Dicky Palyama in het VELO-tenue

Dicky Palyama in het VELO-tenue

Kirsten van der Valk won in twee games van Wendy Slaats.

Ook dit seizoen is Blenda Wensveen bereid gevonden om stukjes te schrijven over de wedstrijden van VELO. Volgens een van onze lezers: "Het hoogtepunt van de week!"

clubzoeker

Maak kennis met Nadia Choukri!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (VELO) worden niet geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

Een nieuw seizoen dat betekend dan ook nieuwe kansen!!!

Met de zelfde spelers als vorig jaar, stond team 1 klaar voor de line-up. Voor hun eerste uitwedstrijd tegen BC Amersfoort.

Nadat iedereen was voorgesteld aan het publiek, nam Gerard van Zundert de microfoon even over.

Want Ciraar Slaats is gekozen tot beste coach van het seizoen 2012/2013 . Gekozen door spelers,collega's en publiek!! Felicitaties waren hier op hun plaats. TOP!! Ook wil ik op deze manier Sten van Nieuwkerk succes wensen met zijn nieuwe functie als manager van team 1!!

Hierna begonnen beide dubbels.

De herendubbel werd gespeeld door Jim Middelburg en Russell Muns van VELO, tegen Vincent de Vries en Freek Golinski Onze heren beginnen hun nieuwe seizoen, fel en aanvallend. Ook de heren van Amersfoort hebben er zin in, zo komen ze tot een stand van 20-20. Jim en Russell maken er 22-20 van. ook in de tweede set zijn beide teams aan elkaar gewaagd, want weer word het 20-20.Maar nu trekt Amersfoort aan het langste eind 22-24.Echter de derde set gaat naar Van Zundert VELO toe met 21-18.

Op de andere baan speelde Wendy Slaats en Myke Halkema van VELO tegen Gayle Mahulette en Maartje Verheul van Amersfoort. De eerste set ging met een een stand van 15-21 naar Maartje en Gayle. In de tweede set speelde Wendy en Myke duidelijk sterker. 5-1 is hun voorsprong, Zelfs tot 19-19 gaat deze partij prima gelijk op. Wendy maakt een enorm mooie drop, die ik hier moet vermelden. Helaas voor onze dames word het 22-20.

Dicky Palyama de eerste heer van VELO nam het op tegen Edwin Ekering van Amersfoort. De eerste set verliest Dicky met cijfers die er niet om liegen 21-11. Op naar de tweede set, hierin wist Dicky het spel beter naar zijn hand te zetten en won deze set met 17-21 In de derde set spelen de heren weer een strijd die lang gelijk op gaat, maar Dicky laat zien wat hij kan en wint ook deze set met 18-21

Dan een wedstrijd die in het verleden heeft laten zien dat het een spektakel kan worden. Lisa Malaihollo van VELO tegen Gayle van Amersfoort. En een spektakel werd het, een kleine opsomming 10-10/16-16/18-18/21-21/23-23. Na een duik op de grond speelde Lisa de bal nog over het net, razend snel stond zij op en speelde verder. Maar met 24-26 gaat deze set net aan haar voorbij.Na de val in de vorige set, is Lisa duidelijk iets uit balans. gayle wint ook deze set met 16-21.

De tweede dames enkel is voor Kirsten van der Valk van Amersfoort tegen Wendy van VELO. In de eerste set is Kirsten duidelijk de betere partij 21-16 Maar in de tweede set wist Wendy prima mee te komen, tot een stand van 16-18. De laatste punten zijn voor Amersfoort. (17-21)

Rikkert Suijkerland natuurlijk van VELO, mocht het weer eens opnemen tegen Vincent de Vries van Amersfoort. De vele meegereisde VELO fans konden genieten van een spannende eerste helft , waarin de punten elkaar op de voet volgden. Weer is het tot op de laatste punt spannend 20-20 naar 23-23. Maar Rikkert wist de laatste 2 punten mooi binnen te halen. In de tweede set heeft Rikkert het duidelijk zwaarder en maakt een paar slordige foutjes, mede daardoor ging die set naar Vincent met 15-21.Helaas lukte het Rikkert niet om de derde set naar zich toe te halen (11-21)

De twee mixen stonden nu op het programma, tussen Kirsten en Ruben Jille van Amersfoort tegen Myke en Jim van VELO. En tussen Maartje en Freek van Amersfoort en Lisa en Rikkert van VELO.

Zowel Kirsten en Ruben, als Myke en Jim begonnen deze wedstrijd heel flitsend en fel. Met 21-19 wisten onze spelers deze eerste set te pakken. De tweede set.werd 21-10 voor Jim en Myke van V ZundertVELO

Lisa en Rikkert op de baan ernaast, verloren hun eerste set (14-21) Zij kwamen sterk terug in de tweede set en wisten hun voorsprong de hele set vast te houden. (21-17). Ook in de derde set was de spanning bij een stand van 16-16 goed merkbaar. Ondanks dat lisa en Rikkert een kleine voorsprong hadden, wisten zij deze niet om te zetten naar winst (18-21)

Einduitslag 3-5 voor Amersfoort

Volgende week is een vrij weekend, maar op 21 september spelen we om 19.00 thuis tegen van Zijderveld en de volgende dag zondag 22 september om 14.00 uur ook thuis tegen Slotermeer. Kom allemaal genieten van mooi badminton :)

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!