SportSport

Debora Jille scoort hattrick tijdens Junior Master in Almere

Debora Jille scoort hattrick tijdens Junior Master in Almere

Het toernooi was goed en internationaal bezet. Met 235 deelnemers en 510 partijen werd het toernooi op zaterdag in twee sporthallen gespeeld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Onze Belgische vrienden van de Vlaamse Badminton Liga waren weer nadrukkelijk aanwezig in de <11 en <13 en wonnen in die twee categorieën 6 van de 10 onderdelen. Al jaren laten ze zien dat ze hun jeugdopleiding op de rit hebben. Het is jammer dat ze, door examens in België, weinig spelers mee kunnen nemen in de oudere leeftijdsgroepen.

In de jongste groep <11 lieten de Vlamingen zien het talent in huis te hebben. Met eerste prijzen in drie van de vijf categorieën en zes van de tien eerste en tweede prijzen is er een goed fundament voor toekomstige Belgische toppers. De beste Nederlandse tegenspeler was Dyon van Wijlick (BC Olympia '56) die de eerste plaats behaalde in het jongensdubbel met Ivory Johan (Van Zijderveld) en in het gemengd dubbel met Hanna Mozer (Hoornse BV). Hanna Mozer stond in drie finales maar moest in zowel het enkelspel als dubbel de eer aan de Belgen laten.

In de <13 waren de Vlamingen dit jaar minder dominant dan in voorgaande jaren. De Almeerse Pool Patryk Kobeluch was in het enkelspel superieur. Met speels gemak won hij alle wedstrijden eenvoudig in twee games. In het dubbelspel moest hij samen met Timo van Stoffelen de eer laten aan Robby Bronselaer/Senne Houthoofd van de VBL. Bij de meisjes was Steffi Van De Vel (VBL) met twee gewonnen finales succesvol.

Bij de jongens <15 stond Sjoerd Beukers (Duinwijck) in drie finales. Hiervan won hij het jongensdubbel samen met Luuk Katgerman (Duinwijck). De finale in het enkelspel verloor hij van Luuk en in het gemengd dubbel waren Max Zonnevijlle/Mara Schrijnewerkers (BC United/AR Badminton) te sterk. Bij de meisjes stond Armel Visje (Hoornse BV) in twee finales welke ze helaas allebei verloor.

De enige twee spelers die dit toernooi alle drie de onderdelen won vinden we bij de <15+. Beide maakte hun plaatsing helemaal waar. Bij de jongens bestond er voor Sebastiaan Li geen maat. Hij won als enige speler al zijn partijen in twee games! Bij de meisjes was het Deborah Jille die alle drie de onderdelen won. In de finale van het enkelspel tegen Jessela van Soerland (BV Almere) leek een stunt in de maak maar ging de winst in drie toch naar Deborah. Ook in de finale met Stephanie Pietersz (BV Almere) was een derde game nodig.

In de oudste leeftijd stond in het jongens enkel de eerste twee geplaatste in de finale. Jasper Koppen (BV Almere) speelde erg goed en won na een spannende wedstrijd van Niels Veenstra (BC Tilburg). Jasper was ook, samen met Els Romen (VELO) succesvol in het gemengd dubbelspel. Els won daarnaast met Marleen Kuipers (VELO) het dubbelspel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!