Robin Tabeling: 'Uitdagingen genoeg!'

Robin Tabeling: 'Uitdagingen genoeg!'

Na het EJK weer even tijd voor een stukje. Ik ben druk bezig geweest met het bijwerken van mijn studie met tussendoor nog een master toernooi in Almere en een clinic in Deventer met Chris Bruil.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Allemaal leuk om te doen en het was een flinke uitdaging om alles goed te plannen. Nu heb ik ondertussen gesprekken gevoerd voor het nieuwe seizoen en ben ik toe aan een nieuwe uitdaging wat betreft de competitie. Daarvoor eerst even doorlezen, want het Dutch International heeft ook nog plaatsgevonden.

De Dutch International is één van de twee in Nederland georganiseerde toernooien en dus is de Nederlandse selectie in grote mate aanwezig. Na een succesvol eerste Nederlands toernooi, de Dutch open met een kwartfinale mix, heb ik ook weer zin in dit toernooi. Waar ik in de dubbel wordt doorgeschoven naar het hoofdtoernooi wegens het uitvallen van de tweede geplaatsten, moet ik in de mix nog een kwalificatie spelen. Deze wedstrijd gaat Myke en mij prima af en we winnen goed in twee sets. De volgende dag in de mix een bye om vervolgens Rikkert en Lisa te treffen. Dat zijn Myke haar clubgenootjes en de zware pot van het NK zit nog in mijn hoofd. Gelukkig beginnen we stukken beter, maar is het een aparte wedstrijd. Met een snelle eerste gewonnen set voor ons, wordt er in de tweede een flinke omschakeling gemaakt in de tactiek van de overkant en verliezen we nipt. In de derde slaan we een goed gat wat we niet meer weggeven en de kwartfinale is binnen. Een kwartfinale die je niet zomaar even gaat spelen. Tegenover ons staan Olympia gangers en huidig nummers 14 van de Wereld: Fuchs/Michels. Rune bereidt ons voor op een tempo of 6 hoger en we proberen de eerste mee te komen. Dit lukt echter van geen kant en het duurt de gehele set om een beetje door te krijgen wat er nou tegenover ons staat. Binnen no time staat er een 9-21 en een chagerijnige Robin. Dit moet beter kunnen, en dat gaat het ook. Met veel betere rally's zijn we soms in staat ze goed uit te spelen en vaak te scoren. Toch zijn we nog te onoplettend of klaar voor de volgende slag en komen we toch weer achter te staan. Met werken en toch wel een goede tweede set komen we tot een 18-21. Helaas, maar wel een goed leermoment en weer een kwartfinale.

Lees het hele verhaal op de website van Robin Tabeling.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono de tweede ronde bereikt.

9 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!