Stephan Melein verslaat de International Youth Games Almere 2014

Stephan Melein verslaat de International Youth Games Almere 2014

Zondag 13 juli 2014 was de dag van de door Duitsland gewonnen voetbalfinale maar ook de dag dat onze buitenlandse gasten uit Aalborg, Rensburg, Lancaster en Vaxjö aankwamen voor de internationale jeugdspelen. De jeugdspelen bestaat uit een cyclus van 4 jaar en worden voor de 6de keer in Almere georganiseerd.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De aankomst van de buitenlandse gasten verliep zonder problemen. Waarbij we, van deze plaats, nogmaals de gastouders ontzettend willen bedanken! Voor alle deelnemers is het een spannend moment. Wie krijgen we in huis en bij wie komen we in huis.

Maandag 14 juli 2014

Vandaag worden de jongens enkels en meisjesdubbel gespeeld. Het niveau bij de jeugdspelen wisselt sterk per jaar. De spelers uit Almere en Aalborg doen het traditioneel altijd goed en de laatste jaren timmert Rendsburg duidelijk aan de weg.

Jongens enkel

Het schema van de jongens enkel is een zogenaamde kompasschema. Een schema wat iedere speler vier wedstrijden garandeert. Na de eerste ronde is er een splitsing tussen het hoofdschema en de verliezers ronde. In de eerste ronde was er een mooie overwinning van de benjamin van de Youth Games; Jesse van Beek. In twee games versloeg hij de Zweed Tim Wismee. De overwinningen van Dennis Koppen, Jasper Koppen en Timo Stoffelen waren volgens de verwachtingen. Dylan Rantong had de pech in de eerste ronde tegen de sterkste Deen te moeten spelen; Gorm Nielsen. In twee games was de Deen duidelijk de sterkste. Voor Dennis Koppen was de halve finale tegen Thomas Sibbald het eindstation; desondanks een mooie bronzen medaille. In het onderste deel van de schema was in de kwart finale Jasper Koppen te sterk voor Timo Stoffelen. In de halve finale rekende Jasper Koppen af met de eerder genoemde Deen Gorm Nielen. Na een pittige wedstrijd was Jasper in drie games door naar de finale.

Finale donderdag: Thomas Sibbald - Jasper Koppen

Brons: Dennis Koppen, Gorm Nielsen (Aalborg)

In het verliezersschema laat Dylan Rantong zien dat het wat zuur was dat hij in de eerste ronde tegen de sterke Deen moest. Met overtuigende overwinningen heeft hij de finale bereikt. Hierin zal hij spelen tegen de Deen Tobias Lund.

Finale donderdag: Dylan Rantong - Tobias Lund (Aalborg)

Brons: Jerrik Winkel (Rendsburg), David Taylor (Rendsburg)

Meisjes dubbel

Het meisjes dubbel werd gespeeld in vier poules van vier waarvan de nummers 1 en 2 doorgingen naar de kwart finale. In poule A gingen de favorieten Jessela van Soerland / Tammara van de Hoeve overtuigend door naar de kwart. Hierin speelde ze tegen de nummer twee uit poule C; Carina Hingst / Paulina Uhlich (Rendsburg). Ook deze wedstrijd leverde geen problemen op evenals de halve finale tegen Julia Frandsen / Maiken Thomsen (Aalborg). Deze hadden in de kwart finale een zware partij gehad tegen Tessa Delforno / Daisy Pietersz welke nipt in drie werd gewonnen door de Denen. De Almeerse dames waren tweede geworden in hun poule achter de sterke Denen Emilie Aelestrup / Maria Kristensen. Emilie en Maria waren er eveneens verantwoordelijk voor de uitschakeling de Almeerders Joyce Laudy / Stephanie Pietersz (halve finale) en Chloë Amelo / Mirjam de Rietstap (kwart finale).

Finale donderdag: Jessela van Soerland / Tamara van de Hoeve - Emilie Aelestrup / Maria Kristensen (Aalborg)

Brons: Joyce Laudy / Stephanie Pietersz, Julia Frandsen / Maiken Thomsen (Aalborg)

Opening

In de avond stond de officiële opening op het programma. Naast de bekende toespraken een mooie show van de wereld kampioen illusionist.

Dinsdag 15 juli 2014

Vandaag worden de meisjes enkels en jongensdubbel gespeeld. Het was ook de dag met de nodige blessures. Niet minder dan zeven kinderen moesten vandaag één of meer wedstrijden opgeven.

Meisjes enkel

Net als bij de jongens spelen de meisjes volgens een kompas schema. De finale van het meisjes enkel in het hoofdschema zal een Almeers onderonsje worden; Jessela van Soerland - Stephan Pietersz. Het zag er echter lang naar uit dat niet Jessela de finale zou spelen maar de Deens Emilie Aelestrup. De Deense had met overtuigende cijfers de eerste game gewonnen met 21-12 en ook in de tweede game was er bijna constant een kleine voorsprong voor Emilie. Op het juiste moment rechte Jessela haar rug en trok de tweede met 22-20 naar zich toe. In de derde was de Deense leeg en ging de game en dus wedstrijd naar Jessela. De andere Almeerse dames die het hoofdschema bereikte mogen tevreden terug kijken. Vervelend is de blessure aan de hamstring van Tessa Delforno die net terug kwam van acht maanden blessure leed aan de hamstring.

Finale donderdag: Stephanie Pietersz - Jessela van Soerland

Brons: Carina Hingst (Rendsburg), Emilie Aelestrup (Aalborg)

In het verliezers schema gaan Maiken Thomsen (Aalborg) en Paulina Uhlich (Rendsburg) de finale spelen. Chloë Amelo verloor in de halve finale van Maiken wat haar een bronzen medaille oplevert.

Finale donderdag: Maiken Thomsen (Aalborg) - Paulina Uhlich (Rendsburg)

Brons: Chloë Amelo, Sofie Jensen (Aalborg)

Jongens dubbel

De finale is welke werd verwacht; Thomas Sibbald / Jasper Koppen tegen de tweeling Frederik en Gorm Nielsen (Aalborg). De verrassing was de halve finale plaats van het gelegenheidskoppel Sander Verschoor en Bastin Winkel (Rendsburg). De partner van Bastin was op het laatste moment uitgevallen en Sander wilde wel invallen met een mooi resultaat tot gevolg. In de andere halve finale wonnen Thomas / Jasper van de jonkies Denzell van Soerland / Dennis Koppen. De twee jonkies hadden in de kwart wel verrassend in drieën gewonnen van de sterke Torge Bauer / Benedikt Ahrens (Rendsburg).

Finale donderdag: Thomas Sibbald / Jasper Koppen - Frederik Nielsen / Gorm Nielsen (Aalborg)

Brons: Sander Verschoor / Bastin Winkel (Rendsburg), Denzell van Soerland / Dennis Koppen

Disco

Het avond programma was een disco voor alles spelers van alle sporten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!