Roosterse BC wint met 5-3 Limburgse derby

Roosterse BC wint met 5-3 Limburgse derby

De 'Limburgse Derby' tussen Roosterse BC en BC Victoria werd door ruim 150 toeschouwers goed bezocht. Het publiek werd aan het begin van het seizoen getrakteerd op spanning, dramatiek en tomeloze inzet.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De dubbels werden een Hoensbroekse prooi doordat Linda Hoedemakers en Roxanne Molenmaker in 3 games van Meta Knuth en Jessie van Wijk verloren en ons Belgisch koppel Marijn Put en Floris Oleffe in 2 games verloren van Ben Maes en Birger Abts. De singel van Marijn werd gewonnen door onze nummer 1 doordat Robert Kwee bij 11-6 in de eerste game geblesseerd moest opgeven.

Wendy Hoeve won in 3 games van Mireille van Daal en bracht daarmee de stand op 2-2. Frank Vermeesch moest in zijn single in 2 games zijn meerdere erkennen tegen Birger Abts en wederom keken de Roosterse spelers, supporters en trainers tegen een achterstand van 2-3 aan. Grace Gabriel, pas sinds afgelopen week terug uit Afrika waar zij Afrikaans kampioen werd, sloeg in 2 games toe en won uiteindelijk overtuigend van Jessie van Wijk en bracht daarmee de tussenstand wederom in evenwicht.

Het toetje werd geserveerd door de beide mixcombinaties. Roxanne Molenmaker versloeg aan de zijde van Floris Oleffe in 2 duidelijke games (21-15/21-16) het Hoensbroekse koppel Lieke Maes en Lars Sijben. Daarna was het de beurt aan Linda Hoedemakers en Frank Vermeesch die tegen Meta Knuth en Ben Maes met 21-16 en 21-17 het extra toefje slagroom op de taart zetten.

Met een mooie 5-3 overwinning konden de Roosterse spelers/ trainers en supporters terugkijken op een spectaculaire Limburgse Derby.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!