clubzoeker

Bloed, zweet en tranen, Almere wint uit van Amersfoort

Bloed, zweet en tranen, Almere wint uit van Amersfoort

Eenieder die naar de wedstrijd Amersfoort tegen Almere is gekomen, heeft kunnen genieten van een paar schitterend spannende badmintonpartijen. Het was een bloed, zweet en tranenwedstrijd, want in een aantal partijen deden de spelers niets of nauwelijks voor elkaar onder. Heerlijk voor de neutrale toeschouwer, billen knijpen voor de supporters beider partijen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was pas de tweede wedstrijd dat trainer-coach Erik Staats kon beschikken over de coming man in het Nederlandse badminton, Justin Teeuwen. Teeuwen liet ook onmiddellijk zien wat hij waard was, want aan de zijde van de ervaren Dave Khodabux werd er een spetterend mannendubbel neergezet tegen Ruben Jille en Vincent de Vries. De eerste game was voor Amersfoort met 21-14, de tweede met dezelfde cijfers voor Almere. En dan de derde game, met onnavolgbare spectaculaire rallies die uiteindelijk met 19-21 werd gewonnen door Almere.

Het vrouwendubbel was zo mogelijk nog spannender. De afwezigheid van de vaste waarde bij Almere, Yvonne Sie, noopten de coaches van Almere om te kiezen voor de Engelse Fontaine Chapman en Cheryl Seinen en dat pakte, naar later bleek, goed uit.

In de eerste game stonden de Almeerders aanvankelijk ruim voor, maar Amersfoort met Kirsten van der Valk en Maartje Verheul kwamen langszij en wonnen toch ietwat verrassend met 21-16. In de tweede game gebeurde precies hetzelfde, alleen won Almere deze game. De derde game was een merkwaardige. Amersfoort kwam met 9-1 voor te staan, pauzeerde met een 11-4 voorsprong, maar toen begon Almere aan een inhaalrace die met name op het conto van Seinen kan worden geschreven. Seinen geeft niet op en zij trok Chapman mee en zo werd er na een 20-18 achterstand alsnog een verlening afgedwongen die de moegestreden Amersfoortdames niet overleefden. Stand 20-22 voor Almere.

Edwin Ekiring en Justin Teeuwen maakten er ook een wervelende show van. Ekiring won de eerste game met 21-19 van Teeuwen, maar Teeuwen kwam terug in de tweede game en won met 16-21. In de derde game liet Teeuwen zien uit het juiste badmintonhout te zijn gesneden. Met onvoorspelbare slagen putte hij Ekiring uit en die capituleerde uiteindelijk met de cijfers 15-21 in het voordeel van Teeuwen, die zijn Europese uitverkiezing nog maar eens onderstreepte!

Fontaine Chapman hoefde haar trainingsjack niet uit te doen tegen de nog immer geblesseerde Gayle Mahulette. Het werd een opgave voor Mahulette met de cijfers 0-21 en 0-21 op het wedstrijdformulier.

De mannensingle van Vincent de Vries aan Amersfoortzijde en Stephan Branderhorst voor Dekker Almere, was eveneens van hoogstaand niveau. In de eerste game kon Branderhorst zijn voorsprong van 15-17 niet in winst omzetten en ook in de tweede game gaf hij een 19-20 voorsprong uit, handen en won De Vries met 25-23. De Vries was er meer dan blij mee, want hij liep op zijn tandvlees.

In de vrouwensingle bleek dat Kirsten van der Valk doodeenvoudig nog een maatje te groot is voor Manon Sibbald. Van der Valk won met 21-8 en 21-13 en dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 2-4 in het voordeel van Almere.

In de eerste mix waren Demi Lensselink en Michael Fowke geen partij voor Georgy van Soerland en Saber Afif. Het is al eerder gezegd, maar Van Soerland is aan haar tweede badmintonjeugd bezig en samen met Afif werd het tweemaal 10-21 voor Almere.

Het management van Amersfoort maakte zich zorgen dat de wedstrijd op een 6-2 nederlaag zou uitdraaien voor Amersfoort. Dat bleek niet het geval, want in de mix van Ruben Jille met Maartje Verheul tegen Cheryl Seinen met Dave Khodabux, verzuimden de Almeerders om dit te realiseren. De Amersfoortspeler Ruben Jille verdient een compliment. Deze youngster speelde onbevangen tegen de grote Khodabux en dat resulteerde in een tweemaal 21-15 winst voor Amersfoort.

Eindstand van deze heerlijke wedstrijd 3-5 voor Almere en daarmee behoudt Almere de koppositie in de Carlton Eredivisie, wat de uitslag van de vandaag te spelen wedstrijd DKC tegen Slotermeer ook moge zijn.

De Telegraaf badmintoncorrespondent Ted van der Meer was aanwezig bij deze heerlijke wedstrijd, dus we kijken belangstellend uit naar de kopij in De Telegraaf. :)

De scheidsen deden het goed in deze sportieve wedstrijd. Er viel niets te overrulen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!