Robin Tabeling heeft een primeur

Robin Tabeling heeft een primeur

Airberlin vlucht 6437 : vertrek vanaf Berlijn Tegel naar Dusseldorf om 06.20 uur. Op het moment van typen zie ik door het vliegtuigraam de zon opkomen, beseffend dat over een kleine 4 uur ik op de baan sta om een medium explosive multi shuttle training af te werken.

Ken je BV Unicum al?

Wat zijn we ook gek af en toe! Maar al deze gekte heeft er wel toe geleid dat ik een fantastisch seizoen heb gedraaid in de 1. Bundesliga. Want na gisteravond is nu ook de competitie in Duitsland afgelopen, met het behalen van ons doel: handhaving met TSV Trittau (als promovendus), in de 1. Bundesliga!

Het was wel even flink wennen aan het begin van het seizoen. Van een jaar met BC Amersfoort waar alles werd gewonnen en we de landstitel veroverden, naar de allereerste wedstrijd in Duitsland 5 uur rijden, om met een 6-0 pak slaag het hele eind weer terug te rijden…. Toch sprokkelden we in de eerste helft van de competitie een paar punten bij elkaar, tegen bijvoorbeeld regerend kampioen Berlijn en tegen de andere promovendus Dortelweill. In de belangrijke wedstrijden lieten we het als team toch te vaak liggen, en ik zelf heb ook flink moeten wennen aan het niveau. Nu klinkt dit raar, wennen aan een niveau, maar het is een wereld van verschil. De gehele entourage is anders met spelers van grote klasse (huidige en voormalige Europese kampioenen), en bij iedere thuiswedstrijd in Trittau was er minimaal 100 man publiek aanwezig. Met af en toe uitschieters tot meer dan 300. Een genot om voor te spelen, helemaal omdat in deze wedstrijden altijd de punten wel werden binnen gehaald!

Helaas stonden we tot februari nog op de 9e plek, wat een degradatie zou betekenen. Tot een belangrijke ommekeer tegen Refrath. Na een goede teamprestatie die winst opleverde hebben we de juiste weg gevonden en wisten we in de volgende 4 wedstrijden, maar liefst 6 punten te pakken. Dit betekent dat we geëindigd zijn op de 7e plek. Een uitstekend resultaat, zeker als blijkt dat de afgelopen jaren (!) de promovendus, altijd direct weer degradeerde.

Lees de rest van dit artikel op de website van Robin Tabeling.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Most avid badminton fans know German pro shuttler Fabienne Deprez as the 5'7" tall blonde athlete who made her international…

19 november 2020

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!