'Jullie willen als BNL-bestuur dus duidelijk OORLOG met de eredivisieverenigingen'

'Jullie willen als BNL-bestuur dus duidelijk OORLOG met de eredivisieverenigingen'

Almere heeft in de Carlton Eredivisie opnieuw de kop genomen na een spectaculaire 7-1 overwinning op de directe concurrent DKC. Een prima resultaat, niet alleen voor de spelers, maar ook voor de begeleiders van Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En we moeten daarbij ook niet de vaste crew vergeten, die er altijd weer voor zorgt dat onze badmintonarena zo fraai wordt opgebouwd.

Overigens, we moeten vooral met beide benen op de grond blijven staan. Nu is Almere weer de koploper, maar dat kan volgende week zo maar weer anders zijn, want de topteams in de Carlton Eredivisie doen niet veel voor elkaar onder.

Niet alleen op het veld is het spannend in de Carlton Eredivisie. Ook achter de bestuurstafel spelen zich spannende momenten af. De eredivisieverenigingen praten met BNL over de afrekening van het afgelopen seizoen, maar ook over hoe de afrekeningen er in de toekomst uit zouden moeten zien.

De gesprekken verlopen allemaal bepaald niet soepel. BNL blijft halsstarrig vasthouden aan de eerder opgestelde afrekening en de eredivisieverenigingen kunnen zich daarin bepaald niet vinden. Komende woensdag wordt er opnieuw overlegd, maar BNL heeft al laten weten dat er over de afrekeningen 2012/2013 niet te praten valt. Naar mijn mening een zeer onverstandige opstelling van BNL om zo lomp te handelen en daarmede olie op het vuur te gooien. Het was voor één van de voorzitters van een eredivisievereniging aanleiding om in een mail letterlijk te schrijven: "Jullie willen als BNL-bestuur dus duidelijk OORLOG met de eredivisieverenigingen."

Het lijkt er inderdaad op dat BNL uit is op een harde confrontatie met de eredivisieverenigingen, zoals dit zich een aantal jaren terug ook heeft voorgedaan. Daar kopen we allemaal niets voor, maar als BNL zich blijft opstellen zoals tot nu toe en zich blijft verschuilen achter besluiten van de bondsvergaderingen (met de 'hoge' opkomstpercentages van de afgevaardigden) dan gaat dat er echt van komen. In dat kader zou ik bijna willen voorstellen om zowel kosten voor BNL en de eredivisieverenigingen te vermijden, om de Rijdende Rechter maar in te schakelen. Dan hebben we weer exposure, zij het wel weer vanuit het negatieve.

Enfin, woensdag gaan we als eredivisieverenigingen weer praten met de penningmeester Rémon Verbeek. In ieder geval over de afrekeningen van 2013/2014 en volgende jaren. Ik zal daartoe een conceptafrekening opstellen, maar ik ben eerlijk gezegd niet hoopvol gestemd na de zeer recente mailwisseling.

Een belangrijk gespreksonderwerp is overigens de wijze waarop BNL de Carltonsponsoring toedeelt aan zes zogenoemde exposure-evenementen. Aan alle evenementen wordt hetzelfde bedrag toegedeeld en dat betekent bijvoorbeeld dat aan het NK-veteranen net zoveel sponsoring wordt toegerekend als aan de Carlton Eredivisie. Bij het NK-veteranen zitten 20 toeschouwers op de tribune en het duurt drie dagdelen. In de Carlton Eredivisie worden 95 wedstrijden gespeeld voor gemiddeld wel 75 toeschouwers per wedstrijd. En bij de halve finale en de finale gaat het om honderden toeschouwers en het komt bovendien nog op de regionale en landelijke TV. Hoe halsstarrig, blind en misschien wel dom kun je zijn om aan deze verdeling vast te houden. Ik denk dat deze opstelling mede wordt ingegeven door de benauwde financiële positie van BNL, anders kan ik het ook niet verklaren.

Ik hou u op de hoogte over deze soap.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!