Moederdag 2019

BV Almere Team 14 - Bokbier en warme chocolademelk met slagroom

BV Almere Team 14 - Bokbier en warme chocolademelk met slagroom

Het is weer tijd voor een uitwedstrijd. Helemaal naar Heemskerk! Gelukkig niet zondagmorgen om 10:00 uur, want dat is niet bepaald ons favoriete tijdstip om een wedstrijd te beginnen.

› alles over het Badminton Festival!

Nee deze wedstrijd begint op zondag 10:00 uur, wat vervelend zeg! Meteen beginnen 5 volwassenen steen-en-been te klagen dat dit toch niet mag, ik ben echt nog niet wakker op dat tijdstip, de alcohol zit nog in mijn bloed, enzovoort, enzovoort. Bij navraag op de bewuste zondagmorgen 5 oktober blijkt dat iedereen gisteravond gewoon netjes thuis is gebleven, keurig op de bank naar televisie heeft gekeken en alleen maar thee heeft gedronken. Ja, als er een wedstrijd gespeeld moet worden dan doet team 14 aan serieuze voorbereiding. Het Max-S virus is dan ook bij drie personen uitgebreid naar de dinsdag. Na de training presteren Robert, Edwin en Cindy het regelmatig nog om naar de 'bokszaal' te gaan om daar een rondje oefeningen te doen. Ik ben meestal al lang blij dat ik een fit-light training heb overleefd. Leuk hoor al die lampjes met de rood/blauwe kleur, maar volgens mij zit er geen uitknop op. Tik je de ene uit, gaat de andere weer aan. En hard slaan op die lampjes helpt ook niet. Volgens mij doet Joris het voor het aanwezige publiek, want die liggen meestal in een deuk als wij met die lampen bezig zijn. Fit-light; ik word er alleen maar moe van. En Patricia? Patricia heeft van nature zoveel talent, die heeft eigenlijk geen training nodig. Die traint alleen maar, omdat ze het gezellig vindt.

Zondagmorgen 5 oktober 8:45 uur bij de hal verzamelen en iedereen is een beetje zenuwachtig. Voor de wedstrijd tegen Heemskerk, nou nee dat niet, maar voor het 'spelletje' wat door mij bedacht is. Iedereen moest (ja moest) afgelopen week een favoriete song naar mij opsturen. De nummers zouden dan in de auto in willekeurige volgorde afgespeeld worden en dan kon er geraden worden bij wie welke song hoorde. De voorpret was er al. Zou Robert echt die hardrocker zijn, zit Patricia helemaal in de kinderliedjes, houdt Edwin van opera, zingt Cindy luidkeels mee met Andre Hazes, is Danny daadwerkelijk blijven hangen in de fifties? Op de snelweg A1 bij Weesp gaat het feest beginnen; het eerste liedje klinkt door de speakers. Na de vijfde song begint het raden. De dames zouden het wel even vertellen; 1 goed. Team 14 vond dit erg leuk, bij de volgende uitwedstrijd weer.

Ruim op tijd in Heemskerk en de wedstrijd begint strak om 10:00 uur. De dames waren goed op dreef deze morgen en hebben de meeste punten gescoord, maar we mogen natuurlijk de memorabele wedstrijd van Edwin ook niet vergeten (23-25, 21-19, 19-21). Vijf punten wordt er weer door Team 14 mee naar huis genomen. Even later zitten we met Heemskerk buiten in het zonnetje op het terras. Robert, nieuwsgierig als altijd, wil toch weten wat IJmond, onze mede koploper, heeft gedaan. Ondertussen wordt ons gevraagd wat wij willen drinken. '4-4', gilt Robert. De dames bestellen meteen een bokbier, de mannen warme chocolademelk. "En ik doe gek", zegt Robert, "doe maar met slagroom, want we zijn HERFSTKAMPIOEN!"

Twee weken lang kunnen wij genieten van het feit dat we eerste staan in de poule. Met 1 punt voorsprong gaan wij speelweek 4 in. Je hebt groen en groen, maar dit is echt groen. Van alle kanten krijgen wij de verhalen te horen over de Sporthal Laan van Spartaan. We mogen in deze sporthal spelen tegen Amsterdam 3. In Sporthal Laan van Spartaan hebben ze ook een paarse sporthal (echt waar, heb hem gezien), maar wij spelen in de groene. Wederom op zondagmorgen, dit keer om 9:30 uur, met Heemskerk in ons achterhoofd denken wij dat we het dit keer kunnen klaarspelen. Het is een uitwedstrijd, dus iedereen had weer een favoriete song ingestuurd. Een rit naar Amsterdam op zondagmorgen duurt niet lang en de vijf nummers konden dan ook maar net aan beluisterd worden. De dames wisten het dit keer zeker welke song door wie uitgekozen was; 2 goed. En dan kom je aan met een auto bij een sporthal, je zoekt een parkeerplaats. Mijn tip; gewoon parkeren bij voetbalvereniging De Spartaan. Weliswaar in de blubber, maar ongeveer de enige plek in de omgeving.

Bij binnenkomst in de hal inderdaad drie keer knipperen met je ogen, want wat is ie groen. Tijdens de autorit hadden we elkaar al een beetje gek gemaakt, want de uitslag van IJmond was bekend. Ze hadden 5 punten binnengesleept. Amsterdam 3 stond onderaan met slechts 3 punten, dus Team 14 kon deze zondag gaan scoren! Onderschatting, stom, andere BVA'ers doe het niet. Een 3-5 overwinning uit het vuur gesleept. Het 5de punt komt van de tweede gemengd dubbel. Iedereen blij, zelfs Amsterdam 3, want zij hadden hun punten aantal verdubbeld en dat tegen de koploper. Nog terugkomend op de groene sporthal. Na een tijdje spelen raak je er aan gewend en het is uiteindelijk geen verkeerde hal om in te spelen. De vloer is ook ok.

Robert vreet elke tegenstander op.

Het na-borrelen wordt door dit team gedaan in de voetbalkantine aan de overkant van de sporthal. Prima teamschotel, normale drankjes. In de auto op de terugweg wordt natuurlijk druk gediscussieerd over onze 1ste plaats. Hoe lang houden wij dit vol? Zien de trainers ons talent wel? Kan Danny volgend jaar de hoofdklasse wel aan? Met dit soort simpele vragen houdt team 14 zich op de terugweg mee bezig. Gaat team 14 eerste in de poule worden dit seizoen? Handhaving is onze doelstelling. Of gaan we uiteindelijk toch nog degraderen? We gaan het meemaken!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Voor een speelster die september 2018 nog aankondigde een tijdelijke pauze in te lassen in haar badmintonloopbaan, heeft Debora…

9 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!