Schotland te sterk voor Oranje op Sudirman Cup

Schotland te sterk voor Oranje op Sudirman Cup

Schotland heeft Nederland van de eerste plaats afgehouden in Level 2 op de Sudirman Cup.

Ken je BC'67 Veghel al?

Oranje verloor na vier spannende partijen met 3-1 van de Schotten. Hierdoor eindigt Nederland als tweede in Level 2 en op de veertiende plaats van het WK voor gemengde landenteams.

Ruud Bosch/Selena Piek namen het in de eerste partij tegen Schotland op tegen Robert Blair/Imogen Bankier. Het Schotse koppel schoot uit de startblokken en won de eerste game met 21-5. In de tweede game kwamen Bosch en Piek nog op voorsprong, maar verloor het Nederlandse duo wederom (21-16).

Eric Pang trad daarna aan tegen Kieran Merrilees. De Nederlander was duidelijk een maatje te groot voor de jonge Schot en won met 21-13 en 21-16. Patty Stolzenbach maakte er tegen Kristy Gilmour een spannende partij van. De Nederlandse verloor de openingsgame met 21-16, maar pakte de tweede game met 21-14. In de gelijkopgaande derde game was het de Schotse met 24-22 nipt te sterk.

Ruud Bosch/Koen Ridder konden Nederland weer op gelijke hoogte brengen met Schotland. Het Oranje-duo won de eerste game met 21-17 van Robert Blair/Paul van Rietvelde. Daarna herpakten de Schotten zich en trokken de tweede game met 22-20 naar zich toe. In een wervelende slotgame, waarin beide partijen meerdere matchpoints kregen, verloren Bosch en Ridder met 30-28.

De laatste wedstrijd van Eefje Muskens en Selena Piek tegen Kristy Gilmour/Imogen Bankier werd niet meer gespeeld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!