clubzoeker

Van onze speciale verslaggever: 'Almere - Duinwijck, een badmintonthriller!'

Van onze speciale verslaggever: 'Almere - Duinwijck, een badmintonthriller!'

Almere en Duinwijck hebben er zaterdagavond 28 september 2013 een badmintonthriller van gemaakt. Dit ongetwijfeld tot het genoegen van de vele toeschouwers. Het werd uiteindelijk 4-4, maar het had net zo goed 6-2 of 2-6 kunnen zijn. Zo dicht lag het allemaal bij elkaar.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst wonnen in twee games nipt van Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis in een partrij die gelijk op ging (22-20 en 21-19).

Manon Sibbald en Yvonne Sie haalden alles uit de kast tegen Akvile Stapusaityte en de Schotse Caitlin Pringle, maar het was net niet voldoende, want het Duinwijckduo ging er met de winst vandoor (19-21 en 18-21).

De Engelse Fontaine Chapman debuteerde voor Almere tegen de Litouwse Akvile Stapusaityte. Met 17-21 en 22-24 was Stapusityte de Engelse dame in Almeerse dienst net de baas.

Samenwerking

Saber Afif trof de Fin Iikka Heino en deze Fin kan zonder meer als een aanwinst voor de Carlton Eredivisie worden beschouwd. Afif won de eerste game met 24-22, Heino de tweede met 21-12. Op naar de derde game waarin Afif een achterstand weg werkte en zelf op game- en matchpoint kwam met 20-18. Toch won Heino met 22-20.

En zo keek Almere halverwege de partijen tegen een 1-3 achterstand aan en de Almeerse supporters maakten zich behoorlijk zenuwachtig. De Duinwijcksupporters waren vanzelfsprekend in een opperbeste stemming.

Stephan Branderhorst had de niet eenvoudige taak om in zijn single te winnen van Jerry Natenstedt. En Natenstedt is lastig te bespelen, want hij heeft alles. Nou ja, bijna alles. Branderhorst won de eerste game met 21-17, verloor de tweede met 9-21, maar Branderhorst stond er weer in de derde. Aanvankelijk keek Branderhorst tegen een achterstand aan, maar aan het eind van de derde game gaf de shuttlevirtuoos, die aanmerkelijk beter speelt dan het vorig seizoen, vol gas en won opnieuw met 21-17.

Manon Sibbald vocht tegen Dorien Lups een heroische strijd. Lups won de eerste game met 20-22, Sibbald de tweede met 21-12, maar de derde game was ook voor Sibbald met 21-17 en daarmede werd de tussenstand in de wedstrijd 3-3.

Dave Khodabux speelde de mix met Georgy van Soerland, die aan haar tweede badmintonjeugd lijkt te zijn begonnen. De tegenstanders waren Jerry Natenstedt en Dorien Lups en dit was in feite de enige partij in de wedstrijd waarin de winnaars overduidelijk sterker waren. En de winnaars waren De Buks met Van Soerland met de cijfers 21-12 en 21-11. En zo was de 1-3 achterstand omgebogen tot een 4-3 voorsprong.

Saber Afif en Yvonne Sie konden Almere alsnog de winst bezorgen, maar zij verzuimden dit. Iikka Heino en Caitlin Pringle wonnen de eerste game met 13-21 en de tweede met 22-24, waarbij dient te worden opgemerkt dat het Almeerse duo in de tweede game een voorsprong verspeelde van 20-18.

Al met al een heerlijk avondje badminton en met de uitslag kon een ieder leven.

Jammer was dat één van de scheidsen dit heerlijke avondje een smet bezorgde. In de partij Afif tegen Heino tuinde de scheids in een oude truc. De assistent-coach van Duinwijck sprong bij game- en matchpoint als een volleerd acteur luid schreeuwend op en riep 'uit'. De lijnrechter, die het de hele partij uitstekend deed, gaf aan dat de shuttle in was, maar de scheids meende de lijnrechter op dit cruciale punt te moeten overrulen. En de scheids kon het nooit gezien hebben, want zijn uitzicht op de shuttle werd belemmerd door Heino. Ook de referee was bepaald niet gelukkig met de beslissing van de scheidsrechter, maar de referee gaf aan er niets aan te kunnen doen.

BC Amersfoort won met 8-0 van Barendrecht en Almere en BC Amersfoort gaan nu na vier wedstrijden aan kop met 24 punten. Volgende week reist Almere af naar medekoploper Amersfoort.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!