SportSport

Duinwijck met 3-5 te sterk voor Slotermeer

Duinwijck met 3-5 te sterk voor Slotermeer

Met de beide teams op volle sterkte, stond het van te voren vast dat het een spannende pot zou worden. Het begon gelijk met de HD die in drie games gewonnen werd door de Slotermeerders.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met prima spel van beide kanten werd het een partij die het aanzien meer dan waard was. Tim Foo en Léon Nottelman trokken 1e game naar zich toe met 21-12. De 2e game was precies andersom en werd gewonnen door Anton Kaisti en Likka Heino. De 3e game moest de uitslag geven en na heel veel mooie en spannende rally's trokken de Slotermeerders aan het langste eind en wonnen met 21-19.

Ondertussen werd de DD van Jessica Ottenhoff en Raquel Humphris met 13 en 17 verloren van Akville Stapusaityte en Alexandra Langley. In de singles moest Slotermeer in alle gevallen het onderspit delven tegen Duinwijck. Léon had niet helemaal zijn dag en verloor met 16 en 17 van Likka. Esther Kuilman had, ondanks enkele mooie rally's, weinig in te brengen tegen Akville 11 en 9. Ralph Starren, tegen Jerry Natensted en Raquel Humphris, tegen Dorien Lups kwamen nog het dichtst bij maar moesten uiteindelijk toch capituleren met respectievelijk 17-21, 24-26 en 20-22, 18-21.

De zon ging weer een beetje schijnen voor de Slotermeerders in de mixen. Ralph en Jessica wonnen de 1e mix met duidelijke cijfers van Anton en Alexandra 21-14 en 21-16 en Tim en Esther wonnen van Jerry en Dorien in drie games. Na verlies in de 1e game kregen de Slotermeerders vleugels en wonnen de 2e en de 3e met 13 en 14. Eindstand 3-5.

Aanstaand weekend opnieuw een zware pot voor de Amsterdammers want zondag aanvang 13:30 uur wacht DKC. Opnieuw vuurwerk in de Amsterdamse sporthal Laan van Spartaan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!