SportSport

Victoria verliest 6-2 van Amersfoort

Victoria verliest 6-2 van Amersfoort

Zaterdag speelde BC Victoria thuis tegen BC Amersfoort. Bij BC Victoria was Lieke Maes afwezig en bij BC Amersfoort was Kirsten van der Valk er niet bij.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals gewoonlijk werd er gestart met de dubbels. In de herendubbel mochten Ben Maes en Birger Abts aantreden tegen Freek Golinski en Vincent de Vries. Ben en Birger trokken steeds net aan het kortste eind en verloren met 2 keer 18-21. In de damesdubbel speelden Jessie van Wijk en Meta Knuth tegen Maartje Verheul en Gayle Mahulette. In de eerste set kregen Jessie en Meta 2 setpoints die zij niet konden verzilveren en verloren met 20-22. In de tweede set zetten de dames van Amersfoort hun goede spel voort en zo verloren Jessie en Meta de tweede set met 8-21.

In de eerste herenenkel won Robert de eerste set mooi van Edwin Ekiring met 21-19. Helaas moest Robert het daarna afleggen en verloor de tweede en de derde set met 13-21 en 16-21. In de eerste damesenkel speelde Mireille van Daal tegen Gayle Mahulette. Gayle nam in beide sets al een voorsprong die ze daarna vergrootte en verloor Mireille eenvoudig met 12-21.

In de tweede herenenkel speelde Birger Abts net als in de uitwedstrijd tegen de Nieuw-Zeelander Michael Fowke. Michael leek graag revanche te willen nemen op zijn verliespartij in de eerste ronde en nam in de eerste set al gauw de leiding. Toch wist Birger goed terug te komen, maar het was niet voldoende om de eerste set binnen te pakken en verloor die met 18-21. In de tweede set begon Birger wel met een voorsprong, maar gaf langzaam de leiding uit handen en verloor ook de tweede set met 17-21.

Het eerste punt van Victoria werd binnengehaald door Jessie die in haar enkelspel weinig moeite had met invalster Debora Jille: 21-14 21-8 voor Jessie.

In de mixen speelden Robert Kwee samen met invalster en eredivisiedebutante Birthe van den Berg tegen Debora Jille en Freek Golinski en Ben en Meta speelde tegen Maartje Verheul in Ruben Jille. Robert en Birger konden geen vuist maken tegen Freek en Deborah en verloren met 16-21 en 12-21. Ben en Meta maakten er een spannende wedstrijd van tegen Maartje en Ruben en wisten deze in drie sets te winnen met 18-21 21-17 en 23-21! Daarmee was ook het tweede punt voor Victoria een feit.

Opnieuw een 2-6 verlies voor Victoria tegen Amersfoort. Volgende week is een vrij weekend en in het weekend daarop is een dubbelweekend waarin Victoria uit speelt tegen Van Zijderveld en thuis speelt tegen VELO.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!