clubzoeker

TFS Barendrecht kan niet stunten tegen VELO

TFS Barendrecht kan niet stunten tegen VELO

Afgelopen zaterdag kwam VELO uit Wateringen op bezoek bij The Flying Shuttle in Barendrecht. De sporthal was weer sfeervol gevuld met toeschouwers die ook een aantal aantrekkelijke wedstrijden hebben gezien.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij TFS was Pascalle van Nielen afwezig. Zij had het betere weer opgezocht in Spanje met haar gezin. Dewi Han, speelster uit team 2, viel in voor haar en deed dat als debutant in de eredivisie zeker niet slecht. In de damesdubbel met Jeannette van der Werff was het in de eerste game nog wennen, maar in de 2e game was winst binnen bereik. Kleine foutjes en spanning brak TFS op.

In de herendubbel probeerden Rick Janssen en Ruben Kweekel het wel, maar het duo Jim Middelburg en Russell Muns van VELO was oppermachtig en gaven heel weinig weg. Dicky Palyama was helaas niet aanwezig bij VELO en dus moest Rikkert Suijkerland het opnemen tegen de kopman van TFS Bart Strijbosch. Een verrassing hing in de lucht. Bart speelde ijzersterk en pakte verrassend de 1e game. De 2e game ging redelijk eenvoudig naar Rikkert. De 3e game was spannend. Bart stond lange tijd op voorsprong en leek op winst af te stevenen. Rikkert ging vol risico spelen, terwijl Bart iets te snel wilde scoren. Uiteindelijk pakte Rikkert toch de 3e game. Complimenten naar Bart die nog altijd vooruitgang boekt in zijn spel.

Ruben in zijn enkelspel tegen Russell een lastige tegenstander. Russell kon de smashes van Ruben goed lezen, terwijl Ruben zijn vertrouwde scherpe netspel vandaag niet kon waarmaken. Bij de dames speelde Dewi haar enkelspel zeker niet slecht. Op het moment dat haar tegenstandster het tempo opvoerde kwam Dewi in de problemen. Ondanks enkele duikpogingen naar onhaalbare shuttles verloor zij helaas. Sandy kon in haar wedstrijd tegen Wendy Slaats geen enkele vuist maken. Wendy wist met haar harde aanvallende slagen Sandy goed weg te drukken.

Bij de gemengddubbels speelde Bart en Jeannette een goede partij. Ook daar lagen er in de 1e game winstkansen tegen Rikkert/Lisa. Helaas kwam TFS net tekort. In de 2e game voerde VELO de druk op en werd de achterstand te snel te groot. TFS kwam nog goed terug, maar VELO pakte de winst. In de andere gemengddubbel van Rick en Sandy had TFS in de 1e game niets in te brengen. Pas in de 2e game werd het spel van TFS iets stabieler en konden er de nodige punten worden gemaakt. Helaas kwam winst nooit echt in zicht.

Ondanks het 8-0 verlies van TFS toch de complimenten voor het team, die opnieuw streed voor wat het waard was en toch af en toe de tegenstander aan het wankelen wist te brengen.

Volgende week zondag de uitwedstrijd tegen DKC in Den Haag. Opnieuw een sterke tegenstander.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!