SportSport

De BWF wil een nieuw scoresysteem gaan testen: 5x11

De BWF wil een nieuw scoresysteem gaan testen: 5x11

Op Badzine is er een poll uitgezet onder de lezers en ruim 78% spreekt een voorkeur uit voor het behoud van het huidige scoresysteem. Welk alternatief scoresysteem gaat de Badminton World Federation (laten) testen?

SportSport

Maak kennis met Mandy Duijndam!

After a month of voting, Badzine's most recent poll revealed that 78 percent of readers were against any tampering with the current scoring system in badminton, with little support for any of the three ideas floated last month by the Badminton World Federation, which has now decided to test a fourth.

Last month, when the Badminton World Federation (BWF) announced in a press release that it had begun discussing alternatives to the current scoring system and that it had solicited feedback from players via the BWF Athletes' Commission, we at Badzine decided that we should also get feedback from our readership. After one month of voting in our Bazine poll, our readers have soundly rejected all 3 of the ideas proposed by the BWF during the Thomas and Uber Cup competitions and the world body has now announced that it intends to test a fourth new system between now and November.

In a press release issued this morning, the BWF indicated that a system involving the best of 5 games to 11 points, with no setting in the event of a 10-all tie, would be given a trial at various international tournaments over the next several months.

However, indications from our reader comments, and also from players quoted in a Reuters article last month, are that many feel that a focus on changing the scoring system is misplaced and that efforts should be in other areas to promote the game. Indeed, the fact that the current scoring system received 1,218, or 78 percent, of the 1,571 votes cast would suggest that the consensus is that another change is simply not needed at this time.

The current system of three games to 21 points is itself relatively new, having been permanently implemented in March of 2006. Its trial period in December 2005 was badminton's first foray into a rally-point scoring as previous systems had awarded points only when the winner of the rally held the serve. A previous trial of a system with 7-point games was held from 2001 to 2002 but it was not permanently adopted and the older system of 15-point games was reinstated.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!