SportSport

Maar Nottelman, wat doet u nu!?

Maar Nottelman, wat doet u nu!?

Na vorig jaar Soraya en dit jaar Leon begint het een beetje een traditie te worden in ons badmintonlandje. Een hele slechte traditie die in stand gehouden kan worden door onduidelijke regelgeving en slecht tot niet ingrijpen van de badmintonbond.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Naar mijn mening treft de bond namelijk echt de grootste blaam in dit soort situaties. Het moet toch niet heel moeilijk zijn om duidelijke regels over transfers binnen Nederland op te stellen? Bijvoorbeeld dat een contract pas geldig is als het aan bepaalde voorwaarden van de badmintonbond voldoet. Dan is het bestaan van een contract tussen een bepaalde club en speler ook meteen bij de bond bekend er kan ernaar gehandeld worden.

Ook vind ik de 'transferwindow' waarin clubs spelers mogen aantrekken belachelijk. Voor 15 mei moet de overschrijving namelijk al bij de bond binnen zijn. Laten we deze datum nou eens opschuiven naar 31 augustus. Er zit namelijk 4 maanden tussen deze datum en de eerste wedstrijd van het seizoen. Dit brengt clubs en spelers in hele lastige situaties.

Zo moeten clubs al tijdens het lopende seizoen in onderhandeling met spelers over het komende seizoen. Ook zijn er tijdens de bekerfinale al vele transfers rond en zo krijg je nogal wat scheve verhoudingen als je bijvoorbeeld tegen je nieuwe club moet gaan spelen. Onderhandelingen zouden veel beter pas na afloop van het huidige seizoen toegestaan mogen worden.

Over hoe dit er allemaal precies uit moet zien daar zullen velen veel beter in zijn dan ik om dat precies op te stellen. Feit blijft wel dat er nu wel eindelijk eens iets moet veranderen, want zowel clubs als spelers zijn hier de dupe van. Duidelijkheid in regelgeving zou voor alle partijen een noodzakelijke oplossing zijn.

Als hobby-journalist heb ik de afgelopen dagen weer met veel afschuw gekeken naar alle reacties en berichten op deze site over Leon. Het lijkt wel mode om gewoon domweg te gaan roepen zonder dat mensen enig verstand van zaken hebben of dat er ook maar enige navraag gedaan wordt.

Ikzelf heb een goeie band met Leon en heb voor het schrijven van dit stuk nog wel even navraag gedaan. Zoals het hoort. Ik wist natuurlijk al dat Leon graag bij Slotermeer wilt spelen. Voor velen een onbegrijpelijke keuze. Leon zou namelijk voor elke club in de eredivisie een versterking zijn.

Toch begrijp ik zijn keuze wel. Leon is een gevoelsmens pur sang. Leon zou doodongelukkig worden bij clubs als Amersfoort, DKC, Almere en Velo, om maar even de play-offteams van afgelopen seizoen te noemen. Daarom is hij ook zo lang bij Roosterse gebleven.

Na zijn verhuizing begin dit jaar naar Den Haag was er echter geen mogelijkheid meer voor hem om voor Roosterse uit te komen. Hij vindt het namelijk heel belangrijk dat hij gewoon 2 a 3 keer per week kan trainen bij de club waarvoor hij uitkomt. De afstand naar Roosterse is daarvoor gewoonweg te groot geworden.

Ik heb begrepen van Leon dat zijn keuze voor Slotermeer heel erg heeft afgehangen van Denny Matitawaer (coach van Slotermeer). Zoals ik al zei, Leon is een gevoelsmens en als hij een klik heeft met iemand is dat voor hem het enige wat telt. Heel knap van Denny, want hij haalt een geweldige speler binnen. Tenminste, als alles doorgaat.

Voor Roosterse schijnt dat nog geen uitgemaakte zaak te zijn. Iets wat ook volkomen begrijpelijk is, juist omdat Leon naar Slotermeer wilt. Je beste speler kwijtraken aan een directe concurrent is natuurlijk de nachtmerrie van elke club die strijd tegen degradatie.

Helaas ben ik geen jurist, maar als ik het contract van Leon bekijk hebben ze volgens mij geen poot om op te staan. Met een boete en wat terugbetalingen zou Leon er in mijn ogen vanaf moeten komen. Helemaal zeker ben ik hier echter niet van.

Toch voorspel dat net als vorig jaar alles wel weer goed komt tussen alle partijen en dat Leon gewoon voor Slotermeer uit zal komen. Roosterse zal een vervanger zoeken ik Duitsland of België en de badmintonbond zal zich er verder niet mee bemoeien. Wij als liefhebbers kunnen alleen maar hopen dat dit de laatste transfersoap was.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!