clubzoeker

TFS Barendrecht knokt zich naar vijf punten in dubbelweekend

TFS Barendrecht knokt zich naar vijf punten in dubbelweekend

The Flying Shuttle Barendrecht startte zaterdag thuis tegen Roosteren. Vooraf hoopte TFS op 2 puntjes, maar wist ook dat voor ieder puntje geknokt moest worden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Jeannette van der Werff nog gehuldigd vanwege haar zilveren plak in het damesenkel tijdens de WK voor veteranen. Een waanzinnige prestatie.

Het damesdubbel Jeannette en Pascalle van Nielen kon vanavond niet brengen wat we vooraf wel hadden gehoopt. Veel eigen foutjes en een tegenstander die met veel power kon spelen. De herendubbel Rick Janssen en Ruben Kweekel speelden tegen een Belgisch koppel, die uitkwam voor Roosteren. De eerste game ging eenvoudig naar Roosteren, maar Rick en Ruben pakten het goed op en wonnen knap in drie games. Het eerste punt in de Eredivisie dit seizoen voor TFS werd door het team groots gevierd.

Waar veel sceptici niet op hadden gerekend, maakte TFS vanavond waar. Pascalle wist het haar tegenstandster nog goed moeilijk te maken, maar alle credits voor Roosteren, die op scherpte niet te kloppen was. Ruben had mede door de herendubbel een enorme boost gekregen en speelde heel erg goed en gaf eigenlijk ook niets weg, tot grote frustratie van de tegenstander. Het 2e punt werd opnieuw gevierd door het team. Bart Strijbosch heeft het als eerste heer moeilijk, maar probeert wel aan te klampen op dit niveau. Dat zal nog wel enkele wedstrijden gaan duren, maar hij laat in een paar rallys wel zien, dat er mogelijkheden zijn.

Sandy Bommeleyn streed voor wat ze waard was, maar kon de tegenstandster onvoldoende onder druk zetten. Daarna de gemengddubbels. Bart en Jeannette speelden vandaag voor het eerst samen. Het was nog zoeken naar de juiste slagen. Deze tegenstander was nog een maatje te groot. Rick en Sandy speelden een formidabele wedstrijd. Op de momenten dat je dacht dat het niet ging lukken, krabbelden Rick en Sandy weer op en pakten een game. In de derde game speelden Rick en Sandy erg goed met een goede spreiding en wonnen terecht deze partij. Sandy sprong letterlijk een gat in de lucht van vreugde. TFS pakt verrassend drie punten tegen Roosteren.

Zondag: Duinwijck

Op zondag werd gespeeld tegen Duinwijck uit Haarlem. Geen eenvoudige opgave voor TFS.

TFS speelde in dezelfde opstelling als tegen Roosteren. Dit keer speelden Pascalle en Jeannette wel weer hun vertrouwde spel en wonnen knap in twee games. Opnieuw veel plezier binnen het team. Wederom een punt binnen gehaald. De heren Ruben en Rick hadden in Duinwijck een lastige tegenstander. Het lukte in ralleys goed om mee te komen, maar de druk en scherpte van Duinwijck was TFS te machtig. Sandy speelde vandaag een hele sterke damesenkel. Helaas geen winst. In de 1e game had ze zelfs even een kans op winst, maar ze liet het glippen. Pascalle had tegen de eerste dame weinig kans, alhoewel zij met verrassende slagen toch nog de nodige punten wist te sprokkelen. Bart had het zeer moeilijk in zijn herenenkel tegen de boomlange kopman van Duinwijck en kon helaas nog geen vuist maken. Ruben had duidelijk de spirit van gisteravond nog te pakken, speelde overtuigend en won zijn tweede herenenkel in deze nog jonge competitie.

Het tweede punt voor TFS was binnen. De gemengddubbels waren goed en spannend. Rick en Sandy konden twee gamepoints na een nipt veloren 1e game, niet verzilveren en verloren. Bart en Jeannette wonnen de eerste game met goed en verzorgd spel. In de tweede game wist Duinwijck de druk op voeren en wonnen. De derde games was spannend. Helaas trok TFS aan het kortste eind, maar ze stapten wel met een goed gevoel de baan af.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen de landskampioen Amersfoort. Aanvang 18.00 uur, sporthal Lagewei in Barendrecht.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!