SportSport

BWF op bezoek in Limburg

BWF op bezoek in Limburg

Dit weekeinde is Regio Limburg bezocht door een delegatie van de BWF. De delegatie bestaande uit de heren Paul Kurzo (vice- president en voorzitter Para badminton) Andy Hines-Randle (eventsofficer) en Guenter Kluetzke (lid parabadminton commissie) kwam naar Limburg in het kader van het door ons uitgebrachte bid met betrekking tot de organisatie van de wereldkampioenschappen parabadminton in 2015 in Sportlandgoed de Haamen in Beek.

SportSport

Ken je BC Epe al?

Het was een kennismakingsbezoek en gelijktijdig een 'inspectie'-bezoek.

Zaterdag rond 12:00 uur begon het officiële deel van de 1e dag met een lunch. Tijdens die lunch werden de eerste gesprekken gevoerd. Andy feliciteerde ons met het uitgebrachte, door de BWF als beste beoordeelde bid.

Aanwezig namens Badminton Nederland waren Ger Tabeling (bestuurslid) en Hendrik Boosman (beleidsmedewerker) evenals Ton van Happen in zijn hoedanigheid van toernooidirecteur.

Gedurende de middag zijn er in Zuid Limburg diverse hotels bezocht en ook bungalowpark Simpelveld werd bezichtig. Dat alles met als doel om de delegatie de mogelijkheden tot overnachten van mogelijk 300 spelers, deelnemers aan de WK te laten zien. Maar ook om de bevestiging te krijgen dat wij op de goede weg zijn met de geboden mogelijkheden.

Aan het eind van de middag stond Sporthal de Haamen op het programma. Daar bleek dat we in ons bid niet te veel gezegd hebben. Er is geen andere sporthal die zo goed is ingericht voor aangepast sporten. Het feit dat de sporthal niet voldoet aan de internationale standaardhoogte - eigenlijk het enige minpuntje -valt in z'n geheel weg tegen alle overige uitstekende voorzieningen.

In de sporthal werd de delegatie ontvangen door de burgemeester Ralf Krewinkel en de wethouder van sport Maurice Wierickx, vergezeld van Jack Hamers als hoofd van de afdeling waar sport onder valt.

Bondsvoorzitter Clemens Wortel was hier ook aangeschoven. Ook hier was het kennismaken met elkaar belangrijk, maar ook werden er standpunten geventileerd tegenover elkaar.

De dag werd afgesloten met een diner aangeboden door het gemeentebestuur van Beek.

De zondag hebben we gebruikt om de presentatie van de zaterdag te evalueren. Duidelijk werd daarbij dat de delegatie van de BWF ervan overtuigd is geraakt dat wij een goede WK kunnen neerzetten. Maar ook dat wij denken in de juiste richting. Belangrijk is daarbij een goede samenwerking hier in de regio, regio team en gemeente Beek enerzijds, badminton Nederland anderzijds; maar ook de BWF wil onze partner zijn in de organisatie van de WK 2015; de BWF - delegatie benadrukte dat meermaals, we doen het samen was de boodschap!! Er zijn nu belangrijke zaken om te doen.

De begroting sluitend maken heeft de hoogste prioriteit. Pas daarna zal de definitieve handtekening gezet kunnen worden onder het contract.

Maar, de WK in Limburg is een stap naderbij gekomen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!