SportSport

Roosterse BC wint met 5-3 Limburgse derby

Roosterse BC wint met 5-3 Limburgse derby

De 'Limburgse Derby' tussen Roosterse BC en BC Victoria werd door ruim 150 toeschouwers goed bezocht. Het publiek werd aan het begin van het seizoen getrakteerd op spanning, dramatiek en tomeloze inzet.

clubzoeker

Ken je BAN Badminton al?

De dubbels werden een Hoensbroekse prooi doordat Linda Hoedemakers en Roxanne Molenmaker in 3 games van Meta Knuth en Jessie van Wijk verloren en ons Belgisch koppel Marijn Put en Floris Oleffe in 2 games verloren van Ben Maes en Birger Abts. De singel van Marijn werd gewonnen door onze nummer 1 doordat Robert Kwee bij 11-6 in de eerste game geblesseerd moest opgeven.

Wendy Hoeve won in 3 games van Mireille van Daal en bracht daarmee de stand op 2-2. Frank Vermeesch moest in zijn single in 2 games zijn meerdere erkennen tegen Birger Abts en wederom keken de Roosterse spelers, supporters en trainers tegen een achterstand van 2-3 aan. Grace Gabriel, pas sinds afgelopen week terug uit Afrika waar zij Afrikaans kampioen werd, sloeg in 2 games toe en won uiteindelijk overtuigend van Jessie van Wijk en bracht daarmee de tussenstand wederom in evenwicht.

Het toetje werd geserveerd door de beide mixcombinaties. Roxanne Molenmaker versloeg aan de zijde van Floris Oleffe in 2 duidelijke games (21-15/21-16) het Hoensbroekse koppel Lieke Maes en Lars Sijben. Daarna was het de beurt aan Linda Hoedemakers en Frank Vermeesch die tegen Meta Knuth en Ben Maes met 21-16 en 21-17 het extra toefje slagroom op de taart zetten.

Met een mooie 5-3 overwinning konden de Roosterse spelers/ trainers en supporters terugkijken op een spectaculaire Limburgse Derby.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!