Victoria verliest 6-2 van Amersfoort

Victoria verliest 6-2 van Amersfoort

Zaterdag speelde BC Victoria thuis tegen BC Amersfoort. Bij BC Victoria was Lieke Maes afwezig en bij BC Amersfoort was Kirsten van der Valk er niet bij.

Ken je BC De Zeemeeuwen al?

Zoals gewoonlijk werd er gestart met de dubbels. In de herendubbel mochten Ben Maes en Birger Abts aantreden tegen Freek Golinski en Vincent de Vries. Ben en Birger trokken steeds net aan het kortste eind en verloren met 2 keer 18-21. In de damesdubbel speelden Jessie van Wijk en Meta Knuth tegen Maartje Verheul en Gayle Mahulette. In de eerste set kregen Jessie en Meta 2 setpoints die zij niet konden verzilveren en verloren met 20-22. In de tweede set zetten de dames van Amersfoort hun goede spel voort en zo verloren Jessie en Meta de tweede set met 8-21.

In de eerste herenenkel won Robert de eerste set mooi van Edwin Ekiring met 21-19. Helaas moest Robert het daarna afleggen en verloor de tweede en de derde set met 13-21 en 16-21. In de eerste damesenkel speelde Mireille van Daal tegen Gayle Mahulette. Gayle nam in beide sets al een voorsprong die ze daarna vergrootte en verloor Mireille eenvoudig met 12-21.

In de tweede herenenkel speelde Birger Abts net als in de uitwedstrijd tegen de Nieuw-Zeelander Michael Fowke. Michael leek graag revanche te willen nemen op zijn verliespartij in de eerste ronde en nam in de eerste set al gauw de leiding. Toch wist Birger goed terug te komen, maar het was niet voldoende om de eerste set binnen te pakken en verloor die met 18-21. In de tweede set begon Birger wel met een voorsprong, maar gaf langzaam de leiding uit handen en verloor ook de tweede set met 17-21.

Het eerste punt van Victoria werd binnengehaald door Jessie die in haar enkelspel weinig moeite had met invalster Debora Jille: 21-14 21-8 voor Jessie.

In de mixen speelden Robert Kwee samen met invalster en eredivisiedebutante Birthe van den Berg tegen Debora Jille en Freek Golinski en Ben en Meta speelde tegen Maartje Verheul in Ruben Jille. Robert en Birger konden geen vuist maken tegen Freek en Deborah en verloren met 16-21 en 12-21. Ben en Meta maakten er een spannende wedstrijd van tegen Maartje en Ruben en wisten deze in drie sets te winnen met 18-21 21-17 en 23-21! Daarmee was ook het tweede punt voor Victoria een feit.

Opnieuw een 2-6 verlies voor Victoria tegen Amersfoort. Volgende week is een vrij weekend en in het weekend daarop is een dubbelweekend waarin Victoria uit speelt tegen Van Zijderveld en thuis speelt tegen VELO.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!