SportSport

BWF op bezoek in Limburg

BWF op bezoek in Limburg

Dit weekeinde is Regio Limburg bezocht door een delegatie van de BWF. De delegatie bestaande uit de heren Paul Kurzo (vice- president en voorzitter Para badminton) Andy Hines-Randle (eventsofficer) en Guenter Kluetzke (lid parabadminton commissie) kwam naar Limburg in het kader van het door ons uitgebrachte bid met betrekking tot de organisatie van de wereldkampioenschappen parabadminton in 2015 in Sportlandgoed de Haamen in Beek.

SportSport

Ken je BC Drop Shot al?

Het was een kennismakingsbezoek en gelijktijdig een 'inspectie'-bezoek.

Zaterdag rond 12:00 uur begon het officiële deel van de 1e dag met een lunch. Tijdens die lunch werden de eerste gesprekken gevoerd. Andy feliciteerde ons met het uitgebrachte, door de BWF als beste beoordeelde bid.

Aanwezig namens Badminton Nederland waren Ger Tabeling (bestuurslid) en Hendrik Boosman (beleidsmedewerker) evenals Ton van Happen in zijn hoedanigheid van toernooidirecteur.

Gedurende de middag zijn er in Zuid Limburg diverse hotels bezocht en ook bungalowpark Simpelveld werd bezichtig. Dat alles met als doel om de delegatie de mogelijkheden tot overnachten van mogelijk 300 spelers, deelnemers aan de WK te laten zien. Maar ook om de bevestiging te krijgen dat wij op de goede weg zijn met de geboden mogelijkheden.

Aan het eind van de middag stond Sporthal de Haamen op het programma. Daar bleek dat we in ons bid niet te veel gezegd hebben. Er is geen andere sporthal die zo goed is ingericht voor aangepast sporten. Het feit dat de sporthal niet voldoet aan de internationale standaardhoogte - eigenlijk het enige minpuntje -valt in z'n geheel weg tegen alle overige uitstekende voorzieningen.

In de sporthal werd de delegatie ontvangen door de burgemeester Ralf Krewinkel en de wethouder van sport Maurice Wierickx, vergezeld van Jack Hamers als hoofd van de afdeling waar sport onder valt.

Bondsvoorzitter Clemens Wortel was hier ook aangeschoven. Ook hier was het kennismaken met elkaar belangrijk, maar ook werden er standpunten geventileerd tegenover elkaar.

De dag werd afgesloten met een diner aangeboden door het gemeentebestuur van Beek.

De zondag hebben we gebruikt om de presentatie van de zaterdag te evalueren. Duidelijk werd daarbij dat de delegatie van de BWF ervan overtuigd is geraakt dat wij een goede WK kunnen neerzetten. Maar ook dat wij denken in de juiste richting. Belangrijk is daarbij een goede samenwerking hier in de regio, regio team en gemeente Beek enerzijds, badminton Nederland anderzijds; maar ook de BWF wil onze partner zijn in de organisatie van de WK 2015; de BWF - delegatie benadrukte dat meermaals, we doen het samen was de boodschap!! Er zijn nu belangrijke zaken om te doen.

De begroting sluitend maken heeft de hoogste prioriteit. Pas daarna zal de definitieve handtekening gezet kunnen worden onder het contract.

Maar, de WK in Limburg is een stap naderbij gekomen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!