SportSport

Maar Nottelman, wat doet u nu!?

Maar Nottelman, wat doet u nu!?

Na vorig jaar Soraya en dit jaar Leon begint het een beetje een traditie te worden in ons badmintonlandje. Een hele slechte traditie die in stand gehouden kan worden door onduidelijke regelgeving en slecht tot niet ingrijpen van de badmintonbond.

› support ons met een Tikkie!

Naar mijn mening treft de bond namelijk echt de grootste blaam in dit soort situaties. Het moet toch niet heel moeilijk zijn om duidelijke regels over transfers binnen Nederland op te stellen? Bijvoorbeeld dat een contract pas geldig is als het aan bepaalde voorwaarden van de badmintonbond voldoet. Dan is het bestaan van een contract tussen een bepaalde club en speler ook meteen bij de bond bekend er kan ernaar gehandeld worden.

Ook vind ik de 'transferwindow' waarin clubs spelers mogen aantrekken belachelijk. Voor 15 mei moet de overschrijving namelijk al bij de bond binnen zijn. Laten we deze datum nou eens opschuiven naar 31 augustus. Er zit namelijk 4 maanden tussen deze datum en de eerste wedstrijd van het seizoen. Dit brengt clubs en spelers in hele lastige situaties.

Zo moeten clubs al tijdens het lopende seizoen in onderhandeling met spelers over het komende seizoen. Ook zijn er tijdens de bekerfinale al vele transfers rond en zo krijg je nogal wat scheve verhoudingen als je bijvoorbeeld tegen je nieuwe club moet gaan spelen. Onderhandelingen zouden veel beter pas na afloop van het huidige seizoen toegestaan mogen worden.

Over hoe dit er allemaal precies uit moet zien daar zullen velen veel beter in zijn dan ik om dat precies op te stellen. Feit blijft wel dat er nu wel eindelijk eens iets moet veranderen, want zowel clubs als spelers zijn hier de dupe van. Duidelijkheid in regelgeving zou voor alle partijen een noodzakelijke oplossing zijn.

Als hobby-journalist heb ik de afgelopen dagen weer met veel afschuw gekeken naar alle reacties en berichten op deze site over Leon. Het lijkt wel mode om gewoon domweg te gaan roepen zonder dat mensen enig verstand van zaken hebben of dat er ook maar enige navraag gedaan wordt.

Ikzelf heb een goeie band met Leon en heb voor het schrijven van dit stuk nog wel even navraag gedaan. Zoals het hoort. Ik wist natuurlijk al dat Leon graag bij Slotermeer wilt spelen. Voor velen een onbegrijpelijke keuze. Leon zou namelijk voor elke club in de eredivisie een versterking zijn.

Toch begrijp ik zijn keuze wel. Leon is een gevoelsmens pur sang. Leon zou doodongelukkig worden bij clubs als Amersfoort, DKC, Almere en Velo, om maar even de play-offteams van afgelopen seizoen te noemen. Daarom is hij ook zo lang bij Roosterse gebleven.

Na zijn verhuizing begin dit jaar naar Den Haag was er echter geen mogelijkheid meer voor hem om voor Roosterse uit te komen. Hij vindt het namelijk heel belangrijk dat hij gewoon 2 a 3 keer per week kan trainen bij de club waarvoor hij uitkomt. De afstand naar Roosterse is daarvoor gewoonweg te groot geworden.

Ik heb begrepen van Leon dat zijn keuze voor Slotermeer heel erg heeft afgehangen van Denny Matitawaer (coach van Slotermeer). Zoals ik al zei, Leon is een gevoelsmens en als hij een klik heeft met iemand is dat voor hem het enige wat telt. Heel knap van Denny, want hij haalt een geweldige speler binnen. Tenminste, als alles doorgaat.

Voor Roosterse schijnt dat nog geen uitgemaakte zaak te zijn. Iets wat ook volkomen begrijpelijk is, juist omdat Leon naar Slotermeer wilt. Je beste speler kwijtraken aan een directe concurrent is natuurlijk de nachtmerrie van elke club die strijd tegen degradatie.

Helaas ben ik geen jurist, maar als ik het contract van Leon bekijk hebben ze volgens mij geen poot om op te staan. Met een boete en wat terugbetalingen zou Leon er in mijn ogen vanaf moeten komen. Helemaal zeker ben ik hier echter niet van.

Toch voorspel dat net als vorig jaar alles wel weer goed komt tussen alle partijen en dat Leon gewoon voor Slotermeer uit zal komen. Roosterse zal een vervanger zoeken ik Duitsland of België en de badmintonbond zal zich er verder niet mee bemoeien. Wij als liefhebbers kunnen alleen maar hopen dat dit de laatste transfersoap was.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

All England Open 2020 gaat door ondanks coronavirus

All England Open 2020 gaat door ondanks coronavirus

Vanaf woensdag 11 tot en met zondag 15 maart vindt in het Engelse Birmingham de Yonex All England Open 2020 plaats.

11 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!