SportSport

Badmintonschool Barendrecht ook op RSK aanwezig en RJC Delft

Badmintonschool Barendrecht ook op RSK aanwezig en RJC Delft

Vorige week werden de regionale seniorenkampioenschappen verspeeld. Vanuit de A-selectie deed een aantal spelers en speelsters mee.

SportSport

Ken je BC GO! al?

De 13-jarige Carlo van den Berge speelde mee in Tilburg met de Brabantse kampioenschappen. Daar behaalde hij knap de eerste plaats in het gemengddubbel in de categorie 8. In de herendubbel strandde hij in de halve finale. Zowaar geen slecht resultaat.

In Den Haag namen de volgende spelers en speelsters deel aan de RSK Zuid-West: Manon Bos, Jerdi de Goeij, Indy de Goeij, Cynthia van den Heuvel, Ronald van den Heuvel, Jelmar Lagrouw, Noah Louwerens, Nadine Nieuwdorp, Julia Sundermeijer en Stefan Vissenberg.

Jerdi speelde als enige in de categorie 4. Daar wist hij in de gemengddubbel heel knap de halve finale te halen door onder meer de eerst geplaatsten te verslaan. In de herendubbel werd zelfs de finale gehaald en kon een 2e prijs in ontvangst worden genomen.

In de categorie 6 namen Nadine, Cynthia, Jelmar en Stefan deel. Er kon een verrassende finaleplek worden genoteerd voor het gemengddubbel Cynthia en Stefan. Helaas geen eerste prijs, maar dat doet niets af aan dit resultaat.

In de categorie 8 namen Manon,. Indy, Ronald, Noah en Julia deel. Ronald wist in het herenenkel de 2e plek op te eisen. In de herendubbel met Noah en gemengddubbel met Manon wist hij de eerste prijs te pakken.

RJC in Delft

Afgelopen week nam een grote groep spelers en speelsters deel aan het RJC te Delft. Vanuit alle selecties waren er deelnemers te weten, Thijs, Jos, Tobias, Melissa, Indy, Kevin, Rens, Noah, Amber, Stijn, Jessy, Nadine, Jeroen, Merel, Kevin, Henry, Stefan, Richard en Stefan. Helaas moest Damian afhaken vanwege een blessure.

In de J1 behaalde Indy in het enkelspel de halve finales. Hetzelfde presteerde zij in het gemengddubbel met Noah. Jos en Stefan pakten de 2e plaats in het herendubbel. Stefan behaalde in het enkelspel ook de 2e plaats. Nadine wist als enige een eerste plaats te pakken in het damesdubbel in deze categorie.

In de J3 wisten Tobias, Richard en Thijs allemaal hun poule door te komen in het enkelspel. Richard liet zijn vooruitgang zien en behaalde knap de 2e plaats. Melissa behaalde in haar enkelspel ook nog de halve finale maar moest helaas hierin opgeven. Melissa bereikte samen met Thijs ook nog de halve finale in het gemengddubbel, daarin moesten zij helaas hun meerdere erkennen in opnieuw Richard met partner, die uiteindelijk 2e werden. Richard behaalde wel in de herendubbel de eerste prijs samen met Tobias. Richard nam hiermee drie prijzen mee naar huis.

In de J4 stonden Henry en Rens tegenover elkaar in de finale van het herenenkelspel. Zoals gebruikelijk laaiden de emoties tussen deze 2 vriendjes hoog op. Henry mocht de 1e prijs mee naar huis nemen. Rens werd ook 2e in de gemengddubbel. De herendubbel van onze 2 vrienden werd eenvoudig gewonnen.

Wederom een toernooi waar iedereen weer lekker heeft staan spelen. Het volgende RJC toernooi wordt gespeeld in Spijkenisse medio december. Eens kijken of we dezelfde winnaars kunnen noteren. Dank aan de trainers/coaches Ton Both op de zaterdag en Danny Birahy op de zondag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!