Victoria laat kansen liggen tegen Amersfoort

Victoria laat kansen liggen tegen Amersfoort

In de zevende thuiswedstrijd tegen de actuele nummer vier van de Carlton Eredivisie had Victoria meer kunnen scoren als van te voren gedacht. Beide teams misten belangrijke spelers en moesten hun opstellingen aanpassen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de dubbels haalde ieder team 1 overwinning. De noodcombinatie van Victoria had in de herendubbel geen kans tegen het koppel van Amersfoort. De Victoria-dames konden bijna als vanouds duidelijk de overwinning naar zich toe trekken. In de 2 herensingels waren de heren van Amersfoort de bovenliggende partij.

Robert Kwee kon wel weer eens zonder pijn spelen en bood een goede partij tegen de 1e heer van Amersfoort, die uiteindelijk de zege naar zich toe trok.

Ben Maes, de dubbelspecialist van Victoria, kon in de 2e herensingel helaas maar in een set het spel tonen dat hij zelf graag realiseren wil. Uiteindelijk moest hij de winst aan de 2e heer van Amersfoort laten. De Victoria-dames Lieke Maes en Jessie van Wijk hadden daartegenover meer kansen hun singel partijen in winst om te zetten. Met veel inzet probeerden zij hun tegenstanders duidelijk te maken wie de baas in eigen huis is. Jammer genoeg was het niet voldoende en moesten ze beide in hun 3e set, heel close, het hoofd buigen.

In de afsluitende gemengd dubbels kon helaas geen punt meer gescoord worden. Het tactische voorspel bij de teamopstelling bracht voor beide teams niet het gewenste voordeel. Zodoende moest Ben Maes en Meta Knuth toch tegen de no. 1 van Amersfoort aantreden. Ook als in 2 sets verloren werd, waren door redelijk goed spel nog voldoende kansen om de overwinning misschien naar zich toe te trekken. De nieuwe combinatie, Lieke Maes en Martin Rutgers in het 2e gemengd dubbel, konden alleen in de 1e set goede partij geven en moesten uiteindelijk de winst aan de 2e gemengd dubbel van Amersfoort laten.

Zodoende werd het 7-1 voor Amersfoort, een uitslag waar de coaches van beide teams bij begin van de wedstrijd niet op gerekend hadden.

Die verwachting was, dat Victoria misschien eerder 2 of 3 punten zou scoren.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!