Robin Tabeling heeft een primeur

Robin Tabeling heeft een primeur

Airberlin vlucht 6437 : vertrek vanaf Berlijn Tegel naar Dusseldorf om 06.20 uur. Op het moment van typen zie ik door het vliegtuigraam de zon opkomen, beseffend dat over een kleine 4 uur ik op de baan sta om een medium explosive multi shuttle training af te werken.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wat zijn we ook gek af en toe! Maar al deze gekte heeft er wel toe geleid dat ik een fantastisch seizoen heb gedraaid in de 1. Bundesliga. Want na gisteravond is nu ook de competitie in Duitsland afgelopen, met het behalen van ons doel: handhaving met TSV Trittau (als promovendus), in de 1. Bundesliga!

Het was wel even flink wennen aan het begin van het seizoen. Van een jaar met BC Amersfoort waar alles werd gewonnen en we de landstitel veroverden, naar de allereerste wedstrijd in Duitsland 5 uur rijden, om met een 6-0 pak slaag het hele eind weer terug te rijden…. Toch sprokkelden we in de eerste helft van de competitie een paar punten bij elkaar, tegen bijvoorbeeld regerend kampioen Berlijn en tegen de andere promovendus Dortelweill. In de belangrijke wedstrijden lieten we het als team toch te vaak liggen, en ik zelf heb ook flink moeten wennen aan het niveau. Nu klinkt dit raar, wennen aan een niveau, maar het is een wereld van verschil. De gehele entourage is anders met spelers van grote klasse (huidige en voormalige Europese kampioenen), en bij iedere thuiswedstrijd in Trittau was er minimaal 100 man publiek aanwezig. Met af en toe uitschieters tot meer dan 300. Een genot om voor te spelen, helemaal omdat in deze wedstrijden altijd de punten wel werden binnen gehaald!

Helaas stonden we tot februari nog op de 9e plek, wat een degradatie zou betekenen. Tot een belangrijke ommekeer tegen Refrath. Na een goede teamprestatie die winst opleverde hebben we de juiste weg gevonden en wisten we in de volgende 4 wedstrijden, maar liefst 6 punten te pakken. Dit betekent dat we geëindigd zijn op de 7e plek. Een uitstekend resultaat, zeker als blijkt dat de afgelopen jaren (!) de promovendus, altijd direct weer degradeerde.

Lees de rest van dit artikel op de website van Robin Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!