SportSport

Selectiedag talentopleidingen in Almere

Selectiedag talentopleidingen in Almere

Al jaren worden er in Almere trainingsmogelijkheden geboden aan talentvolle badmintonners.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Deze trainingsmogelijkheden zijn niet alleen bedoeld voor jeugdspelers van de BV Almere, maar ook voor jeugdspelers van andere verenigingen in en rond Flevoland. Zo zijn in de loop der jaren de TopJunior (TJ), de Badminton School Almere (BSA) en de Badminton Academie Flevoland (BAF) ontstaan.

De TopJunior biedt de mogelijkheid om, aanvullend op clubtrainingen, één of twee keer in de week extra te trainen. Het plezier in trainen en spelen staat daarbij voorop. De enige randvoorwaarde waar spelers van de TJ mee te maken hebben is dat ze passen in de homogene trainingsgroepen die de TJ per seizoen samenstelt. Deze homogeniteit varieert door de seizoenen heen. In het huidige seizoen 2012/2013 nemen veel jonge spelers (< 9 jaar) deel aan de TJ.

De doelstelling van de Badminton School Almere is om talenten in de leeftijd 9-14 jaar volgens richtlijnen van Badminton Nederland op te leiden voor doorstroming naar uiteindelijk een Badminton Academie. Hiertoe biedt de BSA een trainingsprogramma dat bestaat uit wekelijks 2 x 2 uur training, op de maandag- en vrijdagavond.

De doelstelling van de Badminton Academie Flevoland is om talenten volgens richtlijnen van Badminton Nederland op te leiden voor doorstroming naar de nationale juniorenselecties. Hiertoe biedt de BAF een trainingsprogramma dat komend seizoen bestaat uit wekelijks tot maximaal 4 x 2 uur training, in de vroege ochtend. Het advies is om dit te doen in combinatie met onderwijs op een Topsport Talentschool in Almere. Topsport talentscholen in Almere zijn het Echnaton en het Helen Parkhurst.

Zowel de BSA als de BAF zijn door Badminton Nederland erkende talentopleidingscentra.

Om jeugdspelers kennis te laten maken met de extra trainingsmogelijkheden in het seizoen 2013/2014 van vooral de TJ en de BSA, wordt er op vrijdag 24 mei 2013 een open talentendag georganiseerd. Tijdens de open talentendag zal er training worden gegeven door onze gediplomeerde trainers. Aan de hand hiervan wordt er geselecteerd en gekeken in welke trainingsgroep je het beste tot je recht komt.

Ben jij de jeugdspeler die, zonder van club te wisselen, extra wil trainen en zijn eigen spel naar een hoger nivo wil tillen, meld je dan direct aan voor de open talentendag en ervaar hoe leuk (top)sport kan zijn. Neem je ouder(s) mee, en laat je informeren!

De open talentendag zal worden gehouden in Sportcomplex “Carl Dekker” in Almere op 24 mei van 18:00 – 20:00 uur. Aanmelding kan via gerrit.stoffelen@bvalmere.nl (TJ) of bsa@bvalmere.nl (BSA).

Daarnaast is het ook mogelijk om op individuele basis een afspraak te maken voor het bijwonen van een training. Dit kan op vrijdagavond van 17:00 – 19:00 uur en wel op 19, 26 april of 17 mei 2013.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!