Moederdag 2019

BV Almere Team 14 - Bokbier en warme chocolademelk met slagroom

BV Almere Team 14 - Bokbier en warme chocolademelk met slagroom
Moederdag 2019

Het is weer tijd voor een uitwedstrijd. Helemaal naar Heemskerk! Gelukkig niet zondagmorgen om 10:00 uur, want dat is niet bepaald ons favoriete tijdstip om een wedstrijd te beginnen.

› alles over het Badminton Festival!

Nee deze wedstrijd begint op zondag 10:00 uur, wat vervelend zeg! Meteen beginnen 5 volwassenen steen-en-been te klagen dat dit toch niet mag, ik ben echt nog niet wakker op dat tijdstip, de alcohol zit nog in mijn bloed, enzovoort, enzovoort. Bij navraag op de bewuste zondagmorgen 5 oktober blijkt dat iedereen gisteravond gewoon netjes thuis is gebleven, keurig op de bank naar televisie heeft gekeken en alleen maar thee heeft gedronken. Ja, als er een wedstrijd gespeeld moet worden dan doet team 14 aan serieuze voorbereiding. Het Max-S virus is dan ook bij drie personen uitgebreid naar de dinsdag. Na de training presteren Robert, Edwin en Cindy het regelmatig nog om naar de 'bokszaal' te gaan om daar een rondje oefeningen te doen. Ik ben meestal al lang blij dat ik een fit-light training heb overleefd. Leuk hoor al die lampjes met de rood/blauwe kleur, maar volgens mij zit er geen uitknop op. Tik je de ene uit, gaat de andere weer aan. En hard slaan op die lampjes helpt ook niet. Volgens mij doet Joris het voor het aanwezige publiek, want die liggen meestal in een deuk als wij met die lampen bezig zijn. Fit-light; ik word er alleen maar moe van. En Patricia? Patricia heeft van nature zoveel talent, die heeft eigenlijk geen training nodig. Die traint alleen maar, omdat ze het gezellig vindt.

Zondagmorgen 5 oktober 8:45 uur bij de hal verzamelen en iedereen is een beetje zenuwachtig. Voor de wedstrijd tegen Heemskerk, nou nee dat niet, maar voor het 'spelletje' wat door mij bedacht is. Iedereen moest (ja moest) afgelopen week een favoriete song naar mij opsturen. De nummers zouden dan in de auto in willekeurige volgorde afgespeeld worden en dan kon er geraden worden bij wie welke song hoorde. De voorpret was er al. Zou Robert echt die hardrocker zijn, zit Patricia helemaal in de kinderliedjes, houdt Edwin van opera, zingt Cindy luidkeels mee met Andre Hazes, is Danny daadwerkelijk blijven hangen in de fifties? Op de snelweg A1 bij Weesp gaat het feest beginnen; het eerste liedje klinkt door de speakers. Na de vijfde song begint het raden. De dames zouden het wel even vertellen; 1 goed. Team 14 vond dit erg leuk, bij de volgende uitwedstrijd weer.

Ruim op tijd in Heemskerk en de wedstrijd begint strak om 10:00 uur. De dames waren goed op dreef deze morgen en hebben de meeste punten gescoord, maar we mogen natuurlijk de memorabele wedstrijd van Edwin ook niet vergeten (23-25, 21-19, 19-21). Vijf punten wordt er weer door Team 14 mee naar huis genomen. Even later zitten we met Heemskerk buiten in het zonnetje op het terras. Robert, nieuwsgierig als altijd, wil toch weten wat IJmond, onze mede koploper, heeft gedaan. Ondertussen wordt ons gevraagd wat wij willen drinken. '4-4', gilt Robert. De dames bestellen meteen een bokbier, de mannen warme chocolademelk. "En ik doe gek", zegt Robert, "doe maar met slagroom, want we zijn HERFSTKAMPIOEN!"

Twee weken lang kunnen wij genieten van het feit dat we eerste staan in de poule. Met 1 punt voorsprong gaan wij speelweek 4 in. Je hebt groen en groen, maar dit is echt groen. Van alle kanten krijgen wij de verhalen te horen over de Sporthal Laan van Spartaan. We mogen in deze sporthal spelen tegen Amsterdam 3. In Sporthal Laan van Spartaan hebben ze ook een paarse sporthal (echt waar, heb hem gezien), maar wij spelen in de groene. Wederom op zondagmorgen, dit keer om 9:30 uur, met Heemskerk in ons achterhoofd denken wij dat we het dit keer kunnen klaarspelen. Het is een uitwedstrijd, dus iedereen had weer een favoriete song ingestuurd. Een rit naar Amsterdam op zondagmorgen duurt niet lang en de vijf nummers konden dan ook maar net aan beluisterd worden. De dames wisten het dit keer zeker welke song door wie uitgekozen was; 2 goed. En dan kom je aan met een auto bij een sporthal, je zoekt een parkeerplaats. Mijn tip; gewoon parkeren bij voetbalvereniging De Spartaan. Weliswaar in de blubber, maar ongeveer de enige plek in de omgeving.

Bij binnenkomst in de hal inderdaad drie keer knipperen met je ogen, want wat is ie groen. Tijdens de autorit hadden we elkaar al een beetje gek gemaakt, want de uitslag van IJmond was bekend. Ze hadden 5 punten binnengesleept. Amsterdam 3 stond onderaan met slechts 3 punten, dus Team 14 kon deze zondag gaan scoren! Onderschatting, stom, andere BVA'ers doe het niet. Een 3-5 overwinning uit het vuur gesleept. Het 5de punt komt van de tweede gemengd dubbel. Iedereen blij, zelfs Amsterdam 3, want zij hadden hun punten aantal verdubbeld en dat tegen de koploper. Nog terugkomend op de groene sporthal. Na een tijdje spelen raak je er aan gewend en het is uiteindelijk geen verkeerde hal om in te spelen. De vloer is ook ok.

Robert vreet elke tegenstander op.

Het na-borrelen wordt door dit team gedaan in de voetbalkantine aan de overkant van de sporthal. Prima teamschotel, normale drankjes. In de auto op de terugweg wordt natuurlijk druk gediscussieerd over onze 1ste plaats. Hoe lang houden wij dit vol? Zien de trainers ons talent wel? Kan Danny volgend jaar de hoofdklasse wel aan? Met dit soort simpele vragen houdt team 14 zich op de terugweg mee bezig. Gaat team 14 eerste in de poule worden dit seizoen? Handhaving is onze doelstelling. Of gaan we uiteindelijk toch nog degraderen? We gaan het meemaken!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!