'Jullie willen als BNL-bestuur dus duidelijk OORLOG met de eredivisieverenigingen'

'Jullie willen als BNL-bestuur dus duidelijk OORLOG met de eredivisieverenigingen'

Almere heeft in de Carlton Eredivisie opnieuw de kop genomen na een spectaculaire 7-1 overwinning op de directe concurrent DKC. Een prima resultaat, niet alleen voor de spelers, maar ook voor de begeleiders van Almere.

Ken je BV Almere al?

En we moeten daarbij ook niet de vaste crew vergeten, die er altijd weer voor zorgt dat onze badmintonarena zo fraai wordt opgebouwd.

Overigens, we moeten vooral met beide benen op de grond blijven staan. Nu is Almere weer de koploper, maar dat kan volgende week zo maar weer anders zijn, want de topteams in de Carlton Eredivisie doen niet veel voor elkaar onder.

Niet alleen op het veld is het spannend in de Carlton Eredivisie. Ook achter de bestuurstafel spelen zich spannende momenten af. De eredivisieverenigingen praten met BNL over de afrekening van het afgelopen seizoen, maar ook over hoe de afrekeningen er in de toekomst uit zouden moeten zien.

De gesprekken verlopen allemaal bepaald niet soepel. BNL blijft halsstarrig vasthouden aan de eerder opgestelde afrekening en de eredivisieverenigingen kunnen zich daarin bepaald niet vinden. Komende woensdag wordt er opnieuw overlegd, maar BNL heeft al laten weten dat er over de afrekeningen 2012/2013 niet te praten valt. Naar mijn mening een zeer onverstandige opstelling van BNL om zo lomp te handelen en daarmede olie op het vuur te gooien. Het was voor één van de voorzitters van een eredivisievereniging aanleiding om in een mail letterlijk te schrijven: "Jullie willen als BNL-bestuur dus duidelijk OORLOG met de eredivisieverenigingen."

Het lijkt er inderdaad op dat BNL uit is op een harde confrontatie met de eredivisieverenigingen, zoals dit zich een aantal jaren terug ook heeft voorgedaan. Daar kopen we allemaal niets voor, maar als BNL zich blijft opstellen zoals tot nu toe en zich blijft verschuilen achter besluiten van de bondsvergaderingen (met de 'hoge' opkomstpercentages van de afgevaardigden) dan gaat dat er echt van komen. In dat kader zou ik bijna willen voorstellen om zowel kosten voor BNL en de eredivisieverenigingen te vermijden, om de Rijdende Rechter maar in te schakelen. Dan hebben we weer exposure, zij het wel weer vanuit het negatieve.

Enfin, woensdag gaan we als eredivisieverenigingen weer praten met de penningmeester Rémon Verbeek. In ieder geval over de afrekeningen van 2013/2014 en volgende jaren. Ik zal daartoe een conceptafrekening opstellen, maar ik ben eerlijk gezegd niet hoopvol gestemd na de zeer recente mailwisseling.

Een belangrijk gespreksonderwerp is overigens de wijze waarop BNL de Carltonsponsoring toedeelt aan zes zogenoemde exposure-evenementen. Aan alle evenementen wordt hetzelfde bedrag toegedeeld en dat betekent bijvoorbeeld dat aan het NK-veteranen net zoveel sponsoring wordt toegerekend als aan de Carlton Eredivisie. Bij het NK-veteranen zitten 20 toeschouwers op de tribune en het duurt drie dagdelen. In de Carlton Eredivisie worden 95 wedstrijden gespeeld voor gemiddeld wel 75 toeschouwers per wedstrijd. En bij de halve finale en de finale gaat het om honderden toeschouwers en het komt bovendien nog op de regionale en landelijke TV. Hoe halsstarrig, blind en misschien wel dom kun je zijn om aan deze verdeling vast te houden. Ik denk dat deze opstelling mede wordt ingegeven door de benauwde financiële positie van BNL, anders kan ik het ook niet verklaren.

Ik hou u op de hoogte over deze soap.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!