clubzoeker

Carlton NK 2014: De Visch Eijbergen voelt de druk

Carlton NK 2014: De Visch Eijbergen voelt de druk

De 21-jarige Soraya de Visch Eijbergen heeft haar zinnen gezet op de Carlton NK. Voor de eerste keer is zij als nummer een geplaatst. Of ze de druk voelt? "Ja."

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En dat was terug te zien in haar eerste enkelpartij tegen Manon Sibbald. "Ik was bruut zenuwachtig, iedereen verwacht dat ik win," stelt ze kort na de wedstrijd die ze met 21-15 en 23-21 won. Nog enigszins gefrustreerd vertelt ze: "Ik raakte geen shuttle lekker."

Met haar familie op de tribune, moet dit haar toernooi worden. "Ik heb hier weken naar toe gewerkt en ik laat al maanden zien dat ik het in me heb. Als ik de focus maar hou en relaxed blijf. Ik heb trouwens wel vaker dat ik de eerste wedstrijd van een toernooi wat onwennig speel."

Met het behalen van de kwartfinales op drie onderdelen, speelt De Visch Eijbergen zaterdag al zes wedstrijden. Of dat een aanslag op haar lichaam is? "Ik ben fysiek dik in orde."

Ook Wendy Hoeve (4) won haar partij in twee games van Kirsten van der Valk. In de eerste game werd het 21-10. Ook in de tweede nam ze een ruime voorsprong, maar gaf die vlak voor het einde van de game uit handen. Toch wist ze aan het langste eind te trekken: 21-17.

"Ik begon heel sterk, maar daarna maakte ik wat foutjes en raakte ik de shuttle een paar keer helemaal verkeerd. Daardoor vloog hij soms wel een meter uit", vertelt Hoeve naar haar gewonnen partij. "Maar ik voel me fit. Ik hoop een plekje in de halve finale te halen. Ik verwacht daar Soraya te treffen."

Daarnaast wonnen Lisa Malaihollo (3) en Gayle Mahulette (2) ook in straight 2 games hun partijen. Een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd uit de eerste ronde van het vrouwenenkel werd de wedstrijd tussen Jessica Ottenhoff en Roxanne Molenmaker. Lange rally's, scherp spel, bijzondere loopacties en twee speelsters die geen millimeter toe wilden geven, trakteerden het publiek op een meesterlijk duel. De slijtageslag werd uiteindelijk door Jessica Ottenhoff gewonnen. Dat deed ze in drie games: 21-19, 18-21 en 26-24.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!