Ruime overwinning voor DKC

Ruime overwinning voor DKC

Badmintonclub DKC heeft zondagmiddag een belangrijke stap gezet richting de play-offs van de Carlton Eredivisie. De Haagse ploeg won in eigen huis met 7-1 van laagvlieger Van Zijderveld uit Amstelveen. De enige verliespartij kwam op naam van Eefje Besselink, die haar meerdere moest erkennen in Alida Chen.

Ken je BC Meershuttle al?

DKC-coach Leonard van Velzen kon, naast de geblesseerde Daisy Bommeleyn, geen beroep doen op Thomas en Veerle Wijers. Eerstgenoemde had elders verplichtingen en zijn zus speelde mee in team 2.

Veerle Wijers werd vervangen door Caroline Westveer. Samen met Ginny Severien speelde zij het vrouwendubbel tegen Ellen Kooijman en Linda Chen. Het werd een uiterst spannende wedstrijd, waarin de eerst game nipt naar Van Zijderveld ging (21-19). In de tweede game walste Westveer en Severien met 21-9 over hun opponenten heen. In de beslissende game hadden Kooijman en Linda Chen constant enkele punten voorsprong, maar op het eind kwam het DKC-duo knap terug en won met 21-19. Even daarvoor hadden Michiel Kruijt en Dennis van Daalen de Jel DKC al het eerste punt bezorgd in het herendubbel.

Buiten de partij van Besselink kwam DKC redelijk eenvoudig door de enkelspelen. Van Daalen de Jel had alleen in de eerste game iets te duchten van Virgil Soeroredjo (21-15). Daarna was het verzet van de Amstelveense kopman gebroken: 21-6 voor DKC. Caljouw had een makkelijke middag tegen invaller Maikel Spruyt getuige de winst met twee keer 21-9. Severien zette in een uitstekende wedstrijd Linda Chen aan de kant met 21-13 en 21-18.

Waar Caljouw en Besselink vorige week tegen BC Amersfoort nog het onderspit moesten delven, waren ze tegen Van Zijderveld wel succesvol. Norbert van Barneveld en Alida Chen werden met 21-17 en 21-18 aan de kant gezet. Westveer wist al invalster een knappe 100%-score neer te zetten. Met Kruijt speelde ze wederom een enerverende partij. Dit keer tegen Soeroredjo en Kooijman. Het Van Zijderveld-koppel won game één met 21-19. Kruijt en Westveer richtten zich op en trokken de tweede game nipt naar hen toe: 22-20. De duo’s bleven daarna aan elkaar gewaagd, maar op het einde van de game kon DKC een beslissende demarrage inzetten. Het leverde de winst op met 21-17. Daarmee was de 7-1 eindstand bereikt.

Dankzij de zege staat DKC stevig op de vierde plaats van de eredivisie. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op het laatste startbewijs voor de play-offs. De Hagenaars hebben 63 punten uit twaalf wedstrijden. Dat zijn dertien punten meer dan nummer vijf Duinwijck. Over twee weken komt DKC weer in actie. Dan staan er direct twee duels op het programma. Op zaterdag 14 december (19.00 uur) wordt de derby bij en tegen VELO gespeeld. Op zondag gaat de vice-landskampioen om 13.30 uur op bezoek bij BV Slotermeer.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport Ă©n de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!