SportSport

Maar Nottelman, wat doet u nu!?

Maar Nottelman, wat doet u nu!?

Na vorig jaar Soraya en dit jaar Leon begint het een beetje een traditie te worden in ons badmintonlandje. Een hele slechte traditie die in stand gehouden kan worden door onduidelijke regelgeving en slecht tot niet ingrijpen van de badmintonbond.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Naar mijn mening treft de bond namelijk echt de grootste blaam in dit soort situaties. Het moet toch niet heel moeilijk zijn om duidelijke regels over transfers binnen Nederland op te stellen? Bijvoorbeeld dat een contract pas geldig is als het aan bepaalde voorwaarden van de badmintonbond voldoet. Dan is het bestaan van een contract tussen een bepaalde club en speler ook meteen bij de bond bekend er kan ernaar gehandeld worden.

Ook vind ik de 'transferwindow' waarin clubs spelers mogen aantrekken belachelijk. Voor 15 mei moet de overschrijving namelijk al bij de bond binnen zijn. Laten we deze datum nou eens opschuiven naar 31 augustus. Er zit namelijk 4 maanden tussen deze datum en de eerste wedstrijd van het seizoen. Dit brengt clubs en spelers in hele lastige situaties.

Zo moeten clubs al tijdens het lopende seizoen in onderhandeling met spelers over het komende seizoen. Ook zijn er tijdens de bekerfinale al vele transfers rond en zo krijg je nogal wat scheve verhoudingen als je bijvoorbeeld tegen je nieuwe club moet gaan spelen. Onderhandelingen zouden veel beter pas na afloop van het huidige seizoen toegestaan mogen worden.

Over hoe dit er allemaal precies uit moet zien daar zullen velen veel beter in zijn dan ik om dat precies op te stellen. Feit blijft wel dat er nu wel eindelijk eens iets moet veranderen, want zowel clubs als spelers zijn hier de dupe van. Duidelijkheid in regelgeving zou voor alle partijen een noodzakelijke oplossing zijn.

Als hobby-journalist heb ik de afgelopen dagen weer met veel afschuw gekeken naar alle reacties en berichten op deze site over Leon. Het lijkt wel mode om gewoon domweg te gaan roepen zonder dat mensen enig verstand van zaken hebben of dat er ook maar enige navraag gedaan wordt.

Ikzelf heb een goeie band met Leon en heb voor het schrijven van dit stuk nog wel even navraag gedaan. Zoals het hoort. Ik wist natuurlijk al dat Leon graag bij Slotermeer wilt spelen. Voor velen een onbegrijpelijke keuze. Leon zou namelijk voor elke club in de eredivisie een versterking zijn.

Toch begrijp ik zijn keuze wel. Leon is een gevoelsmens pur sang. Leon zou doodongelukkig worden bij clubs als Amersfoort, DKC, Almere en Velo, om maar even de play-offteams van afgelopen seizoen te noemen. Daarom is hij ook zo lang bij Roosterse gebleven.

Na zijn verhuizing begin dit jaar naar Den Haag was er echter geen mogelijkheid meer voor hem om voor Roosterse uit te komen. Hij vindt het namelijk heel belangrijk dat hij gewoon 2 a 3 keer per week kan trainen bij de club waarvoor hij uitkomt. De afstand naar Roosterse is daarvoor gewoonweg te groot geworden.

Ik heb begrepen van Leon dat zijn keuze voor Slotermeer heel erg heeft afgehangen van Denny Matitawaer (coach van Slotermeer). Zoals ik al zei, Leon is een gevoelsmens en als hij een klik heeft met iemand is dat voor hem het enige wat telt. Heel knap van Denny, want hij haalt een geweldige speler binnen. Tenminste, als alles doorgaat.

Voor Roosterse schijnt dat nog geen uitgemaakte zaak te zijn. Iets wat ook volkomen begrijpelijk is, juist omdat Leon naar Slotermeer wilt. Je beste speler kwijtraken aan een directe concurrent is natuurlijk de nachtmerrie van elke club die strijd tegen degradatie.

Helaas ben ik geen jurist, maar als ik het contract van Leon bekijk hebben ze volgens mij geen poot om op te staan. Met een boete en wat terugbetalingen zou Leon er in mijn ogen vanaf moeten komen. Helemaal zeker ben ik hier echter niet van.

Toch voorspel dat net als vorig jaar alles wel weer goed komt tussen alle partijen en dat Leon gewoon voor Slotermeer uit zal komen. Roosterse zal een vervanger zoeken ik Duitsland of België en de badmintonbond zal zich er verder niet mee bemoeien. Wij als liefhebbers kunnen alleen maar hopen dat dit de laatste transfersoap was.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Het was een vreemd begin van de dag op het toernooi. Al om 09.00 was de damesdubbel van Selena en Cheryl gepland. Het toernooi…

18 oktober 2019

Woensdag Denmark Open 2019: wel of geen high five van de Nederlandse coach?

Woensdag Denmark Open 2019: wel of geen high five van de Nederlandse coach?

Om gelijk met de deur in huis te vallen en de vraag van gisteren te beantwoorden: het was uitverkocht gisteravond bij de…

17 oktober 2019

Dinsdag Denmark Open 2019: kostbaar verlies Piek en Tabeling?

Dinsdag Denmark Open 2019: kostbaar verlies Piek en Tabeling?

De Denmark Open werd de laatste jaren steeds groter van opzet. Ik was benieuwd of die trend dit jaar door gezet zou worden. Bij…

16 oktober 2019

Mark Caljouw treft nummer 3 van de wereld bij Denmark Open 2019

Mark Caljouw treft nummer 3 van de wereld bij Denmark Open 2019

Van dinsdag 15 tot en met zondag 20 oktober vindt in het Deense Odense de Danisa Denmark Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC…

15 oktober 2019

Een platgeslagen mascotte voor onze sport?

Een platgeslagen mascotte voor onze sport?

Het is weer een aantal jaar geleden dat ik de Dutch Open bezocht. De laatste jaren was ik al onderweg naar Denemarken. Ik bezocht…

14 oktober 2019

Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Robin Tabeling en Selena Piek hebben voor een historische prestatie gezorgd op de Yonex Dutch Open. In een goed gevuld…

13 oktober 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Bij de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere heeft het koppel Robin Tabeling / Selena Piek de finale gehaald in de mix.

13 oktober 2019

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek spelen zondag de finale van het gemengd dubbelspel op het Dutch Open in Almere. Het…

12 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!