Maximale score voor Roosterse tegen van Zijderveld

Maximale score voor Roosterse tegen van Zijderveld

Ook al is van Zijderveld op dit moment duidelijk een van de mindere ploegen in de eredivisie, je moet het toch maar doen. Roosterse doet het dus en maakt maximaal gebruik van deze gelegenheid door geen enkel punt te laten liggen: 8-0!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Marijn Put en Dennis Dubbelman hadden daarvoor in de dubbel tegen Lester Oey en Lennart Bijkerk gelijk al een lange verlenging in de eerste set nodig om uiteindelijk in de derde set pas overtuigend voor de winst te gaan (27-25, 15-21 en 21-14). Linda Hoedmakers en Wendy Hoeve hadden weinig moeite met Linda Chen en Mireille van Daal en wonnen simpel met 21-18 en 21-13.

In de enkel was Wendy in de eerste set superieur aan Mireille , maar liet zich toch verrassen in de 2e set door Mireille in haar spel te laten komen. Maar Wendy wist dit weer zeer overtuigend te corrigeren in de 3e set (21-9, 19-21 en 21-7). Van Roxanne weten we inmiddels dat ze eerst even op stoom moet komen, maar daar had ze nu maar een halve set tegen Nikkie Hosseinnia voor nodig, gevolg ook en redelijk overtuigende winst met 21-17 en 21-13.

Ook Marijn was een maatje te groot voor zijn tegenstander Marco de Haan en won eenvoudig met 21-16 en 21-13. Een nog dikkere winst zou wellicht mogelijk zijn geweest als hij wat soms wat minder snel zou willen scoren, aldus de kopman. Rick Steuten maakte een prima debuut in de eredivisie door Lennart Bijkerk zijn spel op te dringen en daardoor met 2 keer 21-13 te verslaan.

Linda en Ceriel Custers waren wederom goed op de dreef en tegenstanders Nikkie en Marco konden het tempo niet bijhouden waardoor weer een overtuigende winst volgde met 21-14 en 21-15. Dennis en Roxanne zorgden nu voor de meest spannende wedstrijd van de avond in hun mix tegen Linda en Lester. Na ruim verlies in de eerste set met 21-11, bracht de verlenging in de 2e set pas uitzicht op winst. Dat leverde dus wel weer de nodige energie op voor Roxanne en Dennis om in de derde set wel te kunnen overtuigen. Met 21-14 met het 8e punt binnengesleept. Top!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!