Debora Jille scoort hattrick tijdens Junior Master in Almere

Debora Jille scoort hattrick tijdens Junior Master in Almere

Het toernooi was goed en internationaal bezet. Met 235 deelnemers en 510 partijen werd het toernooi op zaterdag in twee sporthallen gespeeld.

› support ons met een Tikkie!

Onze Belgische vrienden van de Vlaamse Badminton Liga waren weer nadrukkelijk aanwezig in de <11 en <13 en wonnen in die twee categorieën 6 van de 10 onderdelen. Al jaren laten ze zien dat ze hun jeugdopleiding op de rit hebben. Het is jammer dat ze, door examens in België, weinig spelers mee kunnen nemen in de oudere leeftijdsgroepen.

In de jongste groep <11 lieten de Vlamingen zien het talent in huis te hebben. Met eerste prijzen in drie van de vijf categorieën en zes van de tien eerste en tweede prijzen is er een goed fundament voor toekomstige Belgische toppers. De beste Nederlandse tegenspeler was Dyon van Wijlick (BC Olympia '56) die de eerste plaats behaalde in het jongensdubbel met Ivory Johan (Van Zijderveld) en in het gemengd dubbel met Hanna Mozer (Hoornse BV). Hanna Mozer stond in drie finales maar moest in zowel het enkelspel als dubbel de eer aan de Belgen laten.

In de <13 waren de Vlamingen dit jaar minder dominant dan in voorgaande jaren. De Almeerse Pool Patryk Kobeluch was in het enkelspel superieur. Met speels gemak won hij alle wedstrijden eenvoudig in twee games. In het dubbelspel moest hij samen met Timo van Stoffelen de eer laten aan Robby Bronselaer/Senne Houthoofd van de VBL. Bij de meisjes was Steffi Van De Vel (VBL) met twee gewonnen finales succesvol.

Bij de jongens <15 stond Sjoerd Beukers (Duinwijck) in drie finales. Hiervan won hij het jongensdubbel samen met Luuk Katgerman (Duinwijck). De finale in het enkelspel verloor hij van Luuk en in het gemengd dubbel waren Max Zonnevijlle/Mara Schrijnewerkers (BC United/AR Badminton) te sterk. Bij de meisjes stond Armel Visje (Hoornse BV) in twee finales welke ze helaas allebei verloor.

De enige twee spelers die dit toernooi alle drie de onderdelen won vinden we bij de <15+. Beide maakte hun plaatsing helemaal waar. Bij de jongens bestond er voor Sebastiaan Li geen maat. Hij won als enige speler al zijn partijen in twee games! Bij de meisjes was het Deborah Jille die alle drie de onderdelen won. In de finale van het enkelspel tegen Jessela van Soerland (BV Almere) leek een stunt in de maak maar ging de winst in drie toch naar Deborah. Ook in de finale met Stephanie Pietersz (BV Almere) was een derde game nodig.

In de oudste leeftijd stond in het jongens enkel de eerste twee geplaatste in de finale. Jasper Koppen (BV Almere) speelde erg goed en won na een spannende wedstrijd van Niels Veenstra (BC Tilburg). Jasper was ook, samen met Els Romen (VELO) succesvol in het gemengd dubbelspel. Els won daarnaast met Marleen Kuipers (VELO) het dubbelspel.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Podcast: I love A Year On Tour With Vittinghus (8 April 2020)

Podcast: I love A Year On Tour With Vittinghus (8 April 2020)

Besides listening to the newly updated (and final) intro, new sound effects and also a brand new outro, here's what you can…

9 april 2020

Best memories Selena Piek and Ruben Jille

Best memories Selena Piek and Ruben Jille

Badminton Europe asked some of the European stars and talents to share their best memories from our beloved sport.

9 april 2020

Soraya de Visch Eijbergen: I am trying to remain positive

Soraya de Visch Eijbergen: I am trying to remain positive

Dutch player Soraya de Visch Eijbergen tries to stay fit amid the Covid-19 outbreak. She reveals her feelings at this challenging…

5 april 2020

Ruben Jille: The biggest change came personally

Ruben Jille: The biggest change came personally

At the European Men's and Women's Team Championships, the Netherlands achieved their first medal when winning the silver. In…

1 april 2020

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!