Maar Nottelman, wat doet u nu!?

Maar Nottelman, wat doet u nu!?

Na vorig jaar Soraya en dit jaar Leon begint het een beetje een traditie te worden in ons badmintonlandje. Een hele slechte traditie die in stand gehouden kan worden door onduidelijke regelgeving en slecht tot niet ingrijpen van de badmintonbond.

› alles over het Badminton Festival!

Naar mijn mening treft de bond namelijk echt de grootste blaam in dit soort situaties. Het moet toch niet heel moeilijk zijn om duidelijke regels over transfers binnen Nederland op te stellen? Bijvoorbeeld dat een contract pas geldig is als het aan bepaalde voorwaarden van de badmintonbond voldoet. Dan is het bestaan van een contract tussen een bepaalde club en speler ook meteen bij de bond bekend er kan ernaar gehandeld worden.

Ook vind ik de 'transferwindow' waarin clubs spelers mogen aantrekken belachelijk. Voor 15 mei moet de overschrijving namelijk al bij de bond binnen zijn. Laten we deze datum nou eens opschuiven naar 31 augustus. Er zit namelijk 4 maanden tussen deze datum en de eerste wedstrijd van het seizoen. Dit brengt clubs en spelers in hele lastige situaties.

Zo moeten clubs al tijdens het lopende seizoen in onderhandeling met spelers over het komende seizoen. Ook zijn er tijdens de bekerfinale al vele transfers rond en zo krijg je nogal wat scheve verhoudingen als je bijvoorbeeld tegen je nieuwe club moet gaan spelen. Onderhandelingen zouden veel beter pas na afloop van het huidige seizoen toegestaan mogen worden.

Over hoe dit er allemaal precies uit moet zien daar zullen velen veel beter in zijn dan ik om dat precies op te stellen. Feit blijft wel dat er nu wel eindelijk eens iets moet veranderen, want zowel clubs als spelers zijn hier de dupe van. Duidelijkheid in regelgeving zou voor alle partijen een noodzakelijke oplossing zijn.

Als hobby-journalist heb ik de afgelopen dagen weer met veel afschuw gekeken naar alle reacties en berichten op deze site over Leon. Het lijkt wel mode om gewoon domweg te gaan roepen zonder dat mensen enig verstand van zaken hebben of dat er ook maar enige navraag gedaan wordt.

Ikzelf heb een goeie band met Leon en heb voor het schrijven van dit stuk nog wel even navraag gedaan. Zoals het hoort. Ik wist natuurlijk al dat Leon graag bij Slotermeer wilt spelen. Voor velen een onbegrijpelijke keuze. Leon zou namelijk voor elke club in de eredivisie een versterking zijn.

Toch begrijp ik zijn keuze wel. Leon is een gevoelsmens pur sang. Leon zou doodongelukkig worden bij clubs als Amersfoort, DKC, Almere en Velo, om maar even de play-offteams van afgelopen seizoen te noemen. Daarom is hij ook zo lang bij Roosterse gebleven.

Na zijn verhuizing begin dit jaar naar Den Haag was er echter geen mogelijkheid meer voor hem om voor Roosterse uit te komen. Hij vindt het namelijk heel belangrijk dat hij gewoon 2 a 3 keer per week kan trainen bij de club waarvoor hij uitkomt. De afstand naar Roosterse is daarvoor gewoonweg te groot geworden.

Ik heb begrepen van Leon dat zijn keuze voor Slotermeer heel erg heeft afgehangen van Denny Matitawaer (coach van Slotermeer). Zoals ik al zei, Leon is een gevoelsmens en als hij een klik heeft met iemand is dat voor hem het enige wat telt. Heel knap van Denny, want hij haalt een geweldige speler binnen. Tenminste, als alles doorgaat.

Voor Roosterse schijnt dat nog geen uitgemaakte zaak te zijn. Iets wat ook volkomen begrijpelijk is, juist omdat Leon naar Slotermeer wilt. Je beste speler kwijtraken aan een directe concurrent is natuurlijk de nachtmerrie van elke club die strijd tegen degradatie.

Helaas ben ik geen jurist, maar als ik het contract van Leon bekijk hebben ze volgens mij geen poot om op te staan. Met een boete en wat terugbetalingen zou Leon er in mijn ogen vanaf moeten komen. Helemaal zeker ben ik hier echter niet van.

Toch voorspel dat net als vorig jaar alles wel weer goed komt tussen alle partijen en dat Leon gewoon voor Slotermeer uit zal komen. Roosterse zal een vervanger zoeken ik Duitsland of België en de badmintonbond zal zich er verder niet mee bemoeien. Wij als liefhebbers kunnen alleen maar hopen dat dit de laatste transfersoap was.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!