SportSport

Roosterse BC wint met 5-3 Limburgse derby

Roosterse BC wint met 5-3 Limburgse derby

De 'Limburgse Derby' tussen Roosterse BC en BC Victoria werd door ruim 150 toeschouwers goed bezocht. Het publiek werd aan het begin van het seizoen getrakteerd op spanning, dramatiek en tomeloze inzet.

Ken je BC Vrij Uit al?

De dubbels werden een Hoensbroekse prooi doordat Linda Hoedemakers en Roxanne Molenmaker in 3 games van Meta Knuth en Jessie van Wijk verloren en ons Belgisch koppel Marijn Put en Floris Oleffe in 2 games verloren van Ben Maes en Birger Abts. De singel van Marijn werd gewonnen door onze nummer 1 doordat Robert Kwee bij 11-6 in de eerste game geblesseerd moest opgeven.

Wendy Hoeve won in 3 games van Mireille van Daal en bracht daarmee de stand op 2-2. Frank Vermeesch moest in zijn single in 2 games zijn meerdere erkennen tegen Birger Abts en wederom keken de Roosterse spelers, supporters en trainers tegen een achterstand van 2-3 aan. Grace Gabriel, pas sinds afgelopen week terug uit Afrika waar zij Afrikaans kampioen werd, sloeg in 2 games toe en won uiteindelijk overtuigend van Jessie van Wijk en bracht daarmee de tussenstand wederom in evenwicht.

Het toetje werd geserveerd door de beide mixcombinaties. Roxanne Molenmaker versloeg aan de zijde van Floris Oleffe in 2 duidelijke games (21-15/21-16) het Hoensbroekse koppel Lieke Maes en Lars Sijben. Daarna was het de beurt aan Linda Hoedemakers en Frank Vermeesch die tegen Meta Knuth en Ben Maes met 21-16 en 21-17 het extra toefje slagroom op de taart zetten.

Met een mooie 5-3 overwinning konden de Roosterse spelers/ trainers en supporters terugkijken op een spectaculaire Limburgse Derby.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!