SportSport

TFS Barendrecht kan geen vuist maken

TFS Barendrecht kan geen vuist maken

Afgelopen zaterdagavond speelde TFS Barendrecht een uitwedstrijd tegen Van Zijderveld uit Amstelveen. Afgaande op voorgaande wedstrijden bleek bij een aantal spelers van TFS een mogelijk gelijkspel in het achterhoofd te zitten.

Ken je BC Oosterhout al?

Dit bleek dan ook gelijk de valkuil. TFS moet het hebben van passie en beleving, waarbij je hoopt dat het team boven zichzelf uitstijgt. Tegen van Zijderveld zat dit er gewoon niet in. De damesdubbel van Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff speelde sterk en won eenvoudig in twee games. De herendubbel van de snipverkouden Ruben Kweekel en Rick Janssen kon geen moment in de wedstrijd komen. Veel fouten en weinig echte overtuiging. De ervaren Norbert van Barneveld van Van Zijderveld speelde sterk en stuurde het spel goed.

Pascalle wist tegen de sterk spelende Alida Chen alleen in de 2e game goed tegenstand te bieden in haar enkelspel. Sandy Bommeleyn speelde haar damesenkel goed. Dit keer was ze wel heel erg dichtbij gamewinst, maar op cruciale momenten, waarbij Sandy meerdere gamepoints kon verzilveren was haar tegenstandster meer bij de les. Met 24-22 en 25-23 verloor ze in een spannende wedstrijd van Ellen Kooijman. Bij de herenenkelspelen deed Ruben wat van hem inmiddels wordt verwacht al was het niet van het niveau als vorige week. Zijn smashkracht bleek de tegenstander vaak te machtig. Ruben won in 2 games.

Bart Strijbosch speelde in de eerste game aanvankelijk sober tegen Virgil Soeroredjo en kon tot een stand van 16-16 goed meekomen. Daarna een paar tactische en persoonlijke foutjes die hem de game deden verliezen. In de 2e game kon Virgil meer het spel bepalen en werd er verloren door TFS.

Bij een 4-2 achterstand moesten de gemengddubbels de einduitslag op het scorebord gaan brengen. Zowel het koppel Bart/Jeannette als Rick/Sandy behaalden niet het niveau wat nodig was om de wedstrijden naar zich toe te trekken. Goede ralleys werden teveel afgewisseld met zwakke momenten. Van Zijderveld won dan ook terecht met 6-2 van TFS Barendrecht.

De volgende wedstrijd van TFS is op zaterdag 19 oktober om 18.00 uur tegen VELO uit Wateringen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!