Amersfoort wedstrijdleiding met Ans Top, Marieke Geurtsen, Jos Weinberg. De supervisie zal voor Badminton Nederland worden gevoerd door Bart Los, bijgestaan door referee John op het Veld. De arbitrage zal zondag 10 maart gedaan worden door een zestal BNL scheidsrechters.

In het totaal zullen er in het weekend 230 partijen worden gespeeld, zaterdag wordt er gespeeld van 10:00 tot 20:00 uur. Hierna is er een Indische maaltijd voor allen en een spetterend optreden van de huisband van Amersfoort o.l.v. Roy van Waardenburg.

Zondag 10 maart is de finale dag met vanaf 12:00 uur diverse finales in alle klassen. Badminton Nederland en de wedstrijdleiding hopen om rond 17:00 uur alle kampioenen te huldigen.

Waar: Juliana van Stolberg sporthal, Graaf Hendriklaan 146 3818 DN Amersfoort. Wanneer: zaterdag 9 maart van 10:00 tot 20:00 uur, zondag 10 maart van 10:00 tot 18:00 uur. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort, Badminton Nederland, BC Amersfoort en de sponsoren Carlton, Badmintonplanet en AA Drink.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!