TFS Barendrecht kan geen vuist maken

TFS Barendrecht kan geen vuist maken

Afgelopen zaterdagavond speelde TFS Barendrecht een uitwedstrijd tegen Van Zijderveld uit Amstelveen. Afgaande op voorgaande wedstrijden bleek bij een aantal spelers van TFS een mogelijk gelijkspel in het achterhoofd te zitten.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit bleek dan ook gelijk de valkuil. TFS moet het hebben van passie en beleving, waarbij je hoopt dat het team boven zichzelf uitstijgt. Tegen van Zijderveld zat dit er gewoon niet in. De damesdubbel van Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff speelde sterk en won eenvoudig in twee games. De herendubbel van de snipverkouden Ruben Kweekel en Rick Janssen kon geen moment in de wedstrijd komen. Veel fouten en weinig echte overtuiging. De ervaren Norbert van Barneveld van Van Zijderveld speelde sterk en stuurde het spel goed.

Pascalle wist tegen de sterk spelende Alida Chen alleen in de 2e game goed tegenstand te bieden in haar enkelspel. Sandy Bommeleyn speelde haar damesenkel goed. Dit keer was ze wel heel erg dichtbij gamewinst, maar op cruciale momenten, waarbij Sandy meerdere gamepoints kon verzilveren was haar tegenstandster meer bij de les. Met 24-22 en 25-23 verloor ze in een spannende wedstrijd van Ellen Kooijman. Bij de herenenkelspelen deed Ruben wat van hem inmiddels wordt verwacht al was het niet van het niveau als vorige week. Zijn smashkracht bleek de tegenstander vaak te machtig. Ruben won in 2 games.

Bart Strijbosch speelde in de eerste game aanvankelijk sober tegen Virgil Soeroredjo en kon tot een stand van 16-16 goed meekomen. Daarna een paar tactische en persoonlijke foutjes die hem de game deden verliezen. In de 2e game kon Virgil meer het spel bepalen en werd er verloren door TFS.

Bij een 4-2 achterstand moesten de gemengddubbels de einduitslag op het scorebord gaan brengen. Zowel het koppel Bart/Jeannette als Rick/Sandy behaalden niet het niveau wat nodig was om de wedstrijden naar zich toe te trekken. Goede ralleys werden teveel afgewisseld met zwakke momenten. Van Zijderveld won dan ook terecht met 6-2 van TFS Barendrecht.

De volgende wedstrijd van TFS is op zaterdag 19 oktober om 18.00 uur tegen VELO uit Wateringen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!