Rune Massing spreekt! EK individueel Kazan Rusland

Rune Massing spreekt! EK individueel Kazan Rusland

Dit seizoen hebben we twee absolute piekmomenten, dit EK nu in april en later het WK in augustus in Kopenhagen. De laatste vier weken is er goed getraind.

Ken je BC Kampen al?

Twee zware weken aan het begin van deze periode, gevolgd door een medium zware week en een lichte week als afsluiting. We hebben er een goed gevoel over en we denken dat de spelers er klaar voor zijn. We gaan voor een medaille en twee kwartfinales.

Dinsdag 22 april

Gisteravond zijn we veilig en wel aangekomen in Kazan. De reis verliep rustig met een overstap in Moskou. Vandaag staat alles in het teken van herstel van de reis en voorbereiding op de eerste wedstrijden, voor zowel de spelers als de coaches.

Het schema voor vandaag:
08.00 - 10.00 ontbijt

Spelers bepalen zelf hun tijd.
10.00 - 12.00 fysieke training

Doel is om het lichaam weer te laten wennen aan belasting na een lange reisdag. De meeste spelers weten van zichzelf heel goed wat ze fijn vinden voor een belangrijk toernooi. Ik heb de spelers meegegeven dat ze minstens een kwartiertje cardio moeten trainen, uitgebreid hun core stablitity oefeningen en hun eigen voorwaardeoefeningen, denk hierbij aan een pijnlijke knie of schouder. Daarnaast zorgt een lichte training in de ochtend voor een beter ritme gedurende het toernooi. Tussen 12.00 en 14.00 is tijd voor medische behandelingen of gewoon rust op de kamer.

14.00 vertrek hal

Ik heb me laten vertellen dat de busreis naar de hal ongeveer een half uur rijden is. Bij aankomst zullen we eerst de accreditatie moeten ophalen. Ik wil niet graag verrast worden dus daarom vertrekken we ruim voor de training naar de hal. Misschien gaat de accreditatie snel, misschien gaat het wat langzamer, maar er gaat in ieder geval geen kostbare tijd verloren in de wedstrijdhal. Sommigen zullen wat langer moeten wachten maar ik doe het liefst alles samen met het team.

We hebben om 16.00 een baan en om 17.00 twee banen in de wedstrijdhal. Kim heeft een programma gemaakt zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te wennen aan de omstandigheden. Staat er wind? Hoe is het licht? Hoe liggen de banen? Het is erg belangrijk om voor de eerste wedstrijd een keer getraind te hebben in de wedstrijdhal. Hierdoor kunnen de spelers beter hun wedstrijden van te voren visualiseren. Als de spelers de wedstrijd in hun hoofd afspelen dan willen ze ook weten hoe ze het plaatje moeten inkleuren.

19.00 - 22.00 Managers meeting, gesprekken met de spelers en medische behandelingen

Na de training in de wedstrijdhal pakken we de bus terug naar het hotel. Ik moet dan naar de managersmeeting en Kim heeft vanaf 19.30 gesprekken gepland met de spelers. Kim en ik hebben gisteren onze tijd goed gebruikt om video's te bekijken van de tegenstanders in de eerste wedstrijden. Globaal kijken we naar de volgende punten:

  • slagen die iemand kiest als diegene onder druk staat, dit kan veel "goedkope" punten opleveren; service situaties;
  • patronen;
  • in een dubbel de aanvallende afspraken van de tegenstanders.

Vanavond wordt dit samen met de spelers besproken, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Voor of na de meeting worden de spelers door onze fysio behandeld, sommigen dus voor een tweede keer vandaag. De spelers kiezen zelf hun tijd om te gaan eten.

Morgen, woensdag.

Morgen begint het toernooi. Kim en ik zijn dan de hele dag in de hal. Veel wedstrijden zijn niet op tijd, maar "followed by". We hebben afgesproken dat de spelers twee wedstrijden voor hun eigen wedstrijd in de hal moeten zijn. Afgelopen zondag tijdens de Dutch International viel namelijk ook de heren single finale zomaar uit, zodat Iris en Samantha vroeger wedstrijdklaar moesten zijn dan ze zelf hadden gedacht.

Het begint morgen. Ik ben zoals altijd wel gespannen. Het zou gek zijn als ik dat niet zou zijn.

Rune Massing<
Bondscoach Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Most avid badminton fans know German pro shuttler Fabienne Deprez as the 5'7" tall blonde athlete who made her international…

19 november 2020

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!