Bloed, zweet en tranen, Almere wint uit van Amersfoort

Bloed, zweet en tranen, Almere wint uit van Amersfoort

Eenieder die naar de wedstrijd Amersfoort tegen Almere is gekomen, heeft kunnen genieten van een paar schitterend spannende badmintonpartijen. Het was een bloed, zweet en tranenwedstrijd, want in een aantal partijen deden de spelers niets of nauwelijks voor elkaar onder. Heerlijk voor de neutrale toeschouwer, billen knijpen voor de supporters beider partijen.

Ken je BC Amersfoort al?

Het was pas de tweede wedstrijd dat trainer-coach Erik Staats kon beschikken over de coming man in het Nederlandse badminton, Justin Teeuwen. Teeuwen liet ook onmiddellijk zien wat hij waard was, want aan de zijde van de ervaren Dave Khodabux werd er een spetterend mannendubbel neergezet tegen Ruben Jille en Vincent de Vries. De eerste game was voor Amersfoort met 21-14, de tweede met dezelfde cijfers voor Almere. En dan de derde game, met onnavolgbare spectaculaire rallies die uiteindelijk met 19-21 werd gewonnen door Almere.

Het vrouwendubbel was zo mogelijk nog spannender. De afwezigheid van de vaste waarde bij Almere, Yvonne Sie, noopten de coaches van Almere om te kiezen voor de Engelse Fontaine Chapman en Cheryl Seinen en dat pakte, naar later bleek, goed uit.

In de eerste game stonden de Almeerders aanvankelijk ruim voor, maar Amersfoort met Kirsten van der Valk en Maartje Verheul kwamen langszij en wonnen toch ietwat verrassend met 21-16. In de tweede game gebeurde precies hetzelfde, alleen won Almere deze game. De derde game was een merkwaardige. Amersfoort kwam met 9-1 voor te staan, pauzeerde met een 11-4 voorsprong, maar toen begon Almere aan een inhaalrace die met name op het conto van Seinen kan worden geschreven. Seinen geeft niet op en zij trok Chapman mee en zo werd er na een 20-18 achterstand alsnog een verlening afgedwongen die de moegestreden Amersfoortdames niet overleefden. Stand 20-22 voor Almere.

Edwin Ekiring en Justin Teeuwen maakten er ook een wervelende show van. Ekiring won de eerste game met 21-19 van Teeuwen, maar Teeuwen kwam terug in de tweede game en won met 16-21. In de derde game liet Teeuwen zien uit het juiste badmintonhout te zijn gesneden. Met onvoorspelbare slagen putte hij Ekiring uit en die capituleerde uiteindelijk met de cijfers 15-21 in het voordeel van Teeuwen, die zijn Europese uitverkiezing nog maar eens onderstreepte!

Fontaine Chapman hoefde haar trainingsjack niet uit te doen tegen de nog immer geblesseerde Gayle Mahulette. Het werd een opgave voor Mahulette met de cijfers 0-21 en 0-21 op het wedstrijdformulier.

De mannensingle van Vincent de Vries aan Amersfoortzijde en Stephan Branderhorst voor Dekker Almere, was eveneens van hoogstaand niveau. In de eerste game kon Branderhorst zijn voorsprong van 15-17 niet in winst omzetten en ook in de tweede game gaf hij een 19-20 voorsprong uit, handen en won De Vries met 25-23. De Vries was er meer dan blij mee, want hij liep op zijn tandvlees.

In de vrouwensingle bleek dat Kirsten van der Valk doodeenvoudig nog een maatje te groot is voor Manon Sibbald. Van der Valk won met 21-8 en 21-13 en dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 2-4 in het voordeel van Almere.

In de eerste mix waren Demi Lensselink en Michael Fowke geen partij voor Georgy van Soerland en Saber Afif. Het is al eerder gezegd, maar Van Soerland is aan haar tweede badmintonjeugd bezig en samen met Afif werd het tweemaal 10-21 voor Almere.

Het management van Amersfoort maakte zich zorgen dat de wedstrijd op een 6-2 nederlaag zou uitdraaien voor Amersfoort. Dat bleek niet het geval, want in de mix van Ruben Jille met Maartje Verheul tegen Cheryl Seinen met Dave Khodabux, verzuimden de Almeerders om dit te realiseren. De Amersfoortspeler Ruben Jille verdient een compliment. Deze youngster speelde onbevangen tegen de grote Khodabux en dat resulteerde in een tweemaal 21-15 winst voor Amersfoort.

Eindstand van deze heerlijke wedstrijd 3-5 voor Almere en daarmee behoudt Almere de koppositie in de Carlton Eredivisie, wat de uitslag van de vandaag te spelen wedstrijd DKC tegen Slotermeer ook moge zijn.

De Telegraaf badmintoncorrespondent Ted van der Meer was aanwezig bij deze heerlijke wedstrijd, dus we kijken belangstellend uit naar de kopij in De Telegraaf. :)

De scheidsen deden het goed in deze sportieve wedstrijd. Er viel niets te overrulen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!