clubzoeker

Voorbeschouwing Play-Offs Finale Carlton Eredivisie

Voorbeschouwing Play-Offs Finale Carlton Eredivisie

Aanstaande zaterdag, 22 februari 2014, is de ontknoping van de Carlton Eredivisie 2013/2014 met de spetterende Finale Play-Offs in de Maaspoort Sports & Events in Den Bosch. Van Zundert/Velo en Dekker Almere strijden dan tegen elkaar om de felbegeerde landstitel.

clubzoeker

Maak kennis met Nikki Korving!

In het reguliere seizoen van de Carlton Eredivisie eindigde de eerste confrontatie tussen beide ploegen in Wateringen in een 4-4 gelijkspel. De return later in het seizoen in Almere draaide uit op een ware deceptie voor de thuisploeg. VELO was met maar liefst 7-1 te sterk voor de Flevolanders, al was er een aantal driegamers. Wie kroont zich tot landskampioen 2013-2014?<-p>

VELO

De ploeg van trainer Ciraar Slaats verloor de eerste partij van het seizoen nog met 5-3 van Amersfoort, maar daarna begon de Wateringse ploeg te draaien en verloor het geen duel meer. VEKI eindigde dan ook met zestien overwinningen overtuigend als eerste in de competitie, met vijf punten voorsprong op Almere.

In de halve finale van de play-offs speelde VELO tegen de runner-up van vorig jaar, BC DKC. De Wateringers wonnen het eerste duel met 6-2 en ook de tweede ontmoeting werd een prooi voor VELO met 3-2. Twee jaar geleden stond VELO voor het laatst in de eindstrijd om het landskampioenschap. In 2012 werd de ploeg voor de negende maal kampioen van Nederland door Amersfoort te verslaan.

VELO beschikt dit seizoen over een goed uitgebalanceerde ploeg met jong talent en ervaren spelers. Zo verloor het mannendubbel Muns/Middelburg nog geen enkele partij dit seizoen en met het tussentijds aantrekken van de Taiwaneese Ya-Lan Chang stegen de kansen op de titel. Zaterdag mogen de Wateringers proberen om hun favorietenrol waar te maken.

Selectie: Myke Halkema, Wendy Slaats. Ya-Lan Chang, Lisa Malaihollo, Dicky Palyama, Jim Middelburg, Russell Muns en Rikkert Suijkerland.

Almere

De Almeerders staan voor de eerste keer in de clubgeschiedenis in de finale om de landstitel. Almere bereikte de eindstrijd door in de halve finale van de Play-Offs af te rekenen met titelverdediger BC Amersfoort. Beide duels werden nipt gewonnen door Almere, waarbij wel moeten worden aangetekend dat Amersfoort door blessures flink gehavend aantrad.

Bijna het gehele seizoen was de formatie van coach Erik Staats de trotse koploper van de nationale competitie. De 7-1 nederlaag tegen VELO kostte de club uit Flevoland echter de koppositie. Het was overigens de enige nederlaag voor Almere dit seizoen.

Almere is ambitieus en beschikt naast de twee Engelse singlespeelster Chapman en Howard dit jaargang over een uitstekende mix van routine een nationale jeugdtoppers als Tamara van der Hoeven en Justin Teeuwen. De Almeerders debuteren in de eindstrijd en zijn de underdog.

Selectie: Yvonnie Sie, Cheryl Seinen, Fontaine Chapman, Rachel Howard, Manon Sibbald, Tamara van der Hoeven, Georgy Van Soerland-Trouerbach, Saber Afif, Dave Khodabux, Justin Teeuwen, Alex Vlaar en Stephan Branderhorst.

Finale

De Finale Play-Offs bestaat uit maximaal 8 wedstrijden: één mannendubbel, één vrouwendubbel, twee mannensingles, twee vrouwensingels en twee gemengddubbels. Het team dat als eerste vijf wedstrijden weet te winnen, mag zich de nieuwe landskampioen noemen. Bij een eindstand van 4-4 zal een zogenoemde 'Golden Game' de einduitslag bepalen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!