clubzoeker

Krijgt Asterix een slokje toverdrank van Panoramix?

Krijgt Asterix een slokje toverdrank van Panoramix?

Afgelopen zondag stond een belangrijke wedstrijd op het spel voor het 1e team van Badmintonclub Asterix, dat in een onderling duel met directe concurrent VELO uit Wateringen zou bepalen hoe de kaarten voor de laatste wedstrijd van het seizoen geschud zouden worden.

Ken je BC De Zwaluwen al?

Was het Asterix dat de opgebouwde voorsprong van 4 punten zou handhaven of zou VELO nog een verrassing in petto hebben om hun achterstand in 1 week ongedaan te maken?

Doelstelling van Asterix deze week was om minimaal de voorsprong te handhaven. In de herendubbel van Arnoud van Amersfoort en Arjen Smith werd het 1e punt binnengehaald. Daarna kwam het damesdubbel met de zussen Saida en Sarina Lapré op de baan. De partij werd in 3 sets verloren.

Arnoud van Amersfoort speelde goed, maar de tegenstander was een maatje te groot. Tak Ling Lam mocht aantreden tegen de Engelse dame. In de eerste set moest ze er nog even inkomen, maar de 2e en de 3e set werden gewonnen. De stand werd daarmee weer gelijk getrokken. Albert van der Meer wist de tegenstander de fouten te laten maken. In 2 sets werd de partij gewonnen. Saida Lapré kwam niet goed in haar spel en verloor haar single in twee sets.

Albert van der Meer en Tak Ling Lam speelden de eerste mix en wonnen deze in twee sets. Saida Lapré en Arnoud van Amersfoort speelden de tweede mix. Het koppel begon sterk, maar had moeite om de tweede set binnen te halen. De derde set van de partij werd alsnog overtuigend gewonnen door Asterix. Hiermee kwam een eindstand van 5-3 voor de Rotterdammers op de borden.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen TFS Barendrecht op de agenda. De thuiswedstrijd werd met 7-1 gewonnen. De wedstrijd wordt op 25 januari om 18.00u gespeeld op de Ploegwei 3 te Barendrecht.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!