YDI: 'Genieten op finaledag 14e Yonex Dutch International'

YDI: 'Genieten op finaledag 14e Yonex Dutch International'

Imogen Bankier flying all over court.

Wat was het weer een mooi toernooi! Na 170 partijen door 180 deelnemers uit 25 landen kan de organisatie terugkijken op een geslaagd toernooi.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na een vlekkeloos verlopen kwalificatietoernooi en bijzonder mooie partijen in het hoofdtoernooi op zowel vrijdag als zaterdag, was zondag de dag waarop de finales gespeeld zouden worden. Ondanks een groot aantal Nederlandse deelnemers wist alleen Eric Pang zich voor een finale (mannenenkel) te kwalificeren. Jammer misschien voor het publiek, maar het is wel een bewijs dat het 14de Yonex Dutch International een toernooi is van formaat, waarbij je van goeden huize moet komen om in de prijzen te vallen.

De finales op zondag gingen van start met de gemengd dubbel waarin het als eerste geplaatste duo Fuchs en Michels uit Duitsland uitkwam tegen broer en zus Macgee uit Ierland. Het was een stevige strijd en na een spetterende driesetter eindigden de Duitsers als eerste met 21-14 18-21 21-17.

Daarna was het de beurt aan Beatriz Corrales uit Spanje en Karin Schnaase uit Duitsland om te strijden om de titel in de vrouwensingle. Hoewel Karin Schnaase goede tegenstand bood en weinig punten weggaf, was het toch al snel duidelijk dat de Spaanse de sterkste van de twee was. Met 21-16 en 21-18 werd zij de winnares van de YDI.

In de herendubbel was er een finaleplaats weggelegd voor de Polen Moren en Szkudlarcyck. Dat was geen verrassing aangezien zij in dit onderdeel ook als eerste geplaatst waren. De mannen Nottingham en Coles uit Engeland waren hun tegenstander. In de eerste set hadden de Polen, die het toernooi in de dubbel toch wel domineerden, weinig moeite met hun tegenstander. Zij wonnen de set met 21-13. Verrassend was het daarom dat zij de tweede set verloren met 21-18. Wakker geschud begonnen ze voortvarend aan de derde set, waarbij hun superioriteit goed zichtbaar werd. Met 21-9 werd deze laatste set gewonnen en schreven zij het toernooi op hun naam.

Hierna volgde de langste partij van het toernooi, de damesdubbel tussen Eto en Wakita uit Japan en Bankier en Nedelcheva uit Schotland en Bulgarije. Bijzonder lange rally's waren het kenmerk van deze partij, waarbij de Japanners uiteindelijk toch aan het langste eind trokken. De einduitslag was 14-21 21-18 21-12.

Tot slot de uitsmijter van de dag. Nederlands kampioen Eric Pang trad aan tegen het jonge talent Viktor Axelsen uit Denemarken. Een maand geleden wist Eric nog te winnen van de Deen tijdens de Swiss Open en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Vandaag echter was Axelsen zijn meerdere. Na een zinderende eerste set (24-22) was de tweede set een redelijke eenvoudige overwinning voor de "belofte voor de toekomst" en won Axelsen die met 21-12.

Alles bij elkaar een uitstekende en onderhoudende finaledag. Met dank aan alle deelnemers, scheidsrechters en de onmisbare vrijwilligers die dit mooie evenement mogelijk maakten. Velo is klaar voor de 15de editie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!