De BWF wil een nieuw scoresysteem gaan testen: 5x11

De BWF wil een nieuw scoresysteem gaan testen: 5x11

Op Badzine is er een poll uitgezet onder de lezers en ruim 78% spreekt een voorkeur uit voor het behoud van het huidige scoresysteem. Welk alternatief scoresysteem gaat de Badminton World Federation (laten) testen?

Maak kennis met Nikki Korving!

After a month of voting, Badzine's most recent poll revealed that 78 percent of readers were against any tampering with the current scoring system in badminton, with little support for any of the three ideas floated last month by the Badminton World Federation, which has now decided to test a fourth.

Last month, when the Badminton World Federation (BWF) announced in a press release that it had begun discussing alternatives to the current scoring system and that it had solicited feedback from players via the BWF Athletes' Commission, we at Badzine decided that we should also get feedback from our readership. After one month of voting in our Bazine poll, our readers have soundly rejected all 3 of the ideas proposed by the BWF during the Thomas and Uber Cup competitions and the world body has now announced that it intends to test a fourth new system between now and November.

In a press release issued this morning, the BWF indicated that a system involving the best of 5 games to 11 points, with no setting in the event of a 10-all tie, would be given a trial at various international tournaments over the next several months.

However, indications from our reader comments, and also from players quoted in a Reuters article last month, are that many feel that a focus on changing the scoring system is misplaced and that efforts should be in other areas to promote the game. Indeed, the fact that the current scoring system received 1,218, or 78 percent, of the 1,571 votes cast would suggest that the consensus is that another change is simply not needed at this time.

The current system of three games to 21 points is itself relatively new, having been permanently implemented in March of 2006. Its trial period in December 2005 was badminton's first foray into a rally-point scoring as previous systems had awarded points only when the winner of the rally held the serve. A previous trial of a system with 7-point games was held from 2001 to 2002 but it was not permanently adopted and the older system of 15-point games was reinstated.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!