clubzoeker

Amersfoort rolt door naar play-offs

Amersfoort rolt door naar play-offs

Coach Joéli Residay moest een oplossing zien te vinden voor het ontbreken van Maartje Verheul, Kirsten van der Valk , Edwin Ekiring en de nog niet voor twee partijen inzetbare Freek Golinski.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gekozen werd voor Esther Fleurbaay uit team 2 en Lotte Manenschijn uit team 3, voor 1e man Edwin Ekiring, werd geen vervanger meegenomen naar Haarlem. Freek Golinski werd alleen ingezet in de mannendubbel.

Gestart met de vrouwen en mannendubbel leverde één punt op voor de mannendubbel van Freek Golinski en Ruben Jille. Esther Fleurbaay en Lotte Manenschijn waren niet tegen het Haarlemse duo Akvile Stapusaityte/Dorien Lups opgewassen 1-1.

Hierna kwam de mooiste partij van de avond het 1e mannenenkelspel tussen de Amersfoortse Nieuw-Zeelander Michael Fowke en de Fin Likka Heino. Michael won de 1e game, Likka de 2e, in de beslissende 3e game ontspon zich een mooie, fanatiek door het publiek gesteunde strijd welke uiteindelijk, na drie matchpoints tegen, het punt naar Amersfoort bracht.

2e man Vincent de Vries sloeg geroutineerd zijn punt binnen door Jerry Natenstett te kloppen, Gayle Mahulette was net niet opgewassen tegen Akvile Stapusaityte en verloor in drie games.

Verrassend was de overwinning van de talentvolle Lotte Manenschijn. De 17-jarige speelster uit Amersfoort 3 had bij haar debuut in de eredivisie geen enkel moeite met Dorien Lups, zij sleepte in twee games het 4e punt binnen.

Met een 4-2 voorsprong werd begonnen aan de mixen, Ruben Jille aan de zijde van Esther Fleurbaay kenden geen problemen en wonnen simpel in twee games.

Gayle Mahulette en Vincent de Vries leverden game één in maar herstelden zich goed door de 2e en 3e game winnend af te sluiten.

Een mooie 6-2 overwinning voor het team van de door blessures geplaagde Amersfoort coach Residay. De eclatante overwinning van VELO van 7-1 op Almere brengt de play-off wedstrijden van Amersfoort tegen Almere in zicht. Zij nemen op dit moment met nog twee wedstrijden te gaan, plaatsen 2 en 3 van de ranglijst in.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!