SportSport

Richting de top 100

Richting de top 100

De weg naar de top 100 is ingezet. Om uiteindelijk in de top 100 te komen moet ik toernooien spelen, veel toernooien. Belangrijk is om op deze toernooien zoveel mogelijk rondes te winnen, waardoor ik in het vervolg geen kwalificatierondes meer hoef te spelen.

clubzoeker

Ken je BC Voorburg al?

Dit scheelt al ruim 3 wedstrijden om je te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Door sponsoren kan ik deze toernooien spelen, anders kan ik mijn carriere als international wel vergeten. Door mijn beperkte budget moet ik mijn toernooien zorgvuldig uitkiezen. Wat is er financieel mogelijk? Hoe liggen mijn kansen? Zijn er genoeg punten te verdienen? Komt het niet in de knoop met mijn competitieschema? Allemaal zaken waar ik rekening mee moet houden met het boeken van de toernooien. Dit kost aan de ene kant veel energie, maar aan de andere kant ben ik mij nu veel meer bewust hoeveel het leven als topsporter kost en ga je de dingen om je heen veel meer waarderen. Als junior speler werd er nog van alles voor je geregeld en nu moet ik het grotendeels zelf doen. Een beste uitdaging als je het mij vraagt.

Laat ik eerst beginnen bij de eerste twee toernooien. België en Bulgarije. Over beide toernooien kan ik vrij kort zijn. In België was ik zo enthousiast om weer op de baan te staan, dat ik iets te snel van start ging en binnen de kortste tijd tegen een achterstand aankeek omdat ik gewoon te gehaast was. In Bulgarije had ik wat pech met de loting en trof in de eerste ronde van de kwalificatie de fransman Michel die eerste geplaatst stond. Een kerel die al jaren in het internationale circuit meedoet. Voor mij is het dan heel lekker spelen. Ik speelde ook een goede wedstrijd maar verloor nipt in drie sets. Een redelijke domper voor mijzelf. Als ik deze wedstrijd gewonnen had, had ik goede kansen om het hoofdtoernooi te halen.

In de week van 7 oktober werd de Dutch Open gehouden in Almere. Het topevenement in Nederland. Door mijn ranking stond ik gelijk in het hoofdtoernooi en had ik eens geluk met de loting. Het overgrote deel van de spelers speelt al jaren mee en reizen de hele wereld over. De eerste ronde moest ik tegen een Griek. In Bulgarije heb ik hem zien spelen en wist dat ik kon winnen. In twee sets heb ik deze partij kunnen winnen en verbaasde mij over mijn volgende tegenstander. Eric Pang, nummer 1 van Nederland en trainingsmaatje, verloor de eerste ronde van de Zweed Ulldahl. Ulldahl is zeer snel en maakt amper fouten in zijn spel. Ik stond dus voor een uitdaging. Ik had hier natuurlijk voor een stunt kunnen zorgen om van hem te winnen. In de eerste set nam ik al gauw een voorsprong en tot het einde van de eerste set stond ik voor. Door zijn kwaliteiten kwam hij sterk terug en kon hij de set nog pakken. Heel erg balen natuurlijk, maar het was nog niet voorbij. In de tweede set gaf hij meer gas en speelde mij tactisch slim uit. Doordat de Dutch Open een Grand Prix toernooi is, heb ik veel punten verdiend voor de ranglijst.

Lees de rest van dit artikel op de website van Vincent de Vries.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!