clubzoeker

BWF op bezoek in Limburg

BWF op bezoek in Limburg

Dit weekeinde is Regio Limburg bezocht door een delegatie van de BWF. De delegatie bestaande uit de heren Paul Kurzo (vice- president en voorzitter Para badminton) Andy Hines-Randle (eventsofficer) en Guenter Kluetzke (lid parabadminton commissie) kwam naar Limburg in het kader van het door ons uitgebrachte bid met betrekking tot de organisatie van de wereldkampioenschappen parabadminton in 2015 in Sportlandgoed de Haamen in Beek.

SportSport

Ken je BV Gouweslag al?

Het was een kennismakingsbezoek en gelijktijdig een 'inspectie'-bezoek.

Zaterdag rond 12:00 uur begon het officiële deel van de 1e dag met een lunch. Tijdens die lunch werden de eerste gesprekken gevoerd. Andy feliciteerde ons met het uitgebrachte, door de BWF als beste beoordeelde bid.

Aanwezig namens Badminton Nederland waren Ger Tabeling (bestuurslid) en Hendrik Boosman (beleidsmedewerker) evenals Ton van Happen in zijn hoedanigheid van toernooidirecteur.

Gedurende de middag zijn er in Zuid Limburg diverse hotels bezocht en ook bungalowpark Simpelveld werd bezichtig. Dat alles met als doel om de delegatie de mogelijkheden tot overnachten van mogelijk 300 spelers, deelnemers aan de WK te laten zien. Maar ook om de bevestiging te krijgen dat wij op de goede weg zijn met de geboden mogelijkheden.

Aan het eind van de middag stond Sporthal de Haamen op het programma. Daar bleek dat we in ons bid niet te veel gezegd hebben. Er is geen andere sporthal die zo goed is ingericht voor aangepast sporten. Het feit dat de sporthal niet voldoet aan de internationale standaardhoogte - eigenlijk het enige minpuntje -valt in z'n geheel weg tegen alle overige uitstekende voorzieningen.

In de sporthal werd de delegatie ontvangen door de burgemeester Ralf Krewinkel en de wethouder van sport Maurice Wierickx, vergezeld van Jack Hamers als hoofd van de afdeling waar sport onder valt.

Bondsvoorzitter Clemens Wortel was hier ook aangeschoven. Ook hier was het kennismaken met elkaar belangrijk, maar ook werden er standpunten geventileerd tegenover elkaar.

De dag werd afgesloten met een diner aangeboden door het gemeentebestuur van Beek.

De zondag hebben we gebruikt om de presentatie van de zaterdag te evalueren. Duidelijk werd daarbij dat de delegatie van de BWF ervan overtuigd is geraakt dat wij een goede WK kunnen neerzetten. Maar ook dat wij denken in de juiste richting. Belangrijk is daarbij een goede samenwerking hier in de regio, regio team en gemeente Beek enerzijds, badminton Nederland anderzijds; maar ook de BWF wil onze partner zijn in de organisatie van de WK 2015; de BWF - delegatie benadrukte dat meermaals, we doen het samen was de boodschap!! Er zijn nu belangrijke zaken om te doen.

De begroting sluitend maken heeft de hoogste prioriteit. Pas daarna zal de definitieve handtekening gezet kunnen worden onder het contract.

Maar, de WK in Limburg is een stap naderbij gekomen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!