Round two: fight!

Round two: fight!

De helft van de competitie is bereikt en als je dan laatste staat in de tussenstand zul je moeten vechten om degradatie aan het einde van de competitie te voorkomen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor Van Zijderveld begint dit gevecht met een thuiswedstrijd. VELO. de laatste jaren altijd goed voor een plek in de play-offs, staat halverwege op een zevende plaats.

Als de dubbels de baan op gaan zien we Lennart en Lester strijden tegen Russel Muns en Ruud Nagel. Lester en Lennart zitten er bovenop deze wedstrijd waarin snelle slagenwisseling en goede shuttle verplaatsingen elkaar afwisselen. Met 21-15 en 21-16 is het eerste punt binnen. Op de andere baan zijn Nikkie en Mireille gestart tegen Myke Halkema en Els Romen. Zij kennen een niet bepaald denderende start door de eerste game te verliezen, zij het close, met 19-21. De tactische uiteenzetting blijkt in de tweede game goed te werken met een gecontroleerde 21-17 winst tot gevolg. In de derde game maken de dames er een waar gevecht van met winstkansen over en weer, maar uiteindelijk staat er een 26-24 op het bord in Amstelveens voordeel.

Ondertussen is Linda reeds haar single gestart tegen Imke van der Aar, een pittige meid met goede slagen waar Linda in de eerste set geen antwoord op heeft getuige de 14-21 op het bord. In de tweede set zijn de rollen echter omgedraaid en weet Linda goed gevolg te geven aan haar tactiek, 21-13. De derde game weet zij dit echter niet door te zetten, is misschien wat gehaast, en moet uiteindelijk de winst aan haar tegenstandster laten met 17-21.

Lester mag dan aantreden tegen Jim Middelburg en de heren maken er een waar spektakel van met duiksessies over en weer en twee gelijk opgaande games. Twee keer 21-19 voor Lester. Het publiek had het ongetwijfeld niet erg gevonden als er een derde game gespeeld had moeten worden, maar belangrijker is dat punt 3 van de avond op het bord staat.

In partij vijf van de avond zien we Marco de baan betreden tegen Ruud Nagel. En Ruud blijkt een lastige tegenstander voor Marco. Anderhalve set lang weet hij niet wat hij aan moet met het spel van Ruud, maar in de interval van de tweede set wordt de juiste tactische omzetting gemaakt. En eenmaal bijgehaald verliest Marco niet meer de controle over de partij, 14-21, 21-16 en 21-14. Toch duurt de partij van Marco zo lang dat Mireille onderhand al klaar is met haar partij met Marleen Kuipers. De set standen, 21-13 en 21-15, laten dan ook zien dat Mireille de partij goed onder controle had, en nooit echt in de problemen is geweest. En zo staat van Zijderveld na 6 partijen al op winst met de gemengddubbels nog voor de boeg.

Hierin blijkt VELO echter nog een paar maatjes te groot. Lennart en Nikkie kunnen geen potten breken tegen Jim en Imke. En dat zelfde geldt voor Marco en Linda tegen Russel en Myke. Al met al toch een mooie 5-3 winst voor van Zijderveld.

Het gevecht gaat door, over twee weken (22 november) met de uitwedstrijd tegen Almere. Een week later staat op 29 november de thuiswedstrijd tegen Slotermeer op het programma. Komt allen en help ons in onze strijd.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!