SportSport

Debora Jille scoort hattrick tijdens Junior Master in Almere

Debora Jille scoort hattrick tijdens Junior Master in Almere

Het toernooi was goed en internationaal bezet. Met 235 deelnemers en 510 partijen werd het toernooi op zaterdag in twee sporthallen gespeeld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Onze Belgische vrienden van de Vlaamse Badminton Liga waren weer nadrukkelijk aanwezig in de <11 en <13 en wonnen in die twee categorieën 6 van de 10 onderdelen. Al jaren laten ze zien dat ze hun jeugdopleiding op de rit hebben. Het is jammer dat ze, door examens in België, weinig spelers mee kunnen nemen in de oudere leeftijdsgroepen.

In de jongste groep <11 lieten de Vlamingen zien het talent in huis te hebben. Met eerste prijzen in drie van de vijf categorieën en zes van de tien eerste en tweede prijzen is er een goed fundament voor toekomstige Belgische toppers. De beste Nederlandse tegenspeler was Dyon van Wijlick (BC Olympia '56) die de eerste plaats behaalde in het jongensdubbel met Ivory Johan (Van Zijderveld) en in het gemengd dubbel met Hanna Mozer (Hoornse BV). Hanna Mozer stond in drie finales maar moest in zowel het enkelspel als dubbel de eer aan de Belgen laten.

In de <13 waren de Vlamingen dit jaar minder dominant dan in voorgaande jaren. De Almeerse Pool Patryk Kobeluch was in het enkelspel superieur. Met speels gemak won hij alle wedstrijden eenvoudig in twee games. In het dubbelspel moest hij samen met Timo van Stoffelen de eer laten aan Robby Bronselaer/Senne Houthoofd van de VBL. Bij de meisjes was Steffi Van De Vel (VBL) met twee gewonnen finales succesvol.

Bij de jongens <15 stond Sjoerd Beukers (Duinwijck) in drie finales. Hiervan won hij het jongensdubbel samen met Luuk Katgerman (Duinwijck). De finale in het enkelspel verloor hij van Luuk en in het gemengd dubbel waren Max Zonnevijlle/Mara Schrijnewerkers (BC United/AR Badminton) te sterk. Bij de meisjes stond Armel Visje (Hoornse BV) in twee finales welke ze helaas allebei verloor.

De enige twee spelers die dit toernooi alle drie de onderdelen won vinden we bij de <15+. Beide maakte hun plaatsing helemaal waar. Bij de jongens bestond er voor Sebastiaan Li geen maat. Hij won als enige speler al zijn partijen in twee games! Bij de meisjes was het Deborah Jille die alle drie de onderdelen won. In de finale van het enkelspel tegen Jessela van Soerland (BV Almere) leek een stunt in de maak maar ging de winst in drie toch naar Deborah. Ook in de finale met Stephanie Pietersz (BV Almere) was een derde game nodig.

In de oudste leeftijd stond in het jongens enkel de eerste twee geplaatste in de finale. Jasper Koppen (BV Almere) speelde erg goed en won na een spannende wedstrijd van Niels Veenstra (BC Tilburg). Jasper was ook, samen met Els Romen (VELO) succesvol in het gemengd dubbelspel. Els won daarnaast met Marleen Kuipers (VELO) het dubbelspel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!